Dames, heren vrijsprekers en andere belangstellenden. Ik heb het oprecht geprobeerd.

De afgelopen twee dagen.

Prinsjesdag (waar komt dat eigenlijk vandaan?) Ik heb tijdens mijn leven nog nooit een prinsje gezien op die dag. Alleen een wat oudere dame met een raar hoofddeksel, maar ik dwaal af.

Ik heb het geprobeerd om ook de dag van de algemene polizieke beschouwingen mijzelf te verstoppen.
Helaas… Het is mislukt. Je wordt er hoe dan ook mee geconfronteerd. En zo gaande de dag begon het bloed weer tot een kookpunt te geraken.

Ik vind het een staaltje minachting voor het grauw waar je op gepaste wijze misselijk van wordt. Dhr. Rutte heeft een optelsom gemaakt. 18 (!) belastingen die worden VERHOOGD. Ze waren er dus al dames en heren, ze worden echter verhoogd om dingen te doen die u en ik zo vreselijk nodig hebben. Denk aan PRACHTwijken, ontwikkelingshulp. (Al ruim 30 jaar een bodemloze put) En zo nog meer boeiende zaken.

Over mobiliteit en misdaadbestrijding was niet zo veel te horen geloof ik. Maar ja da’s niet leuk om te doen, want dan zou je een hoop raamambtenaren op straat moeten gooien. En daar zit niemand op te wachten. Het word een mooi weekend. Misschien lukt het dan wel om me te verstoppen voor die rare wereld die Nederland heet.

En toch hou ik van dit land. Misschien dat ik me daarom wel zo opwind.
————————————————
Ingezonden door S.A. de Jager

11 REACTIES

 1. Dat is ook een beetje mijn dilemma. Ik zie hoe door en door verkeerd het beleid is en was, en logischerwijs zou ik mijn conclusies moeten trekken.

  Maar ik hou gewoon van dit land en we moeten er wat van zien te maken.

  ‘nobody said it would be easy…’

 2. Op het gevaar af weer wat opmerkingen toegeslingerd te krijgen en zonder te willen stellen dat ik het inhoudelijk op alle fronten met de spreker eens ben hier een verwijzing naar een geluid dat te weinig gehoord wordt in Medeland anno nu: http://www.hetvrijevolk.com

  Speciale aandacht voor punt 8 van het 10-puntenplan: schitterend geformuleerd.

  Heeft iemand gisteren nog de interrupties door Pechtold op de speech van Wilders gezien? Wat een walgelijk mannetje is dat toch. Dhimmy’66. Totaal geen inhoud, antwoorden niet willen horen, herhaling van zetten; kortom, niet mee te debatteren. Pechtold is doof . Stokdoof. Stok-OostIndisch doof. Hij wil geen argumenten horen en blijft de paternalistische zedenmeester uithangen. Ik heb hem maar afgezet voordat ik over mijn nek moest. Bah.

 3. [2]

  Ik ben het op punten niet met Wilders eens maar het is overduidelijk voor iedereen die zich niet laat leiden door moreel/cultureel relativisme en politieke correctheid dat hij BROODNODIG is als tegengeluid, daar er uiteindelijk weinig tot geen anderen zijn in de politiek die echt los gaat tegen die gasten op dit soort punten.

  Het is niet voor niets dat het steeds erger en erger lijkt te worden; dat is omdat er geen beweging was die het in de andere richting wist te sturen.

  Pechtold is een verachtelijke kwal, maar ik vond Wilders gisteren ook niet zijn dag hebben.
  Hij had die opmerking over het verschil in zetels niet moeten maken, je moet boven zo’n Pechtold staan en to-the-point blijven.

 4. Prinsjesdag is het meest achterlijke en de meest walgelijke "happing" die wordt gehouden. Het is totaal achterhaald en een zéér overbodige en kostenverslindende bijeenkomst. Als een stel totale randdebielen komen de heren en dames van de "volksverlakkerij" plaats nemen in een zaal alwaar een tante Bed het NL’se volk komt vertellen hoe "goed" of "slecht" het gaat en dat we allemaal diepere in de buidel mogen tasten. Nou, "lang lever de Koningin maar in"
  Hetzelfde als de defilé’s; direkt afschaffen die hap! Hoeven we ook niet meer naar Prins Joker in zijn OORLOGSTENEU te kijken. Als prins Joker zonodig het NL’se volk wil overtuigen dat oorlog "mooi" is ga dan ook gelijk "wederopbouwen" in Afganistan!

 5. Tante Bed = Betsie.
  Ooit hield ik waanzinnig van NL en was ik als kind bijv. altijd blij als mijn ouders en ik van vakantie terug kwamen in NL. Dat gevoel heb ik nooit meer gehad, al sinds jaren niet meer. Maar dat zal wel weer aan mijzelf liggen.

 6. [4] "Hij had die opmerking over het verschil in zetels niet moeten maken"

  Die had ik nog even meegekregen en vond dat inderdaad een hele zwakke. Ik weet niet of hij daarvoor of daarna zei dat hij nog aan de financiering van zijn idee toekwam; ik vond namelijk wel dat het janken om een tegenbegroting nogal kinderlijk was: die tegenbegroting komt er toch niet door, en die miljarden liggen overduidelijk voor het oprapen daar waar Wilders ze vandaan wil halen.

  Daarbij bepaalt Pechtold niet dat Wilders maar even moet doorwerken in het weekeinde (doet-ie waarschijnlijk toch al wel).

 7. [7]

  Helemaal mee eens.

  Ik heb daar zojuist op een ander blog ook een discussie over gevoerd.

  De reden dat al die anderen een begroting moeten maken via bureaus is omdat ze al die bullsh*t willen behouden (subsidieapparaat, ontwikkelingshulp enz.), en dus moeten gaan kommaneuken om dat geld ergens vandaan te halen.

  Bij hen moet het uit de lengte of uit de breedte.

  Wilders schrapt veel van dit onsmakelijke vet en houdt op die manier zoveel over dat hij, zoals hij zei, geen nutteloze bureautjes nodig heeft om hem duidelijk te maken waar hij het geld vandaan moet halen voor zaken die hij wel wel.

  Mannetjes als Pechtold begrijpen dit niet, omdat het simpele idee van het opdoeken van subsidie voor de publieke omroepen, de kunstsubsidies, en ontwikkelingshulp, hem volledig boven de pet gaat, en dus ook hoeveel geld er hierdoor vrij zal komen.

 8. Politici, ook Pechtold, begrijpen maar al te goed, hoe de politieke mestvork in de steel zit.

  Het probleem is meer, dat ze dat nooit zullen toegeven. Want dat zou betekenen, dat ze toegeven, dat ze met z´n allen de kluit op een ongelooflijke manier belazeren, al jarenlang.

  En het is politieke zelfmoord je eigen smerige politieke nest nog meer te bevuilen dan al gebeurt en het politieke bedrijf publiekelijk te schande te maken, zeker als je zelf boter op je kop hebt.

 9. [9]
  Geen mens wenst afbreuk te doen aan hetgeen hij doet tenzij lijdend aan acute of chronische zelfonderschatting.

  De vraag is dus meer wat dit soort uitvreters er in de eerste plaats toe brengt om te gaan parasiteren. In het gevalletje Pechtold zie ik een slechte jeugd en pesterij in de klas voor mij. Hij is op basis van onbewust rancuneuze gevoelens bezig om nu zelf de politiek correcte bully uit te hangen. In het gevalletje Dijksma is het (aka Tommy volgens economisch vluchteling Burg te Thailand) de geur van makkelijk geld (zie ook http://www.vadertjestaat.nl…).

  Kortom, je moet jezelf als poliziecus als een opgeblazen kikker presenteren; is de lucht eenmaal weggelopen dan blijft er niks substantieels over. Dat laastgenoemde bewindspersoon er daadwerkelijk ook zo uitziet, berust op louter toeval, zal ik maar zeggen.

 10. [10] Het zal wel aan mij liggen, maar het lijkt steeds net of haar onafscheidelijke snottebel door de PARTIJFOTOGRAAF handig is weggeretoucheerd. Blhuhhh.

Comments are closed.