Het legendarische werk ‘Defending the undefendable’ (1976) van Walter Block, professor in de economie aan de Loyola universiteit in New Orleans, gaat op dinsdag 16 oktober uitgebracht en gelanceerd worden in een Nederlandse uitvoering.

Sprekers: Pamela Hemelrijk, Frank Karsten, Dirk-Jan van Enk.

De lancering heeft een open karakter maar ook een beperkt aantal plaatsen. Het evenement wordt kracht bijgezet met lezingen van onder andere Pamela Hemelrijk en Frank Karsten, respectievelijk de meest geweigerde columniste van Nederland en de voorzitter van Stichting Meervrijheid. Voor meer informatie zie www.terverdediging.nl

Het werk is, zelfs na meer dan 30 jaar, nog altijd actueel en heeft de goede boodschap dat bepaalde mensen wier daden niet kwalijk zijn en die leven van vrijwillige transacties, desondanks op irrationele gronden onwenselijk worden veroordeeld, belasterd en wettelijk belemmerd. Het boek is bovendien zeer leerzaam op economisch gebied. In 32 hoofdstukken rekent de auteur af met misvattingen, vooroordelen en de daaruit voortkomende wetgeving ten aanzien van allerhande mensen, beroepen en activiteiten, waaronder drugsdealers, straatvervuilers, vrekken, pooiers, landschapsverpesters en (zelfs!) kinderarbeid.

De titel van het vertaalde werk is ‘Ter verdediging’,
ISBN 978-90-8841-004-8,
de vertaler is Dirk-Jan van Enk.
Uitgeverij de Kenniskwekerij neemt de uitgave voor haar rekening.

Wetenschappers over Block…
… Onbevreesd, met logica en veel humor, rehabiliteert en demonstreert Professor Block de grote economische verdiensten van typische zondeboksberoepen als de pooier, de afperser en de huisjesmelker… Aldus: Murray N. Rothbard

… Alledaagse drogredenen over economie komen vaak tot uiting in ongegronde vooroordelen jegens andere beroepen … Aldus: F.A. von Hayek, Nobelprijswinnaar

Lancering: Ter verdediging
Walter Block verdedigt ‘de afvallige’ vanuit het standpunt dat de beoefenaars geen kwaad doen, vrijwillige transacties verrichten en gebruik maken van hun vrijheid en rechten. Dat raakt vrijwel iedereen. Dinsdag 16 oktober zal het werk vanuit meerdere hoeken belicht worden. De top van neerlands vrijdenken zal u prikkelen en aan het denken zetten. Kort en krachtig en met een gezellige of misschien zelfs wel verdiepende borrel achteraf. Niets moet, alles mag. U komt toch ook? De locatie is sfeervol en, met 10 minuten vanaf de snelweg, zeer goed bereikbaar. Parkeren kan gratis en in overvloed.
Walter Block is een toegankelijke, veelzijdige, creatieve econoom en vaandel-drager van het vrijheidsdenken. Toegang is gratis en wellicht krijgt je aan het eind van de middag nog wat moois mee, schrijf je dus nu hier in. Route & locatie kunt u helemaal onderin vinden.
De lancering heeft een open karakter maar ook een beperkt aantal plaatsen. Geef je dus wel even op van te voren. Niet opgeven en wel komen is op eigen risico.
Locatie: Rehoboth (Berkel en Rodenrijs; 10 min. vanaf A12/A13)
Datum: dinsdag 16 oktober 2007, inlopen vanaf 15:00
15:00 Inloop met koffie
15:30 Welkomstwoord Eric Arkesteijn Kenniskwekerij

15:40 De staat als God Frank Karsten Stichting Meervrijheid

16:00 Flatgebouw Nederland Pamela Hemelrijk Opiniemaakster

16:45 Ter Verdediging; de wereld in Dirk-Jan van Enk, Vertaler

17:00 Afsluiting, borrel en gezelligheid

1 REACTIE

Comments are closed.