PVV-leider Wilders heeft tijdens een Kamerdebat over de islam minister Vogelaar knettergek genoemd.

Vogelaar zei een paar maanden geleden dat de islamitische cultuur zich zo diep in de samenleving nestelt, dat er in Nederland een joods-christelijke-islamitische traditie zal ontstaan.
Dom dom dom, Wilders heeft natuurlijk best wel gelijk, maar had hij nu maar gewoon gezegd dat ze een leugenaar is, daar kom je veel beter mee weg.

Zo wordt het polizieke spel voor de bühne gespeeld, gelukkig steeds wat duidelijker en grover en daarmee het failliet van de poliziek aantonend. Want wat wordt, welke kiezer dan ook, nu beter van dit soort discussies of mondelinge paringsdansen? De Nederlandse Marokkaan of de Wilderse Nederlander, schieten hier niets mee op. De een wil (en hoeft) natuurlijk geen extra rechten/subsidies etc. tov de ander te krijgen en dat is het punt. Ik bepaal zelf of ik koop bij een bedrijf dat gesluierd personeel in dienst heeft, vlieg met een Arabische maatschappij of naar een bar ga waar gerookt wordt.
Zodra anderen (lees de poliziek) dit voor mij gaan bepalen, gaat het fout; centrale planning werkt nou eenmaal niet en zeker niet voor iedereen.
Ik wil graag een (libertarisch) systeem voor iedereen, niet voor de grootste leugenaar, knettergekke of meestbelovende.

23 REACTIES

 1. Met roken zorg je ervoor dat anderen in hun gezondheid geschaad wordt.

  Daarom is het belangrijk dat roken in de openbare ruimte zo veel mogelijk niet moet worden toegestaan, en dus ook niet in café’s. Je hoort als burger van dit land in elk café te kunnen stappen zonder dat je kans krijgt om op de lange termijn kanker op te lopen.

 2. [1]

  Cafe’s zijn prive-bezit, geen "openbare ruimtes".

  Je hoort als burger van dit land in elk cafe te kunnen stappen als elke cafe-eigenaar je wilt toelaten, en niet eerder.

  Voor wat betreft Wilders/Voogelaar: Wilders drukt zich meestal bot uit, maar als hij Voogelaar knettergek noemt, zegt hij gewoon wat vele mensen al denken.

 3. [1] Waarom mag een bareigenaar niet bepalen of er in zijn bar wel of niet gerookt mag worden? Je hoeft er toch niet naar binnen?

 4. [1] Hoor ik ook als burger van dit land in JOUW huis (café/ restaurant) het recht te bebben om zo maar binnen te stappen en van de faciliteiten gebruik te maken?
  Of is dat "Heel wat anders"?

 5. [1]Choas. Stel je voor, dat jij overal waar je binnenstapt zou kunnen uitmaken, dat er niet gerookt mag worden. Dat zou je wel willen, he?
  Of dat je overal sandalen, geitenwollen sokken en een baard moet dragen om te worden toegelaten!

  Ik kan je vertellen, dat ik, vergezeld van een vriend, een aantal jaren geleden in de Amsterdamse Mensa door een aangestelde official van sjosjalisjtiesje signatuur in elkaar geslagen en de Mensa uitgetrapt ben, louter omdat ik een colbertje droeg en ik mij zodoende -in zijn ogen althans- ongepast gedroeg.
  Naar mijn collegekaart werd niet gevraagd, hoewel er dagelijks talloze klaplopers die Mensa inschoven, die voor een habbekrats een vorkje meeprikten. Maar hen werd geen duimbreed in de weg gelegd. Tolerant land he?

  Ideaal land om te wonen, als je maar doet wat ze (de sjosjalisjten) zeggen.

  ("Heeft U klachten? Zeg het ons!" Rot op man!)

 6. [1]
  Waar is het bewijs dat bezoek aan café’s kanker veroorzaakt ?

  Wat voor soort kanker bedoel je dan: leverkanker ? longkanker ? borstkanker ? wat voor kanker ?

 7. Als je niet wilt (mee)roken, dan ga je naar een cafe waar je dat niet kan gebeuren, bijvoorbeeld omdat de eigenaar bepaald heeft dat er in zijn cafe niet gerookt mag worden, take it or leave it. Contractsvrijheid heet dat. De overheid staat daar geheel en al buiten, althans zo zou het moeten zijn.

 8. Wil je de puntjes op de i zetten, rijd dan ook nóóóit weer in een auto want die dingen zijn ook knap kankerverwekkend!
  [1]

 9. Wilders moet zijn gevechten selectiever kiezen. Een boek verbieden is onzinnig. Een motie van wantrouwen tegen een zittend minister is kansloos.

 10. [8] En mijd vooral ook de buitenlucht waar die dingen rijden 😉

  [1] Ik zou zeggen: begin zelf een rrokvrij café. Kun je altijd zomaar binnenstappen, en ga je ergens anders aan dood (of misschien toch nog wel aan kanker). Je hebt geen garanties in het leven.

  Pas je nog zo goed op geen enge dingen te eten, drinken of ademen, niet GSMen (straling! Heel gevaarlijk) en nog zo wat zaken die je een ongenietbare zuurpruim maken, is je vrouw dat zat, loop je daar over te piekeren en stap je in gedachten daarover verzonken zo maar voor die stadsbus…

  Get a life!

 11. [9] "Een boek verbieden is onzinnig"

  Eens. Maar de argumenten waarmee Wilders daarvoor pleit niet. Onze wetgever heeft namelijk in zijn oneindige wijsheid besloten allerlei artikeltjes te maken waaraan zo’n verbod opgehangen kan worden, sterker nog, als de roverheid eist dat men zich aan de wet houdt is zo’n verbod zelfs verplicht. Hetgeen maar weer aangeeft wat voor onzinnige wetten er worden aangenomen.

  Vogelaar is natuurlijk ook knettergek, en niet alleen zij. Wilders zegt gewoon in straattaal wat de meeste mensen denken: Laat de witte jassen maar komen. Daar is niks mis mee. Bijkomend voordeel van dat taalgebruik, behalve de helderheid, is de verontwaardiging die het in linxe gelederen opwekt. En dat garandeert weer dat iedereen steeds vergeet dat ze hadden afgesproken Wilders dood te zwijgen (Volkert was al gepakt…).

  De drang om hun verontwaardiging te uiten is nu eenmaal sterker dan de zelfbeheersing om te zwijgen.

  http://www.geertwilders.nl/

 12. Was het eerste wat uit mevr.Volelaars Minister mond kwam ook niet "Ik zie de Bourka in ons straatbeeld wel zitten"

  Volgens mij is zijzelf de Islamitische cultuur in ons land aan het bevorderen en stimuleren.

 13. [11]

  Het meest amusante vind ik nog wel dat niet alleen Vogelaar knettergek is, maar ook Wilders. Als het niet zo treurig was zou het grappig zijn.

 14. En kijk hier even hoe krampachtig de PC elite vasthoudt aan de Islamisering van NL
  http://www.dumpert.nl/media

  Dat heeft niets met voor of tegen Wilders zijn te maken, van die PC club ga je echt een teiltje nodig hebben. Wat een zootje NSBers.

  Wat men niet wil begrijpen is dit: Respect moet je verdienen.

 15. [15]
  Wat een schertsvertoning van die heilige tweede kamer boontjes. Daar valt dus niks mee te discussieren, de islam moet iedereen blijkbaar koste wat kost door de strot geduwd worden. Zolang dit soort klojo’s het voor het zeggen heeft, komt daar ook geen verandering in.

  Ik benijd Wilders niet tussen die watjes zoals Pechtold c.s.

 16. [13] Het is ook grappig. De video (link in (15) al gezien? Ik heb daverend zitten lachen. Briljant.

 17. [17] Precies. Dus wat je verder ook van Wilders en zijn ideën vindt: hij is de enige niet PC adept en weet zich prima staande te houden tussen al die inhoudsloze PC Islamisten. Man wat werd ik niet goed van die Pechtold. Het enige dat-ie kan roepen is ‘respect’, maar hij heeft geen benul wat dat is. Ik zat gewoon te wachten tot Wilders zou zeggen wat ik in (15) schreef; Vogel-aars verdient gewoon geen respect. Maar dat zei hij helaas niet.

  Halsema viel bijna uit haar zetel n.a.v. het Koran-cursusje, prachtig. Wilders heeft i.i.g. duidelijk geen boodschap aan de PC elite, en dat laat-ie merken ook. Hij is inderdaad niet te benijden, met zo’n overmacht tegenover zich, maar hij heeft absoluut geen last van het Calimero syndroom.

  Jammer dat die motie van wantrouwen kansloos zou zijn, maar met wat hulp van Jan ‘JPB is een leugenaar’ Pronk moet het mogelijk zijn de eerste scheuren in de coalitie te maken. Want dat die club moet vallen is wel duidelijk.

  "Zolang dit soort klojo’s het voor het zeggen heeft, komt daar ook geen verandering in"
  Zoveel is errug duidelijk.

 18. [19]
  Inderdaad. Het beste wat er kan gebeuren is dat dat zooitje zichzelf opblaast. Dhimmycraten ’66 is op de goede weg; bij de EsPee-nazionalsozialisten rommelt het ook, de PvdAllochtonen is in verval, het CDA mazzelt nog een beetje, en Wilders stijgt. Hoop doet leven, of niet dan.

 19. LS…

  Het is elke keer weer zo pijnlijk voor de pseudo intellectuele leuteraars van links en rechts dat Wilders het oorverdovende gelijk keer op keer aan zijn zijde heeft. Met zogenaamde correcte betogen en correcte woordkeuze kom je in deze kamer nergens. De enige methode is de Wilders-methode om de buitenaardse Zombies nog in beweging te krijgen. En dan nog begint Hirsch Ballin te lachen als een kleuter die voor het eerst een wind heeft gelaten en worden de Spaniel Pechtold en Kermkutje Pakmemaar hysterisch als er weer iemand van de verraders-club een veeg uit de pan krijgt. Met name natuurlijk dat achterlijke en gestoorde wijf van Struisvogelaar. Wilders hield het nog mild met Knettergek.

Comments are closed.