Lees in de NRC hoe politici als Balkenende en Verhagen het volk voorlichten. Dit artikel zal je de schellen van de ogen doen vallen en de gevaren van de EU doen inzien.

Het artikel *) stelt dat er onenigheid is in het kabinet is over het referendum over de Hernoemde EU Grondwet.

Constant beweren de Balkenende en zijn trawanten dat het om een “nieuw” verdrag gaat. De feiten zijn echter dat 96 % van deze Hernoemde Grondwet gelijk zijn aan de oude EU-Grondwet **). (die overigens niet eens een “grondwet” was! ) Terwijl de 4 % verschil bestaat uit het niet officieel “noemen” (wel gebruiken) van de vlag en het volkslied “Alle Menschen werden Brüder”.

De politici hebben de Raad van State het advies laten geven dat het:”NIET PER SE NODIG is om een referendum te houden” en zeggen nu dat die RvS voldoende overtuigende argumenten daarvoor heeft aangevoerd. Zelf hebben we die “overtuigende argumenten” nog niet kunnen vinden maar er lijkt niet veel nadenken voor nodig. Er wordt immers bij het aanvaarden van die Hernoemde Grondwet een stuk Nederlandse soevereiniteit verkwanseld. Als dat niet een punt voor de grondwet is, wat dan wel?

De Raad van State is een “adviescollege” van de regering dat werkt onder voorzitterschap van Koningin Beatrix, en waarvan de leden worden benoemd uit diezelfde regering die nu de Nederlandse soevereiniteit wil verminderen.

Maxime Verhagen (CDA) vult dat nog aan met:”. in het nieuwe verdrag is “maximaal recht gedaan aan het nee” van 2005″ Denkt hij nou echt dat hij dat bereikt heeft door het vlaggetje en het liedje niet expliciet te noemen? Zo dom zal het Nederlandse volk toch nog niet zijn?

De grootste zwendel komt dan nog van de PvdA bestuurders. Zij zijn vóór het houden van een referendum. Maar die eis laten ze vallen als zij hun zin krijgen betreffende het “ontslagrecht”. Ook “wisselgeld” is de verlenging van de wederopbouwmissie (!) in Uruzgan.
Nu zouden we wel eens willen horen wat dat ontslagrecht of de oorlog in Uruzgan te maken hebben met die Hernoemde Grondwet? De zwendel en de onprincipiële koehandel druipen er van af.
Dat dit ten koste van het volk gaat, laat die lieden kennelijk koud.

Zouden de politici nu door Beatrix in de troonrede laten zeggen dat er geen referendum komt? Spannend, we zijn benieuwd!

Het wordt steeds erger. Het zou nuttig zijn als zoveel mogelijk goedwillende burgers zich verzetten tegen deze gang van zaken. Laat waar mogelijk merken dat je de politici door hebt. Stuur ingezonden stukken naar kranten en protesteer op internet waar maar mogelijk.
———————— —————————
*) Vanwege het grote belang hieronder een kopie van het volledige artikel:
**) Zie: www.vrijspreker.nl/vs/item/…
***) Zie: www.vrijspreker.nl/vs/item/…
——————————————————-
Uitspraak EU-verdrag verdeelt kabinet
Door een onzer redacteuren
Den Haag, NRC 15 sept. In het kabinet heerst onenigheid over de noodzaak van een referendum over het Europese Hervormingsverdrag, de opvolger van de Europese Grondwet.
Dat bleek gisteren tijdens de vergadering van de ministerraad. De ministers slaagden er niet in een eensluidende conclusie te trekken uit het nog vertrouwelijke advies van de Raad van State over het nieuwe verdrag. Premier Balkenende en zijn CDA-ministers hoopten het gisteren met de coalitiepartners PvdA en ChristenUnie eens te worden dat een referendum niet nodig is. Het advies van de Raad van State geeft hiervoor voldoende overtuigende argumenten, zeggen ingewijden.
Maar de PvdA-ministers zijn verdeeld. Zij staan onder grote druk van de fractie van de sociaal-democraten in de Tweede Kamer. Eerder al had fractieleider Jacques Tichelaar zich voor een referendum uitgesproken. “Wie A zegt moet ook B zeggen”, stelde hij. Als je de bevolking één keer een voorstel voorlegt, moet je burgers ook de kans geven hun mening over het aangepaste voorstel te geven, aldus Tichelaar.
Volgens minister Maxime Verhagen (CDA) van Buitenlandse Zaken is in het nieuwe verdrag recht gedaan aan de mening van de Nederlandse bevolking. Het is een klassiek wijzigingsverdrag geworden, zoals de verdragen van Maastricht en Nice. Een referendum is volgens hem niet nodig omdat “maximaal recht is gedaan aan het nee” van 2005, zegt Verhagen.
Binnen de PvdA wordt nu overwogen alleen akkoord te gaan met het CDA als hier iets tegenover staat, bijvoorbeeld aanpassing van het plan van CDA-minister Donner van Sociale Zaken om het ontslagrecht te versoepelen. Ook verlenging van de Nederlandse militaire missie in Uruzgan geldt als politiek wisselgeld. Premier Balkenende zei dat het kabinet volgende week een besluit zal nemen. Verscheidene ministers hadden het advies van de Raad van State gisteren nog niet gelezen.

14 REACTIES

 1. Ik ben van mening dat het "nieuwe verdrag" eerst volledig openbaar gemaakt moet worden zodat iedereen er kennis van kan nemen.

  Vervolgens dient er een referendum gehouden te worden. De uitslag van het referendum zal bindend moeten zijn voor de Regering.

  Volgt de Regering de uitslag niet, dan direct naar huis sturen dat stelletje leugenaars.

  Ik ben trouwens benieuwd naar het stemadvies van ene Rouvoet. Zal mij niet verbazen als hij inmiddels 180 graden omgedraaid is omdat hij nu in de Regering zit.

 2. "…Zij zijn vóór het houden van een referendum. Maar die eis laten ze vallen als zij hun zin krijgen betreffende het "ontslagrecht". Ook "wisselgeld" is de verlenging van de wederopbouwmissie (!) in Uruzgan…"

  Telkens als je net denkt het meest absurde,het meest onvoorstelbare, het meest onredelijke, het meest krankzinnige, en het meest verachtelijke gezien te hebben, blijkt de politiek toch steeds weer een fonkelnieuwe overtreffende trap van absurditeit in de binnenzak aanwezig te hebben.

  Ik maak het vanavond maar eens niet al te laat. Ik moet dit weer ff in stilte proberen te verwerken…

 3. Inderdaad lijkt het dat de beslissing geen referendum is gevallen en dat de angst voor de kiezer het bij de politici weer eens heeft gewonnen. Daarmee is er voor ons als kiezers nog maar een weg die van actie. Wij van Ander Europa hadden dat al een beetje voorzien en hebben daarom op http://www.wijwillenreferen… al een tijdje geleden een petitie gestart. Aan iedereen die zich terecht boos maakt over de houding van de regering zou ik willen zeggen teken de petitie geef hem door aan anderen, print de petitielijsten en ga er mee de straat op. Nu is het aan ons als burgers.

 4. Het zijn gewoon een stelleje manipulators daar en hier.Er wordt maar wat aangesold met de burgers vandaag de dag. En straks zeker ook nog even ‘gechipt’ worden.
  Lees ook: Project LUCID — het 666 universeel controlesysteem van het beest.

  http://83.161.104.6/henryv/

 5. Dom geklets hier! De EU heeft gezorgd voor inmiddels ruim 60 jaar vrede en samenwerking in Europa. Dat is in de duizend jaren voorafgaand aan de tweede wereldoorlog nog nooit voorgekomen.

  Ik lever graag een stukje zelfstandigheid en belastinggeld in om die vrede verder te waarborgen. Neemt niet weg dat er nog veel verbeterd kan worden in Brussel en Straatsburg.

 6. [6] 60 jaar vrede door de EU?
  Zou toch maar eventjes je feiten checken. De EU heeft niks extra gebracht wat we anders ook niet zouden hebben. Hebben we al echt vrij handelsverkeer ? Een auto in duitsland is nog steeds significant goedkoper dan hier in Nederland door de BPM.
  En ga zo maar door. Enige verschil is dat we nog een hoop extra ambtenaren te onderhouden hebben tegen exorbitante salarissen (en voor wat?)

 7. Voor zover ik ik weet betekend democratie nog altijd als je het letterlijk vertaald macht aan het volk, dus wie klachten heeft probeer er wat aan te veranderen inplaats van toekijken op een afstand. Dit artikel pretendeert dat de EU 1 groot gevaar is, maar is dat uberhaupt wel zo. Er zou geen economisch Nederland als de EU niet bestond. Er is nog altijd 1 spreekwoord: samen staan we sterk. Ik denk dat iedereen die het met dit verwerpelijke artikel eens is eens moet kijken naar wat de EU ons wel niet gebracht heeft, en geloof me het brengt ons zoveel meer dan het ons benadeeld. Dus als je nou echt zo’n democraat bent, kom dan zelf eens met een voorstel dat de EU sterk maakt.

 8. [8] EU heeft ons vooral fraude en corruptie gebracht, en heel veel in het putje verdwijnend belsatinggeld.

  Samen staan we sterk is correct, maar slaat op vrijwillige samenwerking waar alle partijen beter van worden.

  De EU is een totalitaire bureacratische superstaat, die niets met de voordelen van samenwerking zoals in bv. EEG en EVA verband van doen heeft.

  Voor de EU politici zijn vooral de eigen vetbetaalde belastingvrije baantjes belangrijk. Macht, macht, geld, macht, geld, en verder niks.

  Doe eens een reality check.

 9. Gerwin, vanwaar dan dit gedraai en gekonkel als het zo duidelijk is. Wij hebben met een meerdeheid neen gezegd tegen een vergaande Europese samenwerking, niet tegen een andere vlag en lied. Je argument is niet hard.
  Daarnaast heb ik begrepen dat de richtlijnen die er n u even niet meer inzitten gewoon terug komen in het Verdrag waardoor het precies het voorstel is dat wij afgewezen hebben, dat hebben ze nu te verbergen totdat het getekend is. Achteraf is er toch niks meer aan te doen. Dit gaat een beetje op dezelfde manier waarop ze ons naar Afghanistan hebben gestuurd.

 10. [8] Zie eerst reacties 9 (R.Hartman) en 10 Nexus)
  en probeer eens één ,1, ding te vinden waarin de politieke EU ons een voordeel heeft gebracht.
  Alle voordelen tot nu toe bestaan uit de afschaffing van dwangmiddelen die door voorgaande politiekelingen zijn ingesteld. Dat was alles in libertarische richting.

  Wat er nu aan het gebeuren is, is dat we weer meer onder politieke dwang komen.

 11. [8] Zie eerst reacties 9 (R.Hartman) en 10 Nexus)
  en probeer eens één ,1, ding te vinden waarin de politieke EU ons een voordeel heeft gebracht.
  Alle voordelen tot nu toe bestaan uit de afschaffing van dwangmiddelen die door voorgaande politiekelingen zijn ingesteld. Dat was alles in libertarische richting.

  Wat er nu aan het gebeuren is, is dat we weer meer onder politieke dwang komen.

 12. En Uruzghan, en Libanon, en zometeen Iran.

  Als wij op onze krent blijven zitten, veranderd het nooit.

  Misschien is een "Nederlandse Revolutie tegen het Huis van Habsburg" een item voor 2008?

  We moeten er wel zorg voor dragen dat als de B* cabal opgebracht worden hier in Den Haag, dat er zekere personen alhier, welig hoererend hun pad hakken. Zeer ver in de reet van de bilderbergers zitten en minstends zo medeschuldig als de neoc* zijn.

  Onderste steen boven. Te beginnen bij het O.M.

Comments are closed.