ZATERDAG 6 OKTOBER, RAI AMSTERDAM


Veel mensen hebben de indruk dat met de opstelling van de PvdA fractie een referendum nu al definitief van de baan is. Daarom is het belangrijk om er op te blijven wijzen dat er nog geen beslissing is genomen in het parlement, dat er zelfs nog geen nieuw verdrag ligt en ook geen (initiatief) wetsvoorstel.

Het uitoefenen van druk op parlementariërs, met name van de PvdA, blijft belangrijk.

Op Zaterdag 6 oktober houdt de PvdA haar congres in Amsterdam. Dat is een goede gelegenheid om te laten zien en horen wat wij vinden van de opstelling van de PvdA over het referendum over het nieuwe Europese verdrag. Dat zullen we zo massaal mogelijk gaan doen. Daarbij zullen we er op aandringen dat het standpunt van de PvdA-ers in het kabinet en in Kamer wordt herzien en dat de PvdA waarmaakt wat ze in haar verkiezingsprogramma schreef:”Voor een nieuw (grondwettelijk) verdrag is een nieuw referendum nodig.”

Deze actie is een initiatief van ‘wij willen referendum’. Wij roepen iedereen die voor een referendum is op hier aan deel te nemen. Er zullen flyers aanwezig zijn.
Verspreid deze oproep zo breed mogelijk.

Zaterdag 6 oktober, 9.30 uur voor de Forumzaal van het RAI-Congrescentrum, Europaplein Amsterdam.
De RAI is bereikbaar met tramlijn 4, via NS station Amsterdam RAI en vanaf de ringweg A 10 via afslag S 109.

Meer informatie op (bron): www.wijwillenreferendum.eu/…

Onderstaand artikel laat des te meer zien hoe noodzakelijk het is dat we NU massaal ons NEE nogmaals laten horen:
Vermijden dat er referendums komen, dat is nu wat telt.
(bron: zaplog.nl )

De Europese Raad heeft op 21 en 22 juni in Brussel een mandaat uitgewerkt voor de intergouvernementele conferentie, die een “hervormingsverdrag” op punt moet stellen om de ter ziele gegane “grondwet” te vervangen. De belangrijkste zorg van de Europese leiders blijkt daarbij te zijn nieuwe referenda te vermijden.
De intergouvernementele conferentie nam op 23 juli een vliegende start(1). De tijd is krap. De tekst van het “hervormingsverdrag” moet klaar zijn voor de Europese Raad in Lissabon op 18 en 19 oktober. De plechtige ondertekening door de staatshoofden en regeringsleiders is voorzien op de Europese Raad van december 2007. Daarna blijft er anderhalf jaar voor de moeilijke klus van de ratificatie door de lidstaten, die men geklaard wil hebben vóór de Europese verkiezingen anderhalf jaar later, in juni 2009(2). Door het krappe tijdschema wil men een debat ten gronde zoveel mogelijk uit de weg gaan.
De Europese leiders zijn er vooral op uit nieuwe referenda te vermijden(3). Zij weten dat zij risico’s lopen indien zij de mening van de bevolking vragen. Het gekonkelfoes komt hun legitimiteit niet ten goede, maar dat nemen zij er voorlopig bij. Nu eerst en vooral de EU terug op de sporen zetten. Gemakkelijk zal het echter niet zijn: het volstaat dat in één land toegegeven wordt aan de druk een referendum te organiseren, en het hek is van de dam. In heel wat landen is de druk voor nieuwe referenda reëel
lees verder op: zaplog.nl/zaplog/article/ve…

Verspreid dit bericht zoveel mogelijk.
————————————–
Ingezonden door Elze

1 REACTIE

Comments are closed.