Zorgverzekeraar Menzis heeft de jaarpremie 2008 van de basisverzekering vastgesteld op 1083 euro (90,25 euro per maand). Dat is 60 euro lager dan in 2007, al betekent dat niet dat de klant volgend jaar meer geld overhoudt.
De no-claim is vanaf volgend jaar ingeruild voor een verplicht eigen risico van 150 euro voor iedereen vanaf 18 jaar. De no-claimregeling is afgeschaft omdat het de gezonde Nederlander te veel zou bevoordelen ten opzichte van zieken.
artikel uit In-Finance
hetgeen we natuurlijk al lang en vaak voorspelden

Wie gezond is en in 2008 geen zorg nodig heeft, gaat voor de basispremie fors meer betalen. Voor de premie van Menzis betekent dit dat de premie op jaarbasis niet 60 euro lager is geworden maar 195 euro hoger. Op de in 2007 gehanteerde basispremie van 1143 euro kon men nog maximaal 255 euro gerestitueerd krijgen, waarmee de totaal betaalde jaarpremie uitkwam op 888 euro; 195 euro minder dan voor de basispremie in 2008 moet worden betaald.

18 REACTIES

 1. Laatst een Belg gesproken die woont op Mallorca die beweerde dat de zorgpremie die hij daar betaalt 50 euro per maand bedraagt, inclusief tolk en gemoderniseerd ziekenhuis. Benzine euro95 in Espana E 1,05 perrrr liter
  Er zullen landen zijn waar het nog goedkoper kan. En of goedkoop duurkoop is? Tja, feit is wel dat het hier over een EU-land gaat met een behoorlijk prijsverschil ten opzichte van NL!

  NEDERLAND, KASSALAND!

 2. De premie’s stijgen volgend jaar en als je er een ongezonde levensstijl op na houdt dan stijgen ze in de toekomst nog veel meer. Niet iedereen schijnt hier wakker van te liggen………………………..http://www.123video.nl/play

 3. En dat te bedenken dat die hele zorgverzekering ingevoerd is door zogenaamde marktliberalen van de VVD. Wat voor een keuze heb als je consument qua verzekeringspolis, wanneer de overheid het pakket bepaalt?

 4. Niet zeuren…. gewoon betalen. Niet bij nadenken. Het hele circus was toch bedoeld om de premies omlaag te krijgen ivm marktwerking? Yeah right.

 5. [4] Je slaat de spijker op de kop door te zeggen dat iedereen gewoon moet doen.

  Als dat zo is dan betalen we dus gewoon allemaal niet en kijken we wel wat de volgende zet is.

 6. Jullie moeten niet zo zeuren. Dankzij deze en vele andere democratisch gekozen socialistische kern punten is Nederland waar het nu is. In de top van Europa en speler van formaat in de wereld.

  Dankzij deze echte en breed gedragen volks verzekering is iedereen verzekerd van een uitstekende medische zorg welke zijn weerga niet kent in de wereld.

  Ik betreur het dat ik ben uitgesloten van dit genot en me particulier moet verzekeren. Hier voor moet ik elke maand omgerekend ongeveer 29 euro betalen en ben ik verplicht om, bij opname in een ziekenhuis, op een kamer alleen te liggen waarin een airco, telefoon, koelkast en een privé badkamer is. Ook is het niet te vermijden dat ik dan geen afgedankte tweede hands medicijnen krijg en dat ik moet kiezen uit verschillende maaltijden.

  Wat ik mis is dat de dokters en verpleegsters geen Nederlands spreken maar dit wordt ruim gecompenseerd door hun altijd vriendelijke uitstraling en mijn Thais met een Nederlands accent

  Nee, jullie zijn echt beter af in Nederland. Vraag het je regering maar…..

 7. [6] Mag je dan niet eens naar zo’n gezellige ‘huiskamer’ waar je dan op tv mag kijken wat de zuster voor je heeft uitgekozen?

  Ik denk dat de directeur van Menzis binnenkort een nieuwe Bentley kan kopen dankzij dit gesjoemel met premies.

  Socialistische medische zorg is echt een genot. Misschien helpt het als artsen besluiten om voortaan in een buitenland een praktijk te hebben. In Engeland schijnt er een dramatische leegloop te zijn van artsen bij de National Health Service. Is natuurlijk de schuld van de priveklinieken.

 8. [7] Nee als er iets niet lekker loopt dat is het de schuld van de rijken (in (nationaal) socialistisch Duitsland: de joden) en die moeten dus ook hard aangepakt worden door bijvoorbeeld de Partij van de Arbeid en de Socialistische Partij (in (nationaal) socialistisch Duitsland: de Nationaal Socialitische Arbeiders Partij). Ja…. Dit land kan zoveel beter…. (woeps dat klinkt wel nationalistisch…)

 9. [8] Nationalistisch? Welnee. Echt nationalisme is volk- of stam-centralistische politiek en in de meeste andere gevallen een verwijt uit de sozialistische kerk om andersdenkenden in diskrediet (proberen) te brengen.

 10. [8] [9] Frenkelfrank en DVB kijk uit. Voor je het weet ben je opgenomen in een database met de signalering rechts radicaal. Met als gevolg dat KAFKA een beroepsverbod over je uitstrooit en de AIVD je bonnetjes van AH gaat controleren.

  Vrijspreken is leuk maar Big Brother is watching you…

 11. Weet KAFKA wie ze werkelijk moeten hebben en weet KAFKA wel wie ze zelf zijn? Volgens mij moet Big Brother zijn schele ogen eens op eigen gelederen richten! Ik heb zeer leuke aanvaringen gehad met verschillende linkse lokale bestuurders die met rechtse natie-methode’s hebben geprobeerd mij even de nek om te draaien en die meerdere malen hun boekje te buiten zijn gegaan. Links is rechts!! Als ze geïnteresseerd zijn bij KAFKA dan wil ik ze graag komen vertellen wat rechts en links is en wie of wat ze vooral in de gaten moeten houden. Kunnnen we gelijk even praten over een schadevergoeding.
  [10]

 12. (quote)Wie gezond is en in 2008 geen zorg nodig heeft, gaat voor de basispremie fors meer betalen.(unquote)

  Ehm, ik snap dit niet helemaal. Betekent het dan dat als je ongezond leeft minder hoeft te betalen? Wordt je nu gestraft als je gezond leeft?

 13. Ik vind het van de gekke, mensen die chronisch ziek zijn worden gestraft. Ikzelf ben daar een voorbeeld van. Ik ben door derden arbeidsongeschikt geraakt wat ik in het geheel niet leuk vind. Maar om alsnog dan zelf je anti depressiva te moeten betalen en geestelijke hulp? Dan moet ik eerlijk bekennen dat Adolf Hitler en de zijnen eerlijker waren in het decimeren van zwakkeren t.o.v. de sterkeren. Immers was hun ideaalbeeld het Arische ras; sterk, blond, blauwe ogen en natuurlijk geen zwaktes. Nu, in een andere vorm gegoten is eigenlijk de boodschap; zwakkeren onder u, gaat dood!

  Ik denk ook dat het dan zo moet dat ouderen achter hun bejaardenhuis een groot gat moeten graven, personeel is er niet, om vervolgens zichzelf van het leven te beroven. Dat scheelt de staat kosten, die ze hard nodig hebben voor hun oorlog in Afghanistan. En natuurlijk de economische profiteurs met een foute religieuze instelling.

  Ik vind dit net zo fastisctisch als toen. Hoe is dit mogelijk in dit land. Mensen worden het leven zeer lastig gemaakt en dan vinden ze het gek dat er probleemdrinkers enzovoorts komen. Oh wacht, dat is de bedoeling, accijnzen stromen dan binnen. Wouter Boslim is dan net als Dagobert Duck die zwemt in de ellende van een ander.

  Ik chargeer misschien maar ik ben zo teleurgesteld in de regering, ik vind dat ze weg moeten en een rechtvaardiger, zij het rechtser, beleid gaan voeren. Mensen die vluchten om hun leven kunnen hier terecht, anderen gewoon weigeren.

 14. [14]
  Tja. Drie keer niks in soosjalisties Medeland.

  Oplossing is niet zo zeer een ruk naar rechts, maar een kleine overheid die mensen vrij laat in hun keuze. Zolang het echter stikt van proleten als Maorijnissen, bloedzuigers als van Esch, en moslim-adepten als Vogelaar, wordt dat een lastige klus. Temeer daar de politieke infrastructuur dit soort minkukels cq. klojo’s naar boven katapulteert.

 15. [3] Dat is een misvatting. De wens voor een grote verzekering voor allen is voroal een kindje van de sociaal-democraten en D66. Goed, die laatste noemen zich liberaal, maar dat doet Halsema ook.

  Het huidige systeem is een compromis tussen het gedrocht van het ziekenfonds en best aardig werkende particuliere verzekeringen. Het resultaat is voor wie eerst ziekenfonds was iets minder erg, maar wie eerst particulier verzekerd was, een achteruitgang.

  Het principe van de no-claim zie ik overigens met veel plezier verdwijnen. dat was een CDA verzindsel na kritiek van met name de PvdA dat een eigen risico ‘associaal’ was.

  Het principe van een eigen risico is echter goed te verdedigen. Vrijwel alle verzekeringen hebben dit.

  Dat chronisch zieken gepakt worden is larie. Ja, je betaalt altijd het eigen risico van wel 150 hele euro’s, maar reken even uit ter waarde van hoeveel duizenden of soms zelfs tienduizenden euro’s je aan zorg krijgt per jaar! Beetje dankbaar voor die bedragen die je krijgt mag best!

  En dat brengt me bij een vandde grote verbereingen van het huidige stelsel tov het ziekenfonds. Dwz waarom ik het huidige gedrocht minder erg vind dan het ziekenfonds gedrocht: Het is nu eindelijk een klein beetje zichtbaar hoveel een behandeling kost (en daaraan gerelateerd ook hoe vaak een behandeling ook onnodig duur is vanwege de bureaucratie).

 16. [17] Prima redenatie, maar geldt dat dan voor iedereen of is het gratis voor immigranten? Als je dan toch gelijke monniken gelijke kappen. Zoals religieuze aanpassingen die haaks staan op onze opvattingen en modernisatie van het geloof.
  Natuurlijk is inzicht in kosten begrijpelijk maar gezien het feit dat alles maar duurder wordt, is het alsof je klein gehouden wordt i.p.v. een democratisch medeburger. Maar goed, er is weinig veranderd sinds de invoering van de democratie een paar honderd jaar geleden.;-)

Comments are closed.