Wij, vrij denkende en levende Nederlanders al of niet van Dietsen bloed worden steeds meer geconfronteerd met inperkingen van onze vrijheid. Vrijheid van denken, van doen en handelen van gaan en staan dreigt steeds meer teloor te gaan.

De controle op ons functioneren, gebeurt al tot in de kleinste details.

Zowel ons welzijn, veel van onze gesprekken, onze telecommunicatie tot en met het televisieprogramma waar u naar kijkt. Ja, zelfs het merk koffie of frisdrank dat uw voorkeur heeft en vaak ook nog tot en met het aantal drankjes dat u thuis drinkt en zeker wat u elders consumeert.
Op de weg wordt u door alle mogelijke elektronica goed gevolgd als u van A naar B rijdt. Zowel het aantal gereden kilometers, natuurlijk of u te hard reed of niet en het tijdstip waarop u besloot van A naar B te rijden.
Uw gezondheidstoestand, uw kwalen, uw verslavingen, uw voorkeuren, uw eigenaardigheden en aardigheden alles, letterlijk alles probeert men vast te leggen.
Tot zelfs uw koopgedrag als u b.v. uw vakantiegeld heeft ontvangen of een ander extraatje.
Nu lezen we weer in de media dat een derde van de bevolking nóg meer blauw op straat wil hebben. Lees: In wezen nóg meer controle en nóg meer bonnen (bekeuringen).
Want ook die blauwe rakkers dienen weer hun voorgeschreven quota’s te halen.

Onze regeringen duwen u deze overheidscontroles door de strot in het kader van de veiligheid. Hoorde je vroeger nooit ofte nimmer iets over de binnenlandse veiligheidsdienst. Aan de dag van vandaag halen ze welhaast wekelijks het nieuws onder hun nieuwe naam: A.I.V.D.
Onze veiligheid is wel zó belangrijk en dan volgen er gelijk een aantal plaatsnamen waarmee gerefereerd wordt naar de aldaar plaatsgevonden aanslagen.
U kent het rijtje vast wel: New York ( 9/11) Madrid en Londen.
Feit is dat b.v. in Londen geen islamitische terroristen aan het werk geweest zijn. Van Madrid is men zelfs ook niet zeker en de twijfels of twee vliegtuigen alleen in staat zijn geweest de torens van het voormalige World Trade Center in New York te laten imploderen is hoogst en hoogst twijfelachtig.

Neem ik het op voor de islam? Dat zij verre van mij. De islam is voor mij een wrede, niet van deze tijd zijnde ideologie die verkocht wordt onder de naam van religie. En voorzover het een religie is dan is het een zeer veeleisende religie die maar op een doel uit is en dat is een wereldkalifaat of wel een islamitische wereldregering met een dito wet, de sharia.
Met alles wat in mij is verzet ik mij tegen deze vrijheidsbeperkende ideologie.

Aan de andere kant wordt deze ideologie misbruikt door machthebbers die mijns inziens een steeds ‘bruinere kleur gaan vertonen. ‘Dan toch wel tendensen ontwikkelen die duidelijk in die richting doen gaan denken.
Om ons te vrijwaren en te beschermen tegen terroristische aanvallen e.d. worden ons wetten door de strot geduwd die niets maar dan ook helemaal niets meer met enige vorm van democratie te maken hebben.
Het begon al met de Pikmeerarresten en later de Actio Popularis, die ambtenaren en machthebbers (bestuurders) een vrijwel onbeperkte macht geven.

De overheden zeggen het niet met zoveel woorden, maar in feite komt de keuze hierop neer: Terrorisme en de macht aan de islam, of: Zeer ver doorgevoerde staatscontrole.

Nou heb ik aan beiden keuzes de pest. En velen met mij, hoop ik toch!
Maar het plan van de westerse regeringen is geniaal: Volg ons en luister naar ons, anders bent u uw leven niet meer zeker. Kernwoord: ANGST.
En met angst onder de bevolking valt ‘prettig’ te regeren, althans voor hen die regeren niet voor hen die geregeerd worden.
Alles wijst erop dat men dankbaar gebruik maakt van de ons wezensvreemde islam, die ze overigens zelf hebben geïmporteerd en nog steeds meer importeren.
De asielaanvragen zijn dan wel tijdelijk een beetje teruggelopen, maar ook dat is slechts een momentopname. In de jaren vijftig van de vorige eeuw heeft met name Generaal de Gaulle zich al sterk gemaakt voor een Euro-Arabische unie.
Dat deze gedachte is gevoed vanuit een denken wat streeft naar ultieme wereldcontrole staat voor mij buiten kijf.
En als we de ontwikkelingen van een verenigd Europa op de voet volgen en ook de aspiraties bezien van de Noord Afrikaanse landen evenals met wat er nu gaande is in het Midden Oosten dan hoef je mijns inziens geen politicoloog te zijn noch profeet te wezen om te raden waar het op uitdraait.
Blijft de vraag: Tot hoever “pikt” het volk dit?
———————
Ingezonden door Silvia Videler

23 REACTIES

 1. Mooi voorbeeld van door gedraaide controlle, ik hoorde net op de radio dat gisteren bij een controlleactie bij Den Haag HollandsSpoor 4 arrestaties waren wegens verboden wapenbezit(ploertendoder en verboden messen) okee is nou eenmaal de wet, maar dat ook 10 mensen hun niet verboden mesjes ‘vrijwillig’ hadden afgestaan waarschijnlijk waren zij zo geintimideerd door het massale politie optreden en gebrek aan wetskennis/rechtzekerheid want ter plekke kan de politie het betitelen als wapen dat hun eigendomsrecht geweld is aangedaan.
  Deze politie controlles waren ooit ingesteld vanwege drugsoverlast maar echte dealers hebben ze al een tijdje er niet meer mee opgepakt, nee die zijn allang een stukje verderop gaan staan.

 2. Ja, eindelijk worden we wakker maar toch wel een beetje laat vindt je niet ?
  Zoals een soldaat zich laat gebruiken hebben ‘wij’ ons ook laten gebruiken en tot slaaf laten maken.
  Dit allemaal naar Amerikaans voobeeld. Zie ook deze onthullende video waarin onder andere het ‘mentalscreening’ programma voor kinderen tot 18 jaar wordt behandeld en bekritiseerd.
  http://www.rayelan.com/cgi-
  Wijkt een kind iets af, naar de mening van de satanische Nieuwe WereldOrde, dan wordt hij of zij verplicht aan medicatie onderworpen om zodoende hun brein te onderwerpen aan de wil van de NWO.Dat dit ook in Nederland komt is duidelijk. We zien hier al een voorproefje van middels het elektronisch kinddossier wat natuurlijk steeds meer uitgebreid wordt. Lees ook: Project LUCID — het 666 universeel controlesysteem van het Beest.
  http://83.161.104.6/henryv/

 3. Ruim een jaar ben ik dienstweigeraar van ons doorgedraaide dwang systeem.
  Ik vertik het om nog langer medeplichtig te zijn aan de misdaad tegen ehhh….bijna alles.
  De prijs was/is hoog, in naam der koningin proberen ze wanhopig deze jongen weer in het gareel te krijgen.
  Gaat niet lukken, nog nooit ben ik zo gelukkig geweest. Ze mogen alles van me hebben, behalve mijn vrijheid en geluk.

 4. [3] Dat is flink van je Papaloe en het doet me genoegen dat kunt zeggen dat je nog nooit zo gelukkig geweest bent.
  Hoe meer mensen dergelijke dingen gaan doen, hoe eerder we een omkeerpunt zullen bereiken.

 5. Ik kan maar moeilijk geloven in conspiracy-theorieën.
  Maar zelfs zonder dat, heeft Silvia in het artikel gelijk dat de wereld duidelijk afzakt in de richting van collectiviteiten met apatische slaven.

 6. Ach kerel, schrijf toch niet zo’n onzin. Wist je dan niet dat bijv. Fortuyn en van Gogh gewoon een natuurlijke dood gestorven zijn. Op de Vrijspreker dien je politiek correct te schrijven en dit soort onzin achterwege te laten, want anders krijg je stilzwijgende censuur. Jou mallotig gedoe is niet chique genoeg voor deze site. De Vrijspreker is niet meer dan IJdeltuiterij. Degene die hier reageren hebben misschien wel in dezelfde schoolbanken gezeten als de boys in Den Haag. Ze denken dat ze anders zijn, maar helaas Pindakaas. Het zou me niet verbazen als Vijspreker verkocht wordt aan het NRC ofzo? Kan een donatie ook worden gestorneerd?

 7. Nou, wel aardig stuk, maar ik ben het er niet helemaal mee eens. Ik denk dat het met het gevaar van de Islam niet veel anders gesteld is dan met het gevaar van het Christendom, vooruit, allebei maar met een hoofdletter, hoewel ik deze zaken die eer niet gun, net zoiets als dat ik Bea met Koninklijke Hoogheid, of een rechte met excellentie o.i.d. zou moeten aanspreken. In de Bijbel staan ook de meest gruwelijke dingen, toch is onze samenleving voor een groot deel door christelijk gedachtengoed bepaald en dat is niet echt heel slecht uitgepakt, maar het is wel verleden tijd, we moeten nu helder denken, juist denken, opnieuw denken, elke dag is weer een nieuwe in een snel veranderende wereld.
  Mocht de Islam hier en daar tot wat extra risico leiden, wat er door de wereldleiders aan gevaren op dit moment al is, is vele malen groter. Met wereldleiders bedoel ik dan de mensen die echt de macht in handen hebben, niet Bush of Balkenende, de marionetten van de machthebbers.
  Nog 1 dingetje over de Islam: in de culturen waar men Islam als religie heeft, is men vaak veel expressiever en neigt men vaak naar overdrijving om dingen duidelijk te maken, althans zoals dat op ons overkomt. Enige terughoudendheid hieromtrent kan dus wel op zijn plaats zijn. Om dit argument nog wat te verduidelijken, haal ik er maar een voorbeeld bij van een geheel andere cultuur, China, Japan: als men daar iets moet bekennen staan de grote kerels te huilen, als een kind in onze ogen…het zijn cultuur bepaalde zaken, daar kunnen we toch wel begrip voor opbrengen?

 8. [8]
  "in de culturen waar men Islam als religie heeft, is men vaak veel expressiever en neigt men vaak naar overdrijving om dingen duidelijk te maken"

  Zoals stenigen en handen en hoofden afhakken, bedoel je. En niet te vergeten publieke ophangingen. Lantaarnpalen en bouwkranen worden creatief gebruikt in die ‘cultuur’. Kun je één islamitisch land noemen waar vrede en welvaart heerst, zonder de hier genoemde praktijken, en zonder religieus geïnspireerde moorden?

  Wakker worden, Johnny.

 9. [9] Ho, ho, dat gebeurt in sommige landen, die hebben dan weer geen quantanamo bay of CIA vluchten om gevangenen buiten het eigen grondgebied te martelen. Omdat er misstanden zijn, hoef je nog niet de hele handel af te keuren. Ik heb echt geen voorkeur voor de Islam evenmin als voor welk ander geloof dan ook, maar we moeten de zaak niet uit zijn proporties trekken, dat doet meer kwaad dan goed. Ik denk wel dat veel Islam gelovigen qua interpretatie ergens zijn, waar wij een paar honderd jaar geleden waren. Dus gun het de tijd, zou ik zeggen. We moeten ook oppassen dat we in ons land niet dezelfde zaken terug krijgen met een ander etiket, bijvoorbeeld beperking van je vrijheid door de overheid, die gaat zich als een alles ziende god gedragen, dat is pas ENG!

 10. [5] Je kan moeilijk geloven in conspiracy theorieen ? Geloof dan alleen maar in de feiten en de feiten mbt 911 liegen er niet om. De feiten staan nl lijnrecht tegenover de oficiele fabel. Kwestie van even wat onderzoek doen.
  En wat is je motief om dan wel in de officiele lezingen van overheden te geloven ?

 11. [10] Je beantwoordt de vraag niet. Ik vraag me af waarom niet…

 12. [11]
  Welke feiten, welk motief?

  Zapruder?

  Volkomenkut.com?
  Totalycrap.com?

  Bla bla.com?

  Laat maar zitten, pseude intellectueel bouwkundig ingenieur.

 13. [11] "En wat is je motief om dan wel in de officiele lezingen van overheden te geloven ?"

  Hoe kom je erbij dat ik dat geloof? Waaruit leid je dit af?
  Heb je mijn artikelen over leugens van de overheid niet gelezen? Staan tientallen op de Vrijspreker!

 14. [13] Barend zei: "Kwestie van even wat onderzoek doen".
  Heb je dus nog niet gedaan.

  Onlangs op HVV een stevige discussie geweest tussen Mark Bogaers, Micha Kat en ondergetekende, waarbij op het blog van Mark nog even is doorgegaan. Daarbij werden libertariërs voor het gemak ook nog maar even met de marxisten op één hoop gegooid, uit pure ontkenning van onbeantwoorde vragen.

  Je zou dat eens als startpunt kunnen nemen.

 15. [12] Je wilt een specifieker antwoord begrijp ik? er zijn vele Islamitische landen, ik houd he niet allemaal bij, het nieuws vertelt ook niet alles, maar kan jij 1 niet Islamitisch land noemen waar alles koek en ei is. of op z’n Joods: melk en honing? Ik heb toch sterk de indruk dat je door een erg gekleurde bril kijkt, zeg maar vooringenomen bent, maar ik kan het mis hebben.

 16. [18] Je blijft de vraag ontwijken. Je wedervraag is een poging om de bal uit je tuin te krijgen, maar zo gemakkelijk lukt je dat niet. Uiteraard is in elk land wel iets mis. Dus ‘alles koek en ei’ bestaat niet.

  Maar jij wilt kennelijk met droge ogen beweren dat de vrijheid, veiligheid en tolerantie in een gemiddeld westers land niet anders is dan deze zelfde entiteiten in een gemiddeld islamitisch land. Ik vraag me dan af wie die bril op heeft, en of je er ueberhaupt nog wel doorheen kunt kijken.

  Overigens zijn de marxisten natuurlijk druk doende de door jou gepropageerde situatie te realiseren door hun cultureel nihilisme aan ons op te dringen door de westerse wereld aan de islamitische te onderwerpen. Het ooit zo welvarende westen wordt hiermee net zo’n derde wereldland als bv. Iran. Dus als je je stelling lang genoeg volhoudt wordt-ie nog wel eens waar.

  Maar ja, de nivelleringsdrang heeft dan wel gezegevierd. Ik hoop vóór die tijd weg te zijn…

 17. [16]
  Dat zal wel Rene, maar ik heb in deze kennis van zaken en vind niets vreemds aan wat er is gebeurd (zoals ik al eerder had gemeld in een eerder draadje over deze materie (van Harry S., maar dat was duidelijk nog voor jou tijd)).

  HVV is een openbare pisbak waar iedereen zijn keutel kwijt kan, zoals een Jaap de Wreede met zijn "kampjes" nietwaar?

  Sta me toe je geheugen even op te frissen:

  "Je slaat nog geen deuk in een pakje boter Rene!"

  [17]

  Leuk plaatje, thanks Suzanne.

 18. Politieke Partijen zullen een ander beleid moeten invoeren, anders wordt het een zooitje.
  Iedereen kan lid worden van een Politieke Partij en de Partij bepaald wie en waar hij op een kieslijst komt te staan. Als er iemand met een bepaalde bedoeling zich opgeeft, en als hij gekozen wordt nadien zijn eigen weg wil gaan is daar niets aan te doen, hooguit royeren maar zijn zetel blijft hij houden. Dat betekend dat hij of zij dan geen lid meer is van een politieke Partij, en dan kan hij wel blijven zitten. Terwijl normaliter je niet deel kan nemen in de Politiek als je geen lid van een Politieke Partij wordt., vreemde situatie, en ze ontvangen wel een volledig salaris.

  Daardoor verbrokkelt de Politiek en wij zitten al met een probleem dat kleine actieve groepen die de Pers en mensen goed weten te beïnvloeden met onderwerpen die ze zelf belangrijk vinden zoals dier en milieu of protesteren tegen andersdenkenden of geloven , wat ook al een onderwerp is dat behandeld wordt in alle andere grote Partijen , brengt het alleen maar versnippering in de politiek en voor het functioneren van het bestuur , Ook brengt het angst en onrust onder de burger. De Politieke Partijen hebben het niet meer in hun macht om in te grijpen, terwijl wij met elkaar in meerderheid en democratie voor deze partijen gekozen hebben.

  Als deze versnippering doorgaat zullen wij moeten overwegen voor een ander kiesstelsel te moeten gaan, de macht komt nu te veel bij kleine meerdere Protestpartijen, en dat geeft alleen maar onvrede bij mensen die anders denken over dat onderwerp..

 19. Politiestaat of onder de juk van Criminelen .

  Geef je politie de macht die ze nodig is, dan komt onze rechtstaat in de verdrukking.Daarnaast is de rechtelijke macht vaak te naïef in haar taak vervulling.
  Wij kunnen niet kiezen, maar de politiek moet een grens vastleggen en daar ontbreekt het aan doordat ze bezeten zijn van een multiculturele samenleving waarbij onze belangen en veiligheid in gevaar is gekomen. Politici hebben het druk met allerlei nieuwe plannen bedenken zoals milieu voorschriften en ons daarmede aan de bedelstaf te brengen .Het wordt tijd dat de burger duidelijk laat horen dat dit zo niet langer kan. Het wordt in ons land een onoverzichtelijke chaos door het wanbeleid en eigenbelang van bestuurders die zogenaamd voor onze belangen opkomen.

Comments are closed.