“De essentie van de Grondwet is behouden. Dat is een feit.”Angela beweert dus heel iets anders dan Jan Peter Balkenende en zijn discipelen. Die schreeuwen zoveel mogelijk van de daken dat het door het volk afgekeurde stuk iets heel anders is.

Wie liegt er nu?We zoeken nog steeds een verklaring hoe het toch komt dat het Nederlandse volk met open ogen in de val van de politici trapt.

Waarom zo maar weer een stuk soevereiniteit prijs te geven waar niets tegenover staat.
Immers voor de eventuele voordelen van het vrij maken van de markt en opheffen van handelsbelemmeringen is een politieke unie helemaal niet nodig. Zelfs niet gewenst.

“The substance of the Constitution is preserved. That is a fact.”
(Angela Merkel, German Chancellor, Telegraph, 29 June 2007)

6 REACTIES

 1. Het Nederlandse volk, als dat nog bestaat is niet meer in staat om nog zelfstandig te denken. Een groot deel is direct of indirect afhankelijk van de overheid welke zich decennia lang langzaam maar zeker een stevige positie heeft verworven.

  Zolang de werkende Nederlander nog steeds bereid is om 80% van zijn inkomen te schenken aan een stelletje mooi praters en onderuit gezakt voor de televisie geniet van zijn enorme vrijheden zal er niet snel iets veranderen.

  En het niet werkende deel van de Nederlandse bevolking is er alleen maar opuit om meer te stelen van de werkende in de vorm van meer bijdragen voor minder service zal deze ook niet klagen.

 2. Het is de hoogste tijd dat we het duidelijk maken (geen woorden maar daden) dat we het spuugzat zijn. Nu kan het nog….

 3. [1]

  absoluut.

  het nederlandse ‘volk’ bestaat voor een groot deel uit ongeinteresseerde idioten die desgevraagd hun slavendom hartstochtelijk verdedigen.

  maar dat geldt eigenlijk voor veel landen. is waarschijnlijk ook altijd al zo geweest. je doet er niks aan. je moet gewoon zorgen dat je zo min mogelijk schade aan die idioten ondervindt.

 4. [2] Je kunt beginnen met verdere achteruitgang te beperken en misschien om te keren. Maar dan moet je nu gaan meewerken om die Hernoemde Grondwet in de vuilbak te krijgen. Begin met werken om een referendum te krijgen.
  Uiteraard los van voor jezelf zorgen zie [3]

 5. [4]

  natuurlijk.

  het steunen van acties – welke dan ook -tégen zaken als deze grondwet beschouw ik dan ook als ‘het voor jezelf zorgen’.

 6. Ik denk dat vele mensen zich gewoon machteloos voelen en daarom niet meer op de barricade komen. Als je normaal de hele dag werkt heb je ook nog nauwelijks tijd om je in alle politieke intriges te verdiepen. Het kost vrij veel tijd om je goed te informeren. Wie wil er nu na een dag hard werken weer in de ellende duiken die politiek heet. Het is op alle gebieden en in alle lagen van de politiek een drama en er is zo veel ongerechtigheid dat het bijna niet meer bij te houden is. Dat komt omdat de bemoeizucht van de overheid je eigenlijk 24 uur per dag dwarszit. De overheid vindt dat ze zich met alles moet bemoeien en alles moet regelen. Helaas is de bevolking te murw, indolent en te moe om nog in actie te komen. Arm Nederland, waar gaat dat heen?

Comments are closed.