“We hebben geen enkel substantieel punt van de Grondwet laten vallen … Dit is zonder twijfel veel meer dan een gewoon verdrag. Dit is een project met een fundamenteel karakter, het is een verbond voor een Nieuw Europa.”De een na de andere persoon met kennis van zaken verklaart dat de Hernoemde Grondwet precies hetzelfde is als de in overgrote meerderheid afgekeurde grondwet. Alleen Jan Peter Balkenende en zijn trawanten blijven het Nederlandse volk bedriegen door te vertellen dat het iets heel anders is.

Ja, het liedje en het vlaggetje worden niet meer “genoemd”. Natuurlijk blijven ze gewoon in gebruik. Ook hebben ze een paar functies een andere “Naam” gegeven, maar de functie blijft in potentie hetzelfde. En daar komt het op neer.

Wat kunnen we nog doen? In ieder geval teken de petitie op www.wijwillenreferendum.eu en kom daarna met voorstellen.

———————————————————–
*) “We have not let a single substantial point of the Constitutional Treaty go… It is,
without a doubt, much more than a treaty. This is a project of foundational
character, a treaty for a new Europe.”
(Jose Zapatero, Spanish Prime Minister, speech, 27 June 2007)

4 REACTIES

  1. En de landverraders van de PVDA stemmen er gewoon mee in. De democratie -voor zover die nog iets voorstelde- is nu definitief dood en vervangen door dictatuur.

  2. De Partij van de Arbeid is gewoon een communistische partij die de partijlijn altijd voor laat gaan boven de reden. Vandaar dat deze labiele kamerleden als slaafjes deze partijlijn volgen. Vandaar dat de Partij van de Arbeid geen bestaansrecht meer heeft en evenals D’66 in de vergetelheid komt.

  3. Gisteren, toen het partijkader, op de jonge socialisten na (!), als één man achter Tichelaars ging staan vroeg één van de t.v.-journalisten aan Wouter de Boskabouter of de applausmachine weer aan het werk was gezet o.i.d., hetgeen Wouter ontkende. Volgens hem worden na elke discussie de rijen weer gesloten, zodra puntje bij paaltje komt en zo hoort dat ook, ongeacht wat er ook beslist wordt.

    Zo zie je: er is maar één soort democratie en dat is de partijdemocratie van de PvdA.

Comments are closed.