“De verschillende structuur van [de Hernoemde Grondwet] (amendementen betreffende de huidige regelingen) vergeleken met de EU-Grondwet betekenen dat de twee verdragen verschillend lijken.

Maar, de inhoud, zoals in de Hernoemde Grondwet voorgesteld, is grotendeels hetzelfde.

Zowel collega politici als wetenschappers verklaren de een na de ander dat die Hernoemde Grondwet hetzelfde is al de door het Nederlandse volk afgekeurde EU-Grondwet.
Het is onvoorstelbaar, maar waar dat politici als Balkenende/Timmermans/Verhagen en trawanten zich daar keihard niets van aantrekken en hun eigen belang volgen en donderdag in Lissabon de Nederlandse soevereiniteit verder gaan verkwanselen.
Dat heeft niets meer te maken met democratie, die nog altijd veronderstelt dat het volk zichzelf regeert. Hier gebeurt gewoon wat de politici hun eigen belang vinden.
De overweldigende afkeuring door het referendum van het volk wordt gewoon genegeerd. En de Tweede Kamer, en daarna het volk, accepteren dat.

Ongelooflijk, maar waar. Wat gaat u nu doen?
————————————
*) Professor Steve Peers, EU law specialist, Professor of Law at the University of Essex, summarises the situation: “The different structure of the Reform Treaty (i.e. amendments to the current EC and EU
Treaties) as compared to the Constitutional Treaty means that the two treaties will
look quite different. However, the content, as proposed in the draft mandate is largely the same.

5 REACTIES

 1. Er is nog maar 1 ding dat we kunnen doen, aangezien de Democratie heeft gefaalt. En dat is een opstand.

  Als de politiek niet wil luisteren naar zijn bevolking,stemmers,achterban, moeten ze maar voelen.

 2. [1] Een volksopstand heeft weinig kans van slagen alleen -hoe verwerpelijk en riskant ook- ingrijpen van het leger maakt een kans.
  Kan ook volgens mij op aanklacht van landsverraad.

 3. [1] [2] Je hebt allebei gelijk, maaaaarrrr wat dan? Dan krijg je een zelfde soort politiek en dan ben je in een mum van tijd weer terug bij af.

  Het is noodzakelijk dat er eerst veel meer draagvlak komt voor een beleid waar iedere burger weer recht heeft heeft op zijn eigen leven en eigendom. Weer soeverein is.

  En alle lezers van de Vrijspreker worden uitgenodigd om daar in ieder geval aan te werken.

 4. Week van de democratie. Balkenende/Timmermans/Verhagen en trawanten:

  WIJ ZIJN DE BAAS,
  en jullie zijn de haas

 5. In een opstand geloof ik al helemaal niet meer, bij de volgende verkiezing over een paar jaar stemt het volk gewoon weer op dezelfde partijen die hun nu belazerd hebben.

  Om die reden twijfel ik of ik in de toekomst nog wel ga stemmen want zoveel zin heeft het volgens mij niet meer.

Comments are closed.