Met het onjuiste verhaal dat de Hernoemde Grondwet iets heel anders was dan de door het volk verworpen EU-Grondwet, hebben Timmermans/Balkenende de verkwanseling van de Nederlandse soevereiniteit tot nu toe succesvol door de Tweede Kamer geleid.
Volgende week gaat Jan Peter Balkenende voor u de onderwerping van Nederland aan de EU tekenen in Lissabon.

Zoals lezers de laatste tijd op de Vrijspreker hebben kunnen lezen, zijn praktisch alle andere opperhoofden ervan overtuigd dat die Hernoemde Grondwet in essentie hetzelfde is als het afgekeurde verhaal. De bewijzen daarvoor stapelen zich op.*) Nu weer door een onderzoek van een commissie van het Engelse Lagerhuis.**)
Maar ook daar gaat Timmermans laconiek mee om, en de Tweede Kamer staat er bij en kijkt er naar. Uw vertegenwoordigers slikken alles.

Vanochtend in de NRC: •”De staatssecretaris laat zich ook weinig gelegen liggen aan een rapport van een commissie van het Britse Lagerhuis waarin geconcludeerd wordt dat het nieuwe Europese Verdrag – waar de EU-regeringsleiders volgende week in Lissabon een definitief akkoord over willen bereiken – maar weinig afwijkt van de oorspronkelijke Grondwet. “Ik deel die analyse niet”, zei Timmermans.

Volgens hem betwist niemand dat er veel overeenkomsten zijn tussen de oude Grondwet en de nieuwe Verdragstekst. “Het gaat om de kwaliteit van de verschillen“, aldus Timmermans. ***)

Kennelijk begint Timmermans het liegen over verschillen moeilijker te vinden en gaat nu op een vage manier de verschilletjes overdrijven.
De verschillen betreffen cosmetische oppervlakkigheden zoals het vlaggetje en het liedje. Die blijven gewoon in gebruik, maar worden nu niet meer expliciet in de Hernoemde Grondwet genoemd. Big deal dat voor ieder weldenkend mens niets zal voorstellen. Maar voor Frans Timmermans is dat “de kwaliteit van de verschillen”.
Uiteraard zonder te zeggen wat hij nu met die kwaliteit bedoelt.

Niet alleen de Tweede Kamer slikt braaf alles. Ook de massa van het volk volgt slaafs.
Wij blijven ons echter verzetten. Liever strijdend ten onder dan slaafs naar de slachtbank lopen.
—————————————————-
*) www.vrijspreker.nl/vs/item/…
**) www.vrijspreker.nl/vs/item/…
***) Het hele artikel:
www.nrc.nl/europa/article78…

3 REACTIES

  1. Ik houd mij het recht voor, om in de toekomst dit akkoord naar de prullebak te verwijzen…

  2. Hub, het is een gevecht tegen de bierkaai. De Medelanders zijn murw. Zolang zij op zaterdagavond met een bak chips en een biertje met de pootjes op tafel naar zinvolle programmas kunnen kijken vinden zij het allang goed. Het geloof in de politiek is al jaren geleden weggeraakt. Het grauw weet het gewoon niet meer en laat de dingen de dingen zijn. De propaganda vóór Europa heeft gewerkt. De uitleg van JPB werkt. En het grauw…. zij kijkt naar de wannabe popstars. Zij hebben van Brussle niets te vrezen. Denken ze… En eerlijk gezegd is ook niet alles slecht wat er uit Brussel komt. Het is alleen een beetje kostbaar apparaat. Hoe dan ook… We gaan door

  3. “ Liever strijdend ten onder dan slaafs naar de slachtbank lopen.” Worden eindelijk de oude AK47’s weer opgepoetst en gereed gemaakt voor verzet of zijn het weer alleen woorden ?

Comments are closed.