Er zijn alleen maar wat cosmetische veranderingen aangebracht en het basisdocument blijft hetzelfde


Alleen de Nederlandse burgers krijgen van hun roverheid maar steeds te horen dat er met hun wensen in de Hernoemde Grondwet rekening gehouden is en dat er veel veranderd is.

Maar de politici zeggen nooit WAT er veranderd is aan essentiële punten

Dan blijft het hoogstens bij de cosmetische dingen zoals het vlaggetje en het liedje die weliswaar niet meer expliciet in de Hernoemde Grondwet worden genoemd. Gebruikt blijven ze in ieder geval wel.
Zij zeggen dat het volk nu koest moet zijn want het volk kan morren zoveel het maar wil, zeer binnenkort gaat Jan Peter het document waaraan nu nog in het geheim **) wordt gewerkt, toch tekenen.
———————————————-
*) “Only cosmetic changes have been made and the basic document remains the same.” (Vaclav Klaus, Czech President, Guardian, 13 June 2007)

**) www.vrijspreker.nl/vs/item/…

19 REACTIES

 1. Hub, heb je al deze uitspraken van genoemde buitenlandse premiers, presidenten, ministers etc. ook gemaild naar onze ‘vertegenwoordigers’?

  zo ja, heb je ook maar enig antwoord gekregen?

 2. Het wordt echt tijd dat die gek opstapt voordat ie werkelijk z’n krabbel gaat zetten!! Maar de krabbel is natuurlijk niet meer dan een formaliteit en zeer zeker niet namens het NLse volk, alles bijeengenomen; "het is reeds beklonken". De NIET bestaande NLer heeft ‘NEE’ gestemd, dus DeHaach kan simpel en neerbuigend zijn gang gaan. Het Zij Zo???
  Voor een revolte, al was het maar een kleine, is het al te laat? Maar als JP zijn krabbel zet dan hoop ik dat zijn God hem straft! Of is zijn duivel toch sterker?

 3. Mmm, Hub je weet dat ik je erg waardeer, maar die term ‘roverheid’ komt op mij nog steeds wat puberaal over …

  Overigens wel eens met het artikel. Men praat over de kloof tussen burger en politiek. Tja, de politiek maakt die nu bewust fors groter. Men praat over de desinteresse in de EU (ten onrechte ‘Europa’ genoemd). Tja, is er een felle mening is het weer niet goed omdat het de ‘verkeerde’ mening is.

 4. Jawel, er heeft wel zo’n landve… uuh politicus iets gezegd. Kan het me niet meer herinneren wie en waar.

  Volgens mij was het als volgt:
  "Ja inderdaad is 97% van dat verdrag exact hetzelfde gebleven, maar chimpansee DNA is ook 97% gelijk aan menselijk DNA, en toch zijn ze heel verschillend.

  Oftewel de landve….. uh politici hebben van een mens een chimpansee gemaakt, dus nu is het in orde, het is veel inteligenter geworden……

  Oh wacht ff, nu snap ik dus ook de taal die gebruikt wordt in het verd…. uh de grondwet.

 5. Een raamprostituee haar DNA is anders dan de DNA van de prostituee die naast haar zit. Maar ze blijven raamprostituee. En hoe het ook zij, die twee meiden oefenen hetzelfde beroep uit en zo is het ook met de gewijzigde EU-grondwet, d’r zijn verschillen, maar het is en blijft een EU-grondwet. En de NLer heeft daar ‘NEE’ tegen gezegd, klaar. [4]

 6. [3] Wetenschappelijk scherpe definities puberaal? Het niet consequent verbinden en volhouden van ultieme conclusies aan analyses, dat is pas puberaal.

 7. Trouwens, die foto van ene Vaclav Klaus lijkt een beetje op Dick van Dyke, net als JP op HP lijkt. Volgens mij zijn het gewoon allemaal ingehoerde acteurs. [5]

 8. Je bedoelt die Alzheimer? Ja, dat was een waardeloos acteur. Volgens mij speelde hij later in een bejaardentehuis dat ie dement was? Dat was zijn laatste en beste rol!
  Volgens mij eindigen de meeste slechte acteurs zo. Het Zij ZO! [8]

 9. [10] Je kunt niet twee conflicterende betekenissen aan het woord ‘puberaal’ toekennen. Als ik de keuze heb ‘puberaal’ voor het een of ander te gebruiken en ik heb de keuze tussen ‘wetenschappelijk scherpe definitie’ en ‘het niet consequent ultieme conclusies verbinden en volhouden als resultaat van analyse’ dan zou ik het graag op het tweede willen toepassen en niet op het eerste.

  Als het dan toch wel waar is dan zijn we het semantisch oneens en is wetenschap per definitie puberaal. So be it! 🙂

 10. [11] Hoe dan ook ‘je’ komt weinig serieus over door de term ‘roverheid’ te gebruiken. Ik denk dat als Hub met zijn stukjes serieuze zaken aan wil stippen die niet alleen de al-reeds-trouwe-lezers-van-deze-site aanspreken, hij beter gewoon de term ‘overheid’ kan gebruiken.

  Maar het is een vrij land. 🙂

 11. [12] Verkwanseling! Maar je hebt wel een punt natuurlijk, alhoewel het redelijk politiek correcte Croughsianisme ook niet erg aansloeg bij niet-libertariërs.

 12. Van het woord ‘roverheid’ gaat misschien geen echte kracht uit, maar het is en blijft wel waar. De struikrovende overheid met al zijn technocratisch gedraai en gelieg, daar heb ik als éénvoudige nitwit en straatjongen helemaal niets mee. Of behoort de Vrijspreker de uitstraling van een hoog intelectueel gehalte te bezitten? Sorry, dat wist ik niet, want dan zal ik mij beperken tot het lezen van de Vrijspreker en mijn ‘simpele’ commentaren achterwege laten. [12]

 13. [14] Zelfs of de term ‘roverheid’ waar is valt te bedicussieren. Immers refereer je daar naar de overheid in het algemeen of onze eigen overheid.

  Veel libertariers zijn in feite klassiek liberalen en achten een kleine rol voor de staat nodig. O.a. ikzelf. Kleine beperkte belastingheffing hoort daarbij. Dan is belastingheffing an sich dus niet het probleem.

  Het roven zou dan zitten in de hoeveelheid. Of wellicht de wijze van innen. Maar je ziet, je krijgt dan al nuances die denk ik voor de meeste lezers niet meteen duidelijk zijn.

 14. De overheid stuurt toch de overheid aan? Nou, dan gaat het over beide.
  Als de clowns in Den Haag lopen te loeien dat het zo goed gaat met de economie, maar ondertussen het NLse volk blijft plukken of als de politiek via een carousel systeem die Moneten und die Knete weer in hun eigen diepe pocket of die van hun vrienden laten glijden! Dan heb ik toch echt met de roverheid te maken.

 15. [15] Kleine rol van "Overheid" kan ik me voorstellen op het gebied van politie, leger en rechtspraak (waar "geweld" een rol speelt).
  Maar denk eens over een systeem van financieren van die minimum overheid ZONDER mensen te dwingen om te betalen!.
  Eens over praten?

 16. Het is toch duidelijk dat bij de overheid vooral de niet-primaire taken zijn doorgeschoten en dat het draaiende houden van al deze taken extreem veel geld kosten. Mijn overtuiging is dat de kunstmatig opgeklopte welvaart hier eveneens debet aan is. Geld is er in overvloed en de overheid hoeft niet echt kritisch op zichzelf te zijn. Het is toch getikt dat de overheid ongecontroleerd kan uitgeven en dat de burger de rekening mag betalen! Maar het slaafs betalen door de burger stoort mij misschien nog wel het meest. Ken weinig mensen die kritisch kijken naar hetgeen ze doen en betalen. Geld over de balk gooien en snoeven schijnt in alle gelederen ‘normaal’ te zijn en de mensen die wel zorgvuldig en kritisch zijn blijken voor de huidige economie niet interessant. Duidelijk is dat er voor de belastingontvanger voldoende valt te ‘melken’.[17]

 17. Ik herinner me nog goed dat ik in de jaren 70 veel anarchistische literatuur las, vooral van Anton Constandse, die hele constructies bedacht hoe anarchisten moesten samenleven (hik!). Dat puberale gemiereneuken heeft een grote overeenkomst met de gemiddelde reactie op dit forum. Ik weet; uit de neus peuteren is ook niet alles, maar denk aub aan de buren!!!
  Alleen al het infantiele geleuter over ‘roverheid’ of ‘overheid’ zou het schaamrood op uw kaken moeten brengen, maar vooruit, wat maakt het uiteindelijk uit? Uiteindelijk is iedereen niet meer dan zijn eigen god in ruïneuze tempel!

Comments are closed.