De actuele onderhandelingen over de Hernoemde Grondwet vinden plaats in volledige geheimhouding.
Zowel de leden van de nationale parlementen als de leden van het Europarlement worden volledig buiten gesloten, tenzij je bent bevoorrecht met speciale toegang.Hier een memo van Jens Peter Bonde *):
Privileges gelden er voor de drie grootste politieke partijen in het Europese Parlement, terwijl de vijf andere politieke groeperingen slechts worden toebedeeld met mondelinge notulen uit een gekozen selectie van het totaal. Wij kunnen geen documenten zien. Samen met mijn Finse collega Alexander Stubb heb ik hiertegen geprotesteerd op de voorlaatste vergadering van de commissie constitutionele zaken en opnieuw op 2 oktober.

Op de Conferentie van Presidenten op 27 september heb ik driemaal moeten opstaan, voordat de voorzitter van het Europarlement Parlement Hans-Gert Pöttering eindelijk toegaf en beloofde dat de vijf kleinste politieke partijen ook toegang zouden krijgen tot de verslagen. Ik heb hem daaraan nog herinnerd afgelopen vrijdag, maandag en dinsdag, maar heb nog steeds niets ontvangen. Hoe diep kun je zakken?

Afgelopen donderdag bezocht de commissie constitutionele zaken Lissabon. De kleine politieke partijen konden deze belangrijke vergadering wederom niet bijwonen. Ze stonden wederom in de kou.

RED: Als een echte Europarlementarier al zo buiten de deur wordt gehouden, wat denkt u dan over de informatie die u zelf krijgt?
Reken er maar op dat u bedrogen wordt en denk na wat u er tegen kunt doen.
Houd contact. U kunt nooit meer zeggen dat u het niet wist!!
——————————————
*) Jens Peter Bonde (1948), sinds 1979 Deens lid van het Europarlement, waar hij deel uitmaakt van de eurosceptische groep ‘Onafhankelijkheid en Democratie’. Hij schreef talloze boeken en is de initiatiefnemer van de EU-Referendum-campagne, waarmee naar referenda in zoveel mogelijk EU-landen wordt gestreefd.

Zijn origineel (en meer) vindt u onder:
www.bonde.com/index.phtml?s…

Ingezonden door Ivo

13 REACTIES

 1. Het ‘bedelen’ om een nieuw referendum is niet meer dan schoppen tegen een dood paard! Makkers staakt uw wild geraas! Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van de nieuwe EU grondwet. Het enige wat NL zou kunnen doen is het EU lidmaatschap opzeggen en de gulden opnieuw invoeren. maar daar moet je lef en ballen voor hebben en daar ontbreekt het in NL aan. Misschien ga ik wel in Zwitserland wonen?

 2. Jaja, Zwitserland. Daar worden alleen rijke blanken toegelaten toegelaten, een echt Wilders-paradijsje. En Nederland zou zonder de EU hopeloos verloren zijn.

 3. [3] Zwitserland is niet fantastisch, maar reëel en prettig. Met manco’s, heus wel.
  Maar ik werkte in Zürich bij de Swiss Stock Exchange met een vrind van mij, een test analist. Hij is echt een diep-zwarte nigeriaan, en werd respectvol behandeld. Geen moment aan gedacht dat er problemen van konden komen. En hij was ook bepaald niet de enige in Zürich, maar wel een kleinere minderheid.

  Ongetwijfeld zal zijn aanwezigheid meer opvallen in de kleine, zeer autochtone, stadjes die Zwitserland rijk is. En daar zal ook best meer racisme zijn.

  Zie daar het ontbreken van centralisatie: je gaat daar heen waar het goed toeven is. In de Eurablische Sovjetunie is dat binnenkort: niet in europa. Moet je bijna het continent af om vrij te zijn!

  Leve CH.

  Jeff

 4. [4] Dank je wel Kurt,
  Ik ben nog niet zeker of het lukt dit in de gaten te houden.

  Is het mogelijk dat jij er een kort stukje, annkondiging, essentie, over makaakt om op de voorpagina te plaatsen?
  Stuur dan rechtstreeks aan hub@vrijspreker.nl
  Al vast dank,

 5. [3] "En Nederland zou zonder de EU hopeloos verloren zijn."

  Je maakt me bang.
  Vertel eens concreet wat er precies gebeurt als NL uit de EU treedt.

  Lees dan ook een voorgaand Vrijspreker artikel over de voordelen die Nederland krijgt als ze uit de EU stappen.

  Laten we FEITEN noemen.

 6. [3]

  frutter, ik zie je punt helder.

  wij zitten wel in de eu, laten zoveel mogelijk arme, analfabete niet-blanken toe die niks bijdragen dan achterlijkheid en achterstand. en daarom zal nederland floreren, kijk bv maar naar onze ‘prachtwijken’ en criminaliteitscijfers, dankzij deze door onze overheid weldoordacht gefaciliteerde influx, en zal zwitserland, wat niet eens tot de eu behoort, weldra geheel ten onder gaan aan rijke goed opgeleide rijke blanken.

  nee frutter, mensen zoals jij hebben ze allemaal op een rijtje hoor. ik denk dat ze voor jou nog wel een ministers of staatssecretarispostje vrij hebben in den haag.

 7. wie is frutter ? kan er mij iemand uitleggen wat er hier allemaal rond gebeurd ?? ik ben nml de frutter en ik weet dak ni zot ben !! mijn zoektocht naar hoe en wat komt geen stap verder , ik denk dat ik nog delen te erveen heb ,als er mij iemand info kan geven ,geef ik je mss een rijkelijk leven in de plaaats ik deel in de winst of hoe het ook mag blijken !! grts yves

Comments are closed.