Wie gaat dat betalen? Betaalt Hans dat uit zijn eigen zak? Of heeft de VVD zoveel geld over? Of wil Hans u en mij dat via belastingen laten betalen?

Ik vrees het laatste, want dat doen politici meestal. Maar ik zal het aan Hans vragen.

Als Hans dat zelf betaalt, en in het onderhoud van die club gaat voorzien, dan moet hij zelf weten wat hij doet. Trouwens de VVD ook. Maar als hij zo maar aanneemt dat anderen daartoe gedwongen moeten worden, dan is hij toch wel immoreel bezig.
Dan moet hem deze actie worden verboden!

Nu.nl voegt o.a. nog toe:
“PVV-leider Geert Wilders was hier ook bij. Hij wil een gevangenis zoals Guantanamo Bay in Nederland. “Het zal een mooie dag zijn als we in Nederland ook zo’n detentiecentrum hebben”, verklaarde Wilders.”

Ook weer onduidelijk of onbegrijpelijk. Voor Geert Wilders gelden natuurlijk dezelfde vragen, inclusief voor de kosten van het bouwen van die gevangenis.
Of zou Geert bedoelen dat hij verlangt dat er in Nederland een dergelijk “detentiecentrum” komt om andere personen in te stoppen?
——————————————————————–
*) Zie bericht uit de Gelderlander:
VVD wil gevangenen uit Guantanamo overnemen

WASHINGTON (ANP) – De VVD vindt dat alle NAVO-landen, dus ook Nederland, bereid moeten zijn gevangenen uit Guantanamo Bay over te nemen. Het zou daarbij moeten gaan om gevangenen die niet meer als terroristen zijn gekwalificeerd.
Dat heeft Tweede Kamerlid Hans van Baalen (VVD) na een bezoek aan de omstreden gevangenis laten weten weten.
Het CDA vindt dat Nederland wel met de Amerikanen moet praten over mogelijke oplossingen. Maar Nederland heeft door de vestiging van het internationaal gerechtshof in ons land al vele buitenlandse gevangen oorlogsmisdadigers, stelt Karien van Gennip van het CDA.
De SP is faliekant tegen. De VS hebben nooit een formeel verzoek ingediend, maar Nederland wel gepolst over overname van gevangenen. Daarop zou Nederland negatief hebben gereageerd.
( www.gelderlander.nl/dgbinne… )

13 REACTIES

 1. Stuur die terroristen en Talibani gewoon terug naar waar ze vandaan komen. Als dat niet kan, moet je ze berechten.

  Dat is een rechtsstaat.

  PS Hub, kosten?

  Ik vind dit soort geheime gevangenissen waar je zonder proces gevangen wordt gezet zonder bewijslast per definitie al immoreel. Elk overheidsprogramma wordt vroeg of laat verruimd.

 2. [1] "PS Hub, kosten?"
  No compris.
  Ik bedoel alleen maar dat het hierheen halen en hier onderhouden (bewaken?) van al die lieden een hoop geld gaat kosten.
  Alleen voor de bewaking van één meisje (Hirsi Ali Ayaan) praten ze al over 3 miljoen euro per jaar.

 3. Zijn de gevangenen op Guantanamo niet of wel schuldig? Nou brak ik mijn klomp wel vaker, maar dit begrijp ik even niet?! Hier zijn mensen gemarteld en vernederd en wel/niet veroordeeld? Waarom, hoezo, waarvoor gemarteld en opgesloten? Laten de rednecks hun eigen bullshit even opruimen. Deze islamieten mogen naar NL komen met al hun woede, frustraties, wraakgevoelens!
  Dat NL als een gierkelder fungeert en dat NL de hoer is van Amerika is duidelijk. En nu gaat deze hoer de reten van de rednecks ook nog even strontvrij maken? Gaat Hans van Baalen deze mensen in zijn eigen huis verzorgen, van zijn eigen centjes?
  Ik denk dat deze mensen simpel gezegd weer terug moeten naar het land van herkomst.
  Maar ik denk dat dit verhaal één grote grap is, ja toch? Of is NL werkelijk op weg naar de totale waanzin! Hier worden deals gesloten! Waarom? Geld en onderhandse handelsafspraken?

 4. Als die zogenaamd "onschuldige" moslim-extremisten inderdaad zo braaf zijn als veel Europese journalisten altijd zeggen, heeft Nederland niets te vrezen. Ik denk echter dat die moslim-extremisten helemaal niet ongevaarlijk zijn en dat de meeste Europianen, nadat zij enigszins het troebele anti-Amerikanisme (wat de journalistiek op hun neerstort) uit hun ogen hebben gewreven, zullen beseffen dat het tuig van de richel is. By the way: waar wil Van Baalen dat geteisem opbergen? In leegstaande varkensstallen?

 5. Waren ze niet al 2 jaar bezig met het bouwen van een soort concentratiekamp in de buurt van Soest/Zeist ?

 6. Wilders wil een NLse versie Guantanamo en dan volgens Israelisch/Amerikaans model wel te verstaan. Zonder enige vorm van proces en voor onbepaalde tijd worden mensen opgesloten die als staatsgevaarlijk worden aangemerkt!!
  Wilders pleegt met deze uitspraak volgens mij letterlijk harakiri, de katana verwijnt in zijn lichaam als een heet mes in de Hollandse roomboter. De politieke opponenten huilen als wolven bij volle maan. Wilder is nu toch echt door de mand gevallen. Dom, dom, dom!

 7. Opeens is het een voldongen feit.
  Nederland heeft weer zijn eigen concentratie kamp.
  We kibbelen vrolijk verder en laten het gebeuren. NWO is coming

 8. partij voor de vrijheid, wil een detentie a la guantanomo, of zoals in Israel waar de politie mensen zonder vorm van process mensen vast kan zetten.
  Wat zou vrijheid nu precies betekenen volgens hem ?

 9. [5]

  Bezwaar maken tegen Guantanamo is anti-Amerikanisme? Met alle respect hoor, maar dat is echt onzin.

  Mensen maken bezwaar tegen de Amerikaanse regering en m.n. het buitenlandbeleid. Dat lijkt me niet anti-watdanook, dat is meer common sense.

  (Lees eens wat Amerikanen zelf schrijven en dan doel ik niet op HotAir, National Review, LGF e.d.)

 10. @ Jimmy
  De houding van de Europeanen ten opzichte van Guantanamo Bay wordt wel degelijk gemotiveerd door anti-Amerikanisme. Vandaar de overdreven aandacht voor die gevangenis in Europa, terwijl er toch écht serieuze mensenrechtenschendingen elders in de wereld plaatsvinden waarover men hen nooit hoort. By the way: ook Amerikanen kunnen anti-Amerkanistisch zijn. Wel eens van Michael Moore gehoord?

 11. [11]

  Iedereen moet gewoon niet zo kleinzielig doen. Amerika is het machtigste land ter wereld dat de wereld ooit gezien heeft en zeker tot 2050 zullen ze dat blijven ook. Denk je nu werkelijk dat ze aanstoot nemen aan een paar linkse oppositiepartijen uit Europa? Kom, kom.

  Beste James, dat anti-Amerikanisme is meer een retorisch trucje van rechts om kritiek van je af te wenden. Net als progressieven overal fascisten zien enzovoorts.

  In dit geval is kritiek gewoon terecht.

  PS Ja, ik ken MM. Alhoewel ik geen fan ben van hem of zijn achterban, zie ik meer anti-Republikein, geen anti-Amerikaan. Maar ja, je hebt je mening duidelijk al gevormd

 12. Buy <a href=http://www.power4game.com>ffxi gil</a>,cheap ffxi gil,cheapest ffxi gil,ffxi gil sale.We provide cheap ffxi gil to reliable customer. <a href=http://www.power4game.com/G…>Eve isk</a>,buy eve isk,cheap eve isk.
  We supply cheap <a href=http://www.power4game.com/G…>eq2 plat</a>,eq2 platinum and eq2 plat gold, eq2 plat,so you buy cheap eq2 plat gold. <a href=http://www.power4game.com/G…>Eve online isk</a>,sell eve online isk,buy eve online isk.
  <a href=http://www.power4game.com/G…>L2 adena</a> is the most valuable form of currency in <a href=http://www.power4game.com/G…>lineage 2 adena</a> (L2 Adena).
  <a href=http://www.power4game.com/G…>Eq2 Gold</a>,
  Cheap <a href=http://www.power4game.com>world of warcraft gold</a> for sale,lowest world of warcraft gold.

Comments are closed.