Vandaag verschenen berichten dat in de EU 70 % van de mensen een referendum wil over de Hernoemde Grondwet.

Positief is het dat daar duidelijk uit blijkt dat zij hun politici niet vertrouwen. Maar kunnen ze nog wat veranderen aan het verraad van de politici?

Natuurlijk is er nog een kans.

Die Hernoemde Grondwet moet immers nog geratificeerd worden voordat ze in werking treedt. En daar kan nog wel iets mee gebeuren. In hoe meer landen hoe beter.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 60 % van de mensen geen idee heeft waar ze het over hebben. Wel, die 60 % of zelfs meer, geldt ook voor al die politici die een grote mond hebben.
Er heeft mij nog helemaal niemand kunnen aantonen dat er één Nederlandse politicus is die het hele stuk gelezen heeft. (Het stuk waar tot en met gisteren nog aan veranderd is, maar wat ze de burgers wel de strot afduwen zonder die burgers er naar te vragen).

We moeten af van dat verdrag met de er opvolgende dictatuur van Brussel. Elke kans moeten we aangrijpen.
Een referendum is zo’n kans. Steun een komend referendum Eis het.

Wie nog andere mogelijkheden ziet wordt dringend uitgenodigd om ons daarvan op de hoogte te stellen.
Het belang en de consequenties zijn zo enorm dat we ze niet kunnen overschatten. Handel NU!

9 REACTIES

 1. >Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 60 % van de mensen geen idee heeft waar ze het over hebben.<

  I know of no safe depository of the ultimate powers of the society but the people themselves; and if we think them not enlightened enough to exercise their control with a wholesome discretion, the remedy is not to take it from them but to inform their discretion.
  [Thomas Jefferson]

 2. Hub in je enthousiasme ga je een beetje kort door de bocht naar mijn mening.

  Dat 70% een referendum wil betekend nog niet dat eenzelfde hoeveelheid geen vertrouwen in de politici heeft, maar wel dat ze begrijpen dat het om iets gaat wat ook voor hun van belang is en waar ze inspraak op willen hebben.

 3. [2]
  Ik zie hem ook niet … daarom die oude quote. Nieuwe is niet beschikbaar.

 4. [3] "maar wel dat ze begrijpen dat het om iets gaat wat ook voor hun van belang is en waar ze inspraak op willen hebben"

  Herb. dat is toch waar het om gaat?

 5. Hoe organiseer je een sneeuwbal? Zoals Referendumnu.nl wellicht.

  De Nationale Petitie wordt gesteund door SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, D66 en PVV. Andere voorstanders van een referendum – zowel voor- als tegenstanders van het EU-verdrag van links en rechts, zijn uitgenodigd zich achter het initiatief te scharen.

  Op de site staat een handtekeningenlijst. Als mensen zo’n lijst downloaden en hun geestverwanten aanmoedigen hetzelfde te doen en met deze lijsten op de markt of ’s ochtends vroeg op het station gaan staan of hun kinderen vragen dat te doen, en de volledig ingevulde lijsten opsturen naar: ReferendumNu,
  Antwoordnummer 30542, 3030 WB Rotterdam (postzegel niet nodig),

  heb je mogelijk kans dat er iets van terecht komt.

  Een mogelijke (raam)poster vindt u op: http://www.eunee.nl/images/

  Nu ff niet lullen, maar DOEN. Geen woorden, maar daden !

  http://www.referendumnu.nl/

Comments are closed.