Inmiddels heeft haast elke Nederlandse internetter wel kennis genomen van de zaak Hörchner, de Nederlander die, ondanks vrijspraak zonder pardon op 4 oktober ’07 door de Nederlandse justitiele autoriteiten aan Polen is uitgeleverd. Sinds 2004 is namelijk de Europese uitleveringswet van kracht, waarbij Nederlanders bij het eerste het beste uitleveringsverzoek aan een andere EU-lidstaat kunnen worden uitgeleverd. Als Nederlander ben je, wat de EU betreft, tegenwoordig namelijk vogelvrij. Lees hoe de EU-vlag er voor Robert Hörchner er op dit moment bijhangt.

De Vrijspreker was een van de eerste internetsites die over de zaak Horchner berichtte.
Ook daarna hebben wij verschillende malen deze zaak aan de orde gesteld.

Wat kunt u doen?

U kunt op verschillende manieren Uw steun betuigen c.q. Uw stem laten horen. U kunt:

1. Uw vrienden en kennissen inlichten. Lees verder.

2. Robert Hörchner een ansichtkaart sturen:
Zijn adres luidt:
ul. Wały Jagiellońskie 4
85-128 Bydgoszcz
Polen / Polska
tel.: 00 48 52 585 52 52
fax: 00 48 52 582 97 27
e-mail: oisw_bydgoszcz@sw.gov.pl

(zonder envelop, twee postzegels en op het postkantoor hebben ze ook een plakkertje “spoed”. Zonder dat plakkertje doet de kaart er langer over. Schrijf weinig, schrijf duidelijk en in het Engels en vermeld uw adres, dit vanwege de censuur. Anders houden ze hem achter….

3. u opgeven voor de steungroep Robert Hörchner van Sylvia Videler: Zij wil graag een steungroep voor hem oprichten. Wie Robert wil steunen, kan mailen naar Sylvia: videl049@wxs.nl

Misschien kunt u haar ook even laten weten, waaruit uw steun zal bestaan.
Tot slot een verzoek als u deze oproep aan uw hele kennissenkring doorstuurt: zet de adressen in het vak BCC, dat u kunt activeren onder “opties”. Op die manier blijft het adressenbestand onzichtbaar voor de ontvangers. Dat is wel zo discreet!

4. bijdragen in de kosten van juridische bijstand. Lees:

HULPOPROEP van Annelies Pijnenborg, de echtgenote van Robert Hörchner:
“Mijn man Robert en ik hebben met onze twee dochters goede jaren gekend. Wij hebben nooit armoede gekend. Maar door de jarenlange en onterechte vervolging van Justitie zijn wij – hoewel door de rechter steeds onschuldig verklaard – in hoog tempo door onze financiële reserves heengejaagd: wij zijn blut.
Na alles wat we van de Nederlandse justitie te verduren hebben gekregen, werden wij dit jaar vanuit Polen ook nog getroffen door het Europees Aanhoudingsbevel tegen Robert. Gelukkig vonden we overleveringsspecialist mr. Cees Korvinus bereid onze overleveringszaak aan de rechtbank Amsterdam als toevoeging op zich te nemen. Nu echter Robert toch naar Polen is overgeleverd, sta ik letterlijk en figuurlijk met lege handen. Ik heb een Poolse advocaat gevonden om Roberts verdediging op zich te nemen. Hij vraagt daarvoor een honorarium van ¤ 6000,-. Europa laat zijn burgers internationaal oppakken, maar heeft voor hun verdediging niets geregeld. Dat moeten we zelf uitzoeken en betalen.
Ook al heb ik geen geld, ik heb zo mogelijk nog minder keus: Robert heeft toch ook in Polen recht op verdediging?
Daarom vraag ik u vriendelijk aan Roberts verdediging bij te willen dragen door een bedrag over te maken op bankrekeningnr 1244.40.207 t.n.v. R. Hörchner te St. Michielsgestel.Wij zullen er op onze website www.roberthorchner.nl te zijner tijd verantwoording voor afleggen.
Mede namens Robert dank ik u bij voorbaat heel hartelijk voor uw hulp.
Annelies Pijnenborg.”

———–
Steun Robert Hörchner in zijn strijd. Dit kan elke Nederlander overkomen. Namens Annelies Pijnenborg bij voorbaat hartelijk dank.

Zie:
www.roberthorchner.nl/nieuw…
www.nujij.nl/adres-gevangen…
www.roberthorchner.nl/index…
zapruder.nl/forums/viewthre…
www.vrijspreker.nl/vs/item/…

2 REACTIES

 1. Fijn, dat er aandacht aan die wraakneming van justitie en politie (is uw beste vriend) zoveel aandacht wordt besteed.
  Maar jammer dat het e-mailadres van Sylvia Videler -videl049@wxs.nl– niet werkt.

 2. is dat de zelfde videler als waar de helft van de family van is ontvoerd en die ook zogenaamd niet weten hoe dit komt?

  en wat horchner betreft t volgende,maar zal wel niet geplaatst worden!!!

  jullie moeten is verder kijken dan n programma lang is,dat meneertje in 92 is gepakt met ze smokkeltje wil natuurlijk niet zeggen dat r niet heel wat meer smokkeltjes zijn geweest die wel gelukt zijn,ik denk dat er nog veel meer shit over meneer bovenwater komt als iemand nog wat dieper gaat graven,hij wist wel erg goed hoe hij die de handel moest verbergen en dat voor n leek die r nog nooit wat mee te maken had gehad,behalve zijn vrienden dienstje dan(wat een sukkel die vent zeg).
  t verhaal klopte al niet helemaal in t begin hij verhuist zijn bedrijfje naar polen en dan ineens komen er lui om zijn loodsje hier te huren en dat waren geen chinezen of nederlanders of joego,s nee dat waren heel toevallig ook polen dat vond ik al beetje vaag,en had hij de schijn al tegen,en nu komt de beerput open en blijkt hij gewoon al jaren in de drugs handel te zitten, en is door ze mazzel maar 1of 2 keer betrapt,en dat hij maar 1of 2 keer betrapt is wil natuurlijk niet zeggen dat er niet al heel wat transpoortjes wel gelukt waren.

  en dan wat betreft zijn zielige uitlevering, als je in een ander land als nederland van plan ben de crimineel uit te gaan hangen dan weet je van tevoren dat als je gepakt word je er niet best aan toe ben,dus hij is net als de rest die voor drughandel in een buitenlandse gevangenis zit een beetje stom geweest iedereen weet dat je er daar niet mals mee weg komt hij mag nog van geluk spreken dat hij naar polen is gegaan en niet naar thailand of zo.
  en die gevangenis zag er zo te zien helemaal niet zo rot uit, ik heb r een paar in nederland van binnen gezien en sommige zien r hier rotter uit dan die daar,en ik neem aan dat meneer zijn straf ook gaat uitzitten in nedeland als ie veroordeelt is.
  en is t ook niet zo dat alle buitenlanders die hier misdaad begaan ook hier in nederland in de bajes zitten en daarna als ongwenste vreemdeling t land uit gezet worden zoals bv de israelier zion eini in de de vlieger zaak.
  meneertje horchner wou in polen snel geld verdienen en ziet nu in polen ze leven voorbij gaan hij zit daar wat mij betreft goed,kijk meneer had al geld zat en had schijnbaar niet genoeg en nu is ie beetje de lul,beetje eigen schuld dikke bult gevalletje.
  ik heb dan meer compassie met die meisjes van 18 die door idioten naar bv peru of thailand worden gestuurd om n kilotje te smokkelen en die dan daar gepakt worden dat zijn nog bijna kinderen die door de verkeerde voor n grijpstuiver daarheen stuurd worden,meneer horchner is een volwassen zakenman die blijkbaar geen genoegen met zijn luxe leventje kon nemen en hebberig is geweest hij krijgt gewoon wat hij verdient.
  en dan die zielige site waar mevrouw zo zieilig klaagt dat r geen geld meer is of mensen maar een donatie aan hun willen doen waar halen ze de brutaliteit vandaan dat wijf is niet goed bij dr hoofd,ze hebben toch wel wat crimi collegas die ze uit de brand kunnen helpen?

  ps:dis geen rancune ofzo maar ben zelf ook wel is gepakt met 15 plantjes voor eigen gebruik had ook gewoon de stroom betaald en nergens mee geklooid maar kreeg wel 2 maanden onvoorwaardelijk voor mijn 15 plantjes,ja en ik had me billen gebrand en de straf geaccepteerd en fluitend uitgezeten, moest meneer horchner ook doen dat levert m mischien nog wat repect op, nu lacht nederland m uit.
  ik had ook in polen kunnen gaan kweken maar dan had ik nu naast m gezeten, ik neem dan liever genoegen met minder geld en blijf wel in holland me geld verdienen.
  en ja het is bij mij ook wel is aangeboden een tripje te maken naar n ander land maar ik ben wel zo nuchter om te bedenken dat die 10.000 die je krijgt om dat te smokkelen bij lange na niet genoeg is om zoiets te doen,snap ook niet dat r mensen zijn die voor zulke bedragen t risico nemen om jaren in n buitenlandse terecht te komen maarja sukkels leven overal.

Comments are closed.