Het recht op demonstratie is een democratisch recht. Veel regelmatige demonstranten zien het ook als een democratische plicht, een middel om bestuurders, volksvertegenwoordigers en machthebbers erop te wijzen dat ze iets verkeerd doen. (bron: nl.wikipedia.org/wiki/Betoging )

Ondanks het recht op demonstratie komt het steeds vaker voor dat de politie zeer haar best doet om demonstranten te intimideren en te provoceren. Een inmiddels bekende methode daarvan is het inzetten van “politie relschoppers” onder de demonstranten. Dit gebeurde onlangs tijdens de grote G8 demonstratie in Rostock. Het vreedzame karakter werd door deze infiltranten ruw verstoord. Hun gedrag gaf de politie een aanleiding om hardhandig in te grijpen, waardoor de demonstratie geweldadig aan zijn eind kwam.

Nu bekend is dat de politie op deze manier te werk gaat, zijn demonstranten extra alert op deze “relschoppers” om zich door deze truc het recht tot demonstreren niet te laten ontnemen.
Tijdens de vreedzame demonstratie (tegen de “dreigende superstaat naar het model van de Europese Unie.”) in Montebello, Canada, werden de infiltranten ontmaskerd door de burgers. De aanwezige politiemacht kon niets anders doen dan hun collega “relschoppers” met wat machtsvertoon in te rekenen. Hierdoor mislukte feitelijk het vroegtijdig beëindigen van deze bijeenkomst aangezien de politie geen enkele reden meer tot het verbieden had.

Demonstraties in Nederland zullen hoogstwaarschijnlijk niet gevrijwaard blijven van dit fenomeen.
Op zaterdag 6 oktober wordt er de demonstratie “Wij willen een referendum” gehouden tegen de kabinetsplannen m.b.t. de zogenaamde herziende grondwet. Deze betoging zal worden gehouden tijdens het PvdA-Congres in Amsterdam. Er is namelijk nog steeds geen definitief besluit genomen door de PvdA, ondanks de schriftelijke belofte in hun verkiezingsprogramma: “Voor een nieuw (grondwettelijk) verdrag is een nieuw referendum nodig.”

Hoe zal deze geplande vreedzame demonstratie buiten voor de Forumzaal van de RAI in Amsterdam verlopen aanstaande zaterdag? Het kabinet zal waarschijnlijk alles op alles zetten om te voorkomen dat er een tweede referendum moet worden gehouden. Hoe groot is dus de kans dat er “politie relschoppers` aanwezig zullen zijn? Hoever zal de politie deze keer gaan m.b.t. het intimideren en het provoceren van de burger¬?

Nederlanders hebben gewoon het recht om te protesteren tegen het doorvoeren van deze kabinetsplannen. We hebben namelijk twee jaar geleden NEE tegen de grondwet gezegd, omdat dit verstrekkende gevolgen voor Nederland zal hebben!
—————————-
Ingezonden door Elze

2 REACTIES

  1. De AFA, met haar vertakkingen in vele landen, is tegenwoordig standaard aanwezig bij welke domonstratie dan ook, en wordt geen strobreed in de weg gelegd. Zodra de zaken niet naar de wens van deze fascisten ontwikkelen begint men met gewelddadigheden, die de politie het excuus verschaffen de betoging op te rollen. Is onlangs nog gebeurd met een NVU demo. AFA pleegt geweld, NVU leden worden opgepakt; niet de AFA initiators.

  2. Het is al jaren gewoonte dat de AFA hand en span diensten leveren aan de overheid. Het maken van opnamen en deze doorspelen, achtergronden van personen lichten in gemeente registers, moorden plegen op personen welke voor de overheid een gevaar zijn.

    Met de jarenlange linkse machthebbers is de AFA, Greenpeace, Milieudefensie en meer van dit soort schimmige organisaties verbonden. In ruil voor geleverde diensten krijgen deze groepen legitieme macht zoals in het geval van meneer Sampson (PvdA) of worden ze rijkelijk voorzien van euro’s welke eerst werden afgeperst van de horigen.

Comments are closed.