als er, volgens de regerings spreekbuis Maxima, geen echte Nederlanders meer zijn, waarom dan nog miljarden aan integratie besteed??
vrij naar Leon de Winter

6 REACTIES

 1. Heeft Maxima dat wel gezegd?
  Ik dacht dat ze zei: "DE Nederlander bestaat niet".

  Ik geloof ook niet dat die ene persoon aan te wijzen is.
  (Los van het bestaan van een Nederlandse identiteit)

 2. [1] maar waarom dan toch die miljarden aan integratie om mee te doen met DE Nederlander, vooral te geven aan DE Marokkaan en De Turk.

  die inderdaad ook niet als een persoon zijn aan te wijzen.

 3. Irrelevant geouwehoer allemaal, meestal door mensen die menen dat ze alles moeten regelen voor anderen, als een tuinman in het amazonegebied. Alles gaat vanzelf, geheel natuurlijk, zonder tussenkomst van een hogere macht. Ook integratie of het ontbreken ervan. Als mensen besluiten zich niet als Nederlander te gedragen, wat dat dan ook mag inhouden, dan boeit mij dat helemaal niets. Tenzij een andere schade wordt berokkend natuurlijk. Integratie is dus helemaal niet nodig. Figuren die het "verkeerd" doen, wat dat dan ook mag inhouden, stoten vanzelf hun neus als ze een baan zoeken of in de supermarkt proberen te communiceren.
  Het grote en enige probleem is echter dat er allerlei collectieve systemen zijn opgezet (niet door mij!) die mensen dwingen voor elkaar verantwoordelijk te zijn. Dat is echt de enige reden waarom we in Nederland nog dit soort gesodemieter hebben. En daarom hebben "wij Nederlanders" ook geen probleem met het gedrag van bepaalde personen in andere landen, want wij zitten niet gedwongen in een zelfde systeem met die andere mensen. Misschien afgezien van die fictieve menselijke invloed op het klimaat.

 4. Integratie is het verkeerde woord. Het gaat om civilisatie. Het gaat ECHT niet om koekjes of baklava bij de thee.

 5. Wij kunnen nu tenminste meepraten wat een multiculturele samenleving werkelijk betekend, je ontvangt niet alleen de mensen, maar ook hun gedragingen uit het land van herkomst, en dat is anders dan hier, zoals wij in een mooie samenleving altijd gewend geweest zijn.
  Gelukkig hebben onze bestuurders zand in de ogen en kunnen deze mensen onbekommerd hun gang hier gaan, en onze bestuurder krijgen tenminste de aandacht en kunnen ergens over praten en dan weer onbekommerd het land in gaan om te vertellen dat het goed met ons gaat
  Nou wij kunnen ze wel mededelen dat wij volop genieten van wat ze ons gebracht hebben.

Comments are closed.