Kassa voor de staat

In het programma Kassa van de Tros werd mij verteld dat de Staatsloterij de boel flink aan het belazeren is. De Staatsloterij die door iedereen wordt gezien als betrouwbaar, aangezien deze in de betrouwbare handen is van de overheid.

In uitingen van de Staatsloterij staat dat je elke trekking kans hebt op 20 prijzen van 50.000 Euro, 20 prijzen van 100.000 Euro en 1 Jackpot van een variërend bedrag. Hierbij wordt wel gezegd, dat als de jackpot niet valt, deze volgende maand weer bij de nieuwe jackpot worden gevoegd.

Nu blijkt dat voor deze 41 prijzen een andere trekkingsmethode wordt gehanteerd. In plaats van een trekking uit de gemiddeld 3 miljoen loten wordt er een trekking gedaan uit 18 miljoen loten. Dit betekent dat de kans een factor 6 kleiner wordt! De jackpot wordt na een paar keer niet vallen wel uit de 3 miljoen getrokken, maar de andere prijzen vervallen! Deze worden dus toegeëigend door de Staatsloterij. In de uiting zeggen ze eigenlijk dat je elke trekking kans hebt op de prijzen, maar dat is dus niet juist ten aanzien van de bovengenoemde 40 prijzen!

In het programma werd verteld dat ze om dit uit te zoeken enorm veel moeite hebben moeten doen, alle informatie zo veel mogelijk geheim wordt gehouden en er ook in het jaarverslag geen duidelijke melding wordt gedaan van deze gelden en de bestemming daarvan.

Uit een panel van 12 duizend mensen die meespelen met de Staatsloterij zegt 40% niet te weten dat er meerdere loten worden getrokken bij de jackpot, 80% van de respondenten weet dit niet bij de 20 prijzen van respectievelijk 50 en 100 duizend Euro. Gevraagd naar een mening geeft 93% van de respondenten aan dit schandalig te vinden!

Vervolgens wordt tussen neus en lippen door vermeld dat de Staatsloterij ongeveer 61% van de inkomsten uitkeert in prijzen!! De gemiddelde gokkast geeft een betere kans op rijkdom en zeker als je dan nog bedenkt dat de overheid in de winst deelt met de exploitant daarvan!

Ik zit nu te denken of het mogelijk zou zijn om een proefproces te houden tegen de staat en mijn enige eis zou zijn dat de overheid publiekelijk verklaart dat zij niet beter zijn dan welke partij in de vrije markt!

Is er in ons midden een goede jurist?
——————————————————-
Ingezonden door Marc

11 REACTIES

 1. Als die 93% nu eens met zijn voeten stemt en geen lopen meer koopt, is het probleem Staatsloterij snel opgelost.

  Als er toch een jurist in de zaal zit, weet deze misschien of je ook in (bijvoorbeeld) Belgie of Duitsland een zorgverzekering kan afsluiten voor gebruik in Nederland? Zo niet dan lijkt mij dat er sprake is van een kartel.

 2. De trekking geschiedt onder toezicht van een notaris. Dus? Dat zit al niet goed! De computer zoekt de lotnummers. Dus? Dat is ook niet goed! De Staatsloterij is van de staat. Nou! Dat zit echt helemaal niet goed! En toch blijft iedereen, ook met deze kennis, gewoon lekker door spelen!? Ach, wat heeft de staat het toch makkelijk. Kan ik in NL reeds officieel mee spelen in de EuroMillion? Of wordt deze conurrent door de Overheid nog steeds buiten de deur gehouden?

 3. Precies! Reeds eerder gezegd; de EU is een farce. Zou je een zorgprocuct ergens anders kunnen halen? Nee! want…………blablabalblablabla.

  Lokale regels…..
  Provinciale regels
  Nederlandse regels
  Europese regels…

  Straks globale regels en het rijtje is vol. Dan kunnen we echt geen kant meer op en worden we door Jan en alleman bestuurt!
  [1]

 4. Ik heb nog nooit meegedaan met de staatsloterij en zal dat ook nooit doen. Kansspelen behoren geprivatiseerd te zijn en niet nog eens een vetpot voor een geldverslindende overheid.

 5. Kassa is van de VARA…, en verder is het weer lekker belangrijk allemaal.

  Het gaat over een KANS spelletje…en , zoals bij ALLE loterijen steekt de organisator het overgrote deel van de inleg in de eigen zak.

  Zoek voor de aardigheid maar ’s uit wat de winkansen zijn bij de lotto of de postcode loterij !

  Als je meespeelt moet je er bij voorbaat van uit gaan dat je niets wint…omdat de kans heel erg klein is…

  En als je daar niet mee kan leven moet je niet meespelen.

  Veel geluk allemaal..

 6. gewoon die kanker schoften voor de rechter slepen dan ben ik kanker blij

 7. Beste allemaal,
  Een moedige jurist is hier al een tijd mee bezig:-). Onze acties zijn ook de reden dat Tros Radar hier nu aandacht aan heeft besteed.
  Kijk voor de krantenartikelen hierover in de Telegraaf etc. op http://www.uwjurist.nl

 8. [9] LS
  Ik heb een officiele klacht ingediend en wacht op antwoord,en als iedereen die zich besodemieterd noemt dat nu eens NETJES doet via de site van de staatsloterij wie weet wat dan he>??Of heeft iemand beter idee??? ik ben er nu al voor

 9. Het lijkt mij dat kanker schoften één woord is, maar deze bagatel mag niet verhullen dat het iedereen vrijstaat zo dom mogelijk te zijn!

Comments are closed.