Volgens NU.nl heeft Rita Verdonk in TV Business Class verklaard:

Poolse werknemers mogen maar tijdelijk verblijven in Nederland. Na een periode van drie maanden of een half jaar moeten ze terug naar hun eigen land om daar het welvaartspeil te verhogen.

Wat een arrogantie!

Daarbij bepaalt ze dan ook voor die mensen, (let wel onze EU-genoten!!) dat ze niet hoeven in te burgeren omdat ze toch vlug moeten oprotten. Om in “hun” land de welvaart te verhogen!

Wat een arrogante tante!! Laten we hopen dat die nooit meer in de regering komt. En dat haar voorloper van een politieke partij, de “Beweging Trots op Rita” maar snel tot inkeer moge komen. Want dit is echt niet iets om trots op te zijn.

Mijn familie en veel andere mensen die jaren geleden naar Amerika, Zuid Afrika en Australië geëmigreerd zijn, zijn erg blij dat er in hun tijd in die landen geen Rita was.

27 REACTIES

 1. Leg mij eens uit wat precies je bezwaar is tegen deze stellingname?
  Ik vind het namelijk niet erg sociaal dat wij het arbeidspotentieel uit Polen wegkapen en zo de ouderen en onderlaag in Polen zelf in de problemen brengen. Het zou een goede zaak zijn om deze nieuwe arbeidskrachten aan te moedigen met het hier verdiende geld hun eigen mooie land op te bouwen.
  Ik zie zelfs wel iets positiefs in haar uitspraken nl een stellingname tegen een te grote bevoegdheid van de EU(SSR).
  Ik denk niet dat je de situatie van (tientallen?) jaren geleden geëmigreerde familieleden kunt vergelijken met de situatie in het overbevolkte NL waar de multiculti steeds meer op een drama uitloopt

 2. Het verbaast mij dat niemand het heeft over Verdonks totale gebrek aan charisma. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het debat dat zij laatst met Paul Scheffer bij Nova had.
  Ze laat zich bovendien bijstaan door ultra-loser Kay van der Linde, die hier alleen maar verkiezingsnederlagen op zijn naam heeft staan.

  Dan surf ik vervolgens naar http://www.trotsopnederland… en dan zie ik daar slogans als:

  "Als een besluit eenmaal genomen is, dan is het een kwestie van goed uitvoeren. Afspraak is afspraak."

  "Ik ben niet links, ik ben niet rechts, ik ben recht-door-zee."

  "Je bent geen ondernemer geworden om full-time formulieren in te vullen."

  Commentaar overbodig, lijkt me.

  Tenslotte herlees ik het artikel van Sam Hooft: "Vraagtekens bij Verdonk". Xie hiervoor:

  http://hetvrijevolk.com/ind

  Mijn conclusie: Veerdonk haalt maximaal vijf zetels bij de volgende verkiezingen.

 3. [1] Lees eerst wat Michiel schrijft: [2] Daarna:
  "Leg mij eens uit wat precies je bezwaar is tegen deze stellingname?"

  Het bezwaar tegen de vrijheid van mensen om te wonen waar ze willen?

  "Ik vind het namelijk niet erg sociaal dat wij het arbeidspotentieel uit Polen wegkapen en zo de ouderen en onderlaag in Polen zelf in de problemen brengen."

  Zou wat in kunnen zitten, ware het niet dat de meeste Polen die ik zie hier komen om geld voor thuis te verdienen!

  " Het zou een goede zaak zijn om deze nieuwe arbeidskrachten aan te moedigen met het hier verdiende geld hun eigen mooie land op te bouwen."

  Doen ze zelf al. Ik denk dat meer dan de helft het om die reden doet.

  "Ik zie zelfs wel iets positiefs in haar uitspraken nl een stellingname tegen een te grote bevoegdheid van de EU(SSR)."

  Ik denk dat dit los staat van het principe dat iedereen overal op de wereld moet mogen wonen.

  "Ik denk niet dat je de situatie van (tientallen?) jaren geleden geëmigreerde familieleden kunt vergelijken met de situatie in het overbevolkte NL waar de multiculti steeds meer op een drama uitloopt"

  Waarom niet? De details zijn natuurlijk veranderd, maar het principe blijft toch gelijk?

 4. Ik heb nooit begrepen waar het daadkrachtige imago van Verdonk vandaan kwam. laten we eerlijk zijn, wat heeft zij namelijk *gedaan* Behalve Hirsi Ali haar paspoort ontnemen? Uit slaken van stoere kreten heeft namelijk niet veel met daadkracht te maken.

  Verder moet iedereen wonen en werken waar hij wil zolang hij zijn eigen broek kan ophouden. Laat die Polen nu bij uitstek in staat zijn hun eigen broek op te houden. Ik ben blij dat die Polen hier wat willen verdienen zodat ik voor een redelijke prijs mijn huis kan laten opknappen.

 5. Een kip zonder kop slaat tenminste niet zulke onge-evenaarde wartaal als Zwarte Rita uit. Als dat maar goed afloopt, zeg nou zelf.

 6. LS…

  Rita Verdonk heeft groot gelijk. Je moet wel een ongelooflijk stuk onbenul zijn om iets anders te vinden vandaag aan de dag. Nederland/Luilekkerland voor Turken, Marrokkanen, Antilianen en straks nog het uitschot van de Poolse natie. Nee dank u !

 7. Maar komt Zwarte Riet ook niet een klein beetje in de buurt van wat de doorsnee politicus eigenlijk zou moeten zijn? Politici zijn voor mij allemaal zum Kotsen. Waarom weet ik niet, maar ik wijs Zwarte Riet niet helemaal af. Bijv. vermenigvuldig JPB, WB, RV, met factor 100. Voor wie zou je dan kiezen? Je moet haar in verhouding zien tot de rest van het gajes. [5]

 8. [6] Wat een generalisatie!
  Maar ja, ik ben toch blij dat alle Nederlanders ideale goede mensen zijn!

 9. LS…

  Die Hub toch ! Het is maar net waar je prioriteiten liggen. Je bent ook nog ziende blind en horende doof. De cijfers spreken voor zich. Maar niet voor Hub want Hub is correct. Dag Hub…

 10. [4] Maar, Hirschi Alie heeft haar paspoort ook weer terug gekregen, en een rechter heeft uitgesproken dat als je liegt bij inburgering is dat oplichting,ze had gelijk,maar kon het niet waar maken. dus het waren weer loze kreten?

 11. NLers ideale mensen? Groter tuig moet er nog geboren worden. Niemand hier hoeft zich aangesproken te voelen, mits je bij de linkse-hondenclub behoort. Vooral die hebben in NL de deuren wagenwijd opengezet voor de criminele-allahtoon en houdt dit geweldige tuig steeds de handen boven het hoofd!! Wat mij betreft zijn Polen hier van harte welkom, ook goed voor de marktwerking! Nog geen Pool ‘Allah’ horen roepen of zeggen dat ik een varken ben!! Geldt ook voor Chinezen, Vietnamezen, Zuid-Amerikanen enzo.[8]

 12. In het licht van onze verzorgingsstaat is het voorstel van Verdonk helemaal niet zo gek, zelfs logisch. Het probleem ligt dus niet zozeer bij de stellingname van Verdonk maar bij de huidige situatie van de overdrachtsheilstaat. Alhoewel Hub gelijk heeft, want Hub heeft altijd gelijk, kijk ik toch liever naar en geef prioriteit aan de diepere oorzaken en betekenissen. Het probleem verzorgingsstaat is hier dan dieper dan de stelling van Verdonk wat slechts een moddervlag op een modderschuit is.

  De cijfers waar Lion Cachet naar verwijst zijn echter eerder het gevolg van de verzorgingsstaat dan dat het het probleem is dat door Verdonk opgelost zou kunnen worden. Verdonk noch Hub hoeft aangevallen te worden om (in theorie, praktijk is natuurlijk lastig) tot de juiste oplossing te komen.

 13. Den Uyl maakt in de jaren 70 dezelfde fout met gastarbeiders en zie wat een rotzooi het in Nederland is. Ik vind het niet meer dan gewoon dat je je eigen land wilt houden zoals het was, met nieuwe addities die hetzelfde ‘voelen’ als de autochtoon. Gezien de rellen en tegenstelling en Islamsterdam West en de verloren identiteit van A,dam is het niet meer dan logisch dat dat een keer moet stoppen en teruggeschoefd moet worden. Het is bewezen dat culturen lastig samengaan, met name de Noord Afrikaanse en Arabische tak. Schizofrenie komt vaker voor dan het gemiddelde en dat komt door het niet kunnen assimileren. Het is te geforceerd gegaan, en daar plukken wij de zure vruchten van.
  Zorgkosten zijn niet voor niets zo gestegen.
  Men mag hier werken, leren maar voor een bepaalde periode. En een beetje nationalisme is helemaal niet verkeerd. Frankrijk is Frankrijk niet meer zonder de typische dingen die Frankrijk zo aantrekkelijk maakt. En een middenweg lijkt mij dan een optie. Streng voor de onwillenden en flexibel voor de welwillenden. Simpel.

 14. LS…

  Voor de goede orde…Ik heb niets tegen welwillende hardwerkende MENSEN ! Maar de kraan MOET een keer dicht. Het Putje-Nederland zit vol met tuig van alle Nationaliteiten. Eerst schoon schip. Denk eens aan alle Nederlanders die wel willen werken maar niet aan de bak komen door de een of andere achterlijke regeling etc. etc. Nederland is aantrekkelijk voor de foute types van alle nationaliteiten, ook de Nederlandse. De hooggeschoolde / intelligente mensen gaan Nederland meiden als de pest en willen niets te maken hebben met het gereutel uit de polder ! Denk eens aan al die Nederlanders die dit land verlaten ? Het is gvd om de huilen…

 15. [3]

  Het bezwaar tegen de vrijheid van mensen om te wonen waar ze willen?

  Als ik je redenatie doortrek zou jij dus ook geen bezwaar maken tegen de komst van meer extreme baarden en jurken.
  Je moet immers vrij zijn om te wonen waar je wilt?

  Doen ze zelf al. Ik denk dat meer dan de helft het om die reden doet.

  Maar wat is dan exact je probleem met de uitspraken van Rita?

  Ik begrijp wel dat er een vorm van dwang en overheidsbemoeienins in zit die de meeste libertariérs tegen de borst stuit maar is bepaalde regelgeving niet nodig om de fout die we in de jaren 70 hebben gemaakt niet te herhalen?

  Waarom niet? De details zijn natuurlijk veranderd, maar het principe blijft toch gelijk?

  Vind jij het wenselijk dat NL onder het mom van vrijheid van vestiging de deuren voor de hele wereld wagenwijd open zet?
  De details zijn volgens mij behoorlijk veranderd en ook dunbevolkte landen als Australië en Canada stellen strenge eisen aan immigranten. Principes zijn vaak idealen die in de praktijk niet haalbaar zijn.
  Ook het communisme heeft een aantal principes die er in theorie aardig uitzien!

 16. [14] Ik snap je frustratie, maar blijf positief joh.

  Dat gezegd hebbende, de combinatie van de verzorgingsstaat en massa-immmigratie van vooral laagopgeleiden is inderdaad een groot, niet-te-overkomen probleem. Velen komen in de uitkeringsindustrie terecht en degenen die daar geen gebruik van maken, worden er veelal op aangesproken. Bovendien, trekken jongeren ook nog weg.

  Persoonlijk heb ik geen bezwaar tegen nieuwkomers uit Oost-Europa. Ik zie ze vaak hard werken voor een laag loon; tsja, wat kan ik daar tegenin brengen?

  In mijn werk concurreer ik ook niet met ze om werk. Wel kan ik me voorstellen dat veel Nederlandse laagopgeleiden niet zo blij zijn dat ze nu met Oost-Europeanen, want zij moeten wel concurreren.

  We moeten dus werkgelegenheid creëren via bedrijven, dat kan alleen maar door de belastingen en de overheidsuitgaven te beperken. Zo krijg je weer investeringsruimte en ondernemerschap, vooral voor werkelozen (uitkeringsgerechtigden) schept dat kansen. Kortom: weg met de verzorgingsstaat.

 17. Hebben wij dan nog een verzorgingsstaat? Ik dacht dat ie al ten graven was gedragen? Of bedoel je de verzorgingsstaat voor Alibaba’s?[16]

 18. [7]IIS,
  Dat kotsen lijkt me een heel gezonde afweerreactie tegen verraders als JPB, WB en AR c.s. die je eerst beroven en die vervolgens -net als Vogelaar- jouw geld weggeven aan bewonderaars van smeerlappen als Bouyeri en consorten.

  Laten we niet vergeten, dat regeringspolitici een blanco volmacht hebben om collectief tenminste 820.000.000.000 Euri (4 begrotingen) over de balk te smijten.

 19. Ach, zolang het niet hun eigen centen zijn waar zullen ze zich dan over druk maken? En het afkopen van de Bouyeri’s aanhang is alleen maar bedoeld om zelf geen messteken op te lopen. Dat moest wel worden ‘afgekocht’ anders hadden ze onafgebroken met stront in de broek op de blauwe stoelen moeten plaats nemen. [18]

 20. Rita Verdonk is gewoon meer van het zelfde. Een politica die alles doet om de schijnwerpers op haar gericht te houden en met veel tam-tam allerlei onzinnige kreten de ether in slingert.

  Met een dikke saus van vaderlandse liefde, wat dat ook mag zijn, en een opgeklopte “dat doe ik wel even” houding probeert ze nu te eten uit de Wilders ruif die bestaat uit oud Fortuyn stemmers die zich belazerd voelen door de politiek. Deze twee politici, die al jaren in het pluche van den Haag zitten, en dit willen volhouden tot hun pensioen, zullen buiten een boel lucht verplaatsen niet echt bijdragen aan een nieuw, vrij en rechtvaardig Nederland.

  Hadden ze echt de intentie gehad hiertoe dan hadden ze dit wel eerder gedaan met aansluiting bij Fortuyn en niet te blijven zitten tot de VVD ze eruit knikkert.

 21. LS…

  Ik wil nog steeds trots op Nederland zijn maar stem op Geert Wilders. Geert is voor de niet bange en niet correcte rechtse mensen. Rita is voor de bange en correcte rechtse gevestigde kliek. Nog altijd beter dan links… Je moet tenslotte roeien met de riemen die je hebt !

 22. Rita Verdonk is een neppige blaaskaak, die op mij geen moment oprecht over komt. De dingen die ze zegt zijn louter en alleen gericht op het effect dat ze wil scoren. Ze bedenkt: "Wat zou het gros van de Nederlanders nu eens willen horen?" en zegt dat vervolgens. Ik heb liever een politicus die zegt wat hij écht vindt, zelfs als hem dat stemmen kost. Rita Verdonk is een trotstrut.

 23. [8] De gemiddelde Turk is
  niet slechter dan de gemiddelde Nederlander en vermoedelijk beter.
  İk arriveerde 5 dagen geleden in Turkije en kreeg op het vliegveld Dalaman een auto aangereikt met de mededeling dat ik maar af moest afrekenen bij vertrek ( geen creditkaart, geen voorschot). Heb dit in Nederland nog nooit meegemaakt.
  Nederlanders die Turkije bezoeken vertellen mij
  altijd hetzelfde : dat zij hun visie op Turkije tijdens hun bezoek sterk hebben moeten bijstellen.

 24. Ik ben het in het geheel met Verdonk eens.

  Er valt me een enorme parallel in met gastarbeiders uit de 50er, 60er en 70er jaren. Waar hebben wij de multikulti aan te danken? Aan jouw familieleden die naar Amerika, Zuid Afrika en Australië emigreerden. Landverraders is misschien net een stapje tever, maar omdat juist de goede mensen emigreren (lees: mensen met gezond verstand) zitten we hier nu met een multikultidrama

 25. <a href=http://www.wowgoldprice.org>wow gold</a>, power leveling,are available on all servers." make sure you check your server for sales on wow gold, power leveling.
  "Why risk buying <a href=http://www.wowgoldshopping.com>wow gold</a> from unknown sellers and website when igoldc delivers fast?" We accept these payment methods to buy warcraft gold: paypal,Moneybookers,Bank transfer,Western Union.

 26. U bent een idioot voor de Polen te zie als ”EU-genoten” blah! Ik ben het met Verdonk eens, die Polen moeten stoppen met het pikken van onze banen.
  1/5 ster(ren)

Comments are closed.