DRIEBERGEN – No Dirty Looks Nederland wil kijkers naar vrouwelijk schoon ook gaan weren van de terrassen.

Op de jaarijkse ledenvergadering zaterdag in Driebergen besloot de belangenvereniging een campagne op te zetten om een dergelijk kijkverbod te realiseren.

Veel leden van de vereniging maken zich volgens voorzitter Willem van den Koekeloer zorgen over een sterk toenemende overlast van kijkers naar vrouwelijk schoon op terrassen, als volgend jaar in kroegen en restaurants niet meer gekeken mag worden. „Als terrassen het domein van de schoonkijker worden, zijn de niet naar vrouwelijk schoon kijkende gasten ook in de zomer verbannen naar het interieur”, aldus de voorzitter.

Het kabinet besloot in juni dat alle horecazaken vanaf 1 juli 2008 vrij van kijkers naar vrouwelijk schoon moeten worden. De Tweede Kamer buigt zich woensdag over het kijkverbod.

Telegraaf artikel

50 REACTIES

 1. De regering introduceert de "blindeerbril", Deze brillen schijnen volkomen te blinderen. De Horecaondernemer is verplicht op straffe van 500 euro boete per overtreding deze brillen ter beschikking te stellen aan elke bezoeker. "Schoonkijkers worden hierdoor ontmoedigd om naar vrouwelijk schoon te kijken" Aldus onze zegsman in Den Haag. De brillen zijn tot wel 5 keer toe te gebruiken. Daarna verliest ze de blindeerkracht en dient de ondernemer de brillen op te sturen naar het ministerie van Welzweinerij. Tegen betaling van 20 euro per bril worden de brillen mits voorzien van een correct aanvraagformulier en de bijbehorende te betalen administratiekosten toegezonden. Afhalen is goedkoper, want er zijn dan geen verzendkosten.

 2. [1]

  Bepaalde brillen zijn al verboden. Die spiegelen namelijk en maken het moeilijk te achterhalen of er nu wel of niet gekeken wordt.

  Een watch crime.

 3. Ik ben blij dat als mijn vrouw en ik uitgaan in Pattaya ik nog mag kijken naar al het vrouwelijk schoon en dat we zelfs weddenschappen maken wie een vrouw of een ladyboy is.

  Maar goed gokken mocht ook al niet meer in NL.

 4. Breaking News…
  Uit welingelichte kringen vernemen wij dat er rellen zijn uitgebroken in de binnenstad van Amsterdam. Mensen die vergaten dat zij een blindeerbril op hadden liepen zonder iets te zien tegen andere mensen op. De Politie staat voor een raadsel hoe deze vlam in de pan kon slaan. Een geschokte horeca ondernemer vertelt hoe zijn klant netjes betaalde vriendelijk groette en vertrok. Pardoes ramde hij een hardwerkende Medelander met een te kort lontje. Deze ontplofte op een manier waar Enschede een puntje aan kan zuigen en deze actie leide tot reactie op reactie. ME mept op alles wat maar rondloopt terwijl brave marokaanse medelanders surinaamse medelanders slopen. Dit wordt grijnzend gadegeslagen door een groep aardige jongeren die een davidster dragen op een shirt dat de kenmerken heeft van de lokale voetbalploeg. OH pas op daar komen de hels angels, u weet wel die aardige motorclubleden. Het zal nog lang onrustig blijven hier in Amsterdam. Wie de Kroning van Beatrix ter plekke heeft meegemaakt weet hoe het er ongeveer aan toe gaat. Voor de jongeren onder ons. KOM NIET naar Amsterdam. Ga vooral naar Den Haag.

 5. More Breaking News
  Op het strand loopt de blinde brigade van het KLPD te controleren op blindeerbrillen. Deze speciaal getrainde agenten zijn te herkennen aan een witte stok met rode banden. Dit elite korps wordt angstvallig in de gaten gehouden door de plaatselijke horeca ondernemers. Via een ingenieus systeem van vlaggen houden de ondernemers elkaar op de hoogte van de activiteiten van het elite korps.
  Het is een kwestie van tijd beste mensen voordat ook hier de vlam in de pan slaat. Ik ben uw reporter, maar ik voel dat er een revolutie op komst is. De onvrede onder het volk is nimmer zo groot geweest. De eerste minister geeft over 2 uur een persconferentie om de zaak bij elkaar te houden.

 6. Vrouwen bepalen toch zelf of ze in meerdere of mindere mate bekeken willen worden? Dat doen ze door er meer of minder sexy uit te zien. De overheid zit nu ook al an mijn hormonen te prutsen!

 7. Zijn er ook brillen waar je mee door stof kunt kijken? Met zo’n bril verheug ik me al op fijn terrasweer! [1]

 8. Kan wel handig zijn als de overheid burgers weer eens zand in de ogen wil strooien! Een soort EU-grondwetbril ofzo? [10]

 9. Als ze willen dat we niet naar terrassen kijken, moeten ze er borden met afbeeldingen van politici omheen zetten.

 10. Volgens mij helpt zoiets ook niet, want ik denk dat een doorsnee NL’er sadomasogist is. Hoe anders komt de salonsocialist of geloofskrankzinnige aan zijn stemmen? [12]

 11. Het kijken naar vrouwelijk schoon komt vast wel eens aan de beurt om verboden te worden. Behalve verboden, zijn er ook nog verplichtingen. De azijnpissers die altijd zo goed weten hoe een ander behoort te leven (nl, net zo dood, dor en/of zuur als zij zelf) worden met een snacktax, vleesbelasting, etc. eerdaags op hun wenken bediend. De volgende stap zal zijn de verplichting je bord leeg te eten in een restaurant. Op de menukaart komt achter de prijs van het gerecht het bedrag van de boete te staan als het bordje niet schoon leeggegeten wordt.

 12. Ik neem aan dat Plasterk en Rouvoet ook betaald worden, of lid zijn van "No Dirty Looks Nederland"?

  Even zonder gekheid: je vraagt je af hoe zulke on-lust figuren ooit zelf kinderen hebben kunnen krijgen als ze zo afkerig zijn van alle seks of zelfs maar aantrekkingskracht buiten het huwelijk. Hebben hun pappie en mammie eerst even een mooie meid voor ze uitgezocht waarmee ze zijn getrouwd, in goede hoop dat na afloop van de huwelijksvoltrekking de passie wel zou ontbranden? Want hoe je ooit een bevredigende partner moet vinden als je geen lust mag voelen buiten het huwelijk, wordt dat nogal lastig.

  Lijkt me indirect overigens ook een beetje moeilijk, aangezien die pappie en mammie strikt genomen ook geen enkel oog zouden mogen hebben voor vrouwelijk schoon buiten hun huwelijk. Je weet dan zelfs indirect niet of je toekomstige echtgenoot aantrekkelijk voor je zal zijn. Afgezien van de simpele vraag waarom mensen eigenlijk geen oog (of meer) zouden mogen hebben voor meerdere andere mensen.

  Maar ja, logica is niet het sterkste punt van de puriteinen.

 13. Jammer dat ik van roken wel last van m’n longen krijg en van bekeken worden niet. Ik ben absoluut niet voor een rookverbod. Waar dan ook. Maar ik kan nergens heen of ik loop half te kotsen van de nicotinewalmen. En waarom? Omdat de horecabazen te belazerd zijn om een fatsoenlijke afzuiginstallatie te plaatsen. Of zelf een rookverbod in te stellen. En omdat rokers het geen ruk interessert of ik stik of niet. Ik ben een last voor de roker en niet andersom.

 14. Door de eeuwen heen is geloof het machtigste middel gewest om de volk naar je hand te zetten. Je ziet daarbij altijd dat seksualiteit in het geloof wordt gebruikt om de manipulaties te ondersteunen. Het is dus een beproefde manier om mensen te onderdrukken, dat dit nu weer uit de kast gehaald wordt is een teken des tijds dat verstaan dient te worden.

 15. Het zullen wel lelijke graftakken zijn die dit verbod willen. Wat een dom gelul. Ik bepaal zelf wel waar ik naar kijk. Hebben die mensen niets anders te doen dan burgertje pesten?
  Tjezus.

 16. Een tijdje geleden had ik willen voorstellen om achter ’topic’ bij dit soort berichten het item ‘humor’ weg te laten, zodat de grap beter zou aankomen. Gezien enkele reacties hier is dat niet nodig. Zelfs al staat er met koeieletters ‘humor’, dan nog blijken velen alles serieus te nemen. Daar moet ik nou weer heel hard om lachen.
  Ben het – als roker – trouwens wel eens met Joeri [21] dat bekeken worden toch iets anders is dan in een doorgerookte kroeg te komen. Maar ja, blijf dan uit die paar kroegen die geen goede afzuiginstallatie hebben en bezoek als niet-roker massaal horeca die het wel goed geregeld hebben (vrijwillig), dan doet de markt de rest vanzelf.

 17. ik ben blij dat als het waar is (geloof het bijna niet) dat ik daar weg ben, op de eerste plaats omdat het weer geen leuk terras leven toelaat, dan de exorbitant hoge prijzen en over vrouwelijk schoon buiten Amsterdam zullen we het maar niet hebben, succes er mee daar !

  groeten uit Bangkok

 18. [26]

  gelijk heb je Anno.

  binnen niet al te lange tijd hoop ik me daar ook permanent te vestigen. de meest interessante stad waar ik ooit ben gewest.

  in the mean time, I can’t WAIT to get on that plane voor m’n volgende trip daar naar toe.

 19. [28] kijk, in Bangkok mag je binnen niet roken, dus doen ze dat buiten en aangezien buiten ook binnen is, en altijd zomer roken ze overal.
  Ik rook niet zelf maar heb er eigenlijk nooit last van, we zetten even een raam open, moet men zelf weten wat men doet, roken is niet gezond, maar dat is trappenlopen ook niet.
  Toen de eerste mens ‘ontstond c.q werd geschapen" was er toch ook geen trap !
  Nou dan.
  (wel rook want er was vuur)

Comments are closed.