DRIEBERGEN – No Dirty Looks Nederland wil kijkers naar vrouwelijk schoon ook gaan weren van de terrassen.

Op de jaarijkse ledenvergadering zaterdag in Driebergen besloot de belangenvereniging een campagne op te zetten om een dergelijk kijkverbod te realiseren.

Veel leden van de vereniging maken zich volgens voorzitter Willem van den Koekeloer zorgen over een sterk toenemende overlast van kijkers naar vrouwelijk schoon op terrassen, als volgend jaar in kroegen en restaurants niet meer gekeken mag worden. „Als terrassen het domein van de schoonkijker worden, zijn de niet naar vrouwelijk schoon kijkende gasten ook in de zomer verbannen naar het interieur”, aldus de voorzitter.

Het kabinet besloot in juni dat alle horecazaken vanaf 1 juli 2008 vrij van kijkers naar vrouwelijk schoon moeten worden. De Tweede Kamer buigt zich woensdag over het kijkverbod.

Telegraaf artikel

50 REACTIES

 1. [6] Wat ik niet lees in deze reacties en eigenlijk gehoopt had te zien is dat deze tendens (want het is een tendens) het SLUITSTUK van het feminisme is: waar vroeger dergelijke "kijkmisdaden" werden verhinderd door de vrouwelijke sexualiteit te onderdrukken en de dames in soepjurken, nonnenkleden en burka`s te hullen en een kuisheidscomplex aan te praten eventueel aangevuld met het wegsnijden van vagina-onderdelen, moeten nu de "kijkmisdaden" verhinderd worden door de échte daders aan te pakken: de mannen.

  In deze moves wordt een begin gemaakt met het uiteindelijke doel van het feminisme: de onderdrukking van de mannelijke sexualiteit.

  Deze dames hebben echter geen idee van de overdonderende kracht van de mannelijke sexualiteit (die onderdeel is van het overdonderende succes van het dier mens) en halen zich een paar maatschappelijke probleempjes op de hals die ze niet half kunnen inschatten.

 2. Ik niet hoor Bud, Cincinnatus gaf prima feitenmateriaal maar hij was nu niet bepaald het zonnetje in huis. Er wordt hier al genoeg gesomberd (Belastingen! Uitkeringen! Files! EU! Islam! Politici! Emigreren ! enz.)

  Tijd voor iets vrolijkers, vind je niet ? 😉

  http://www.pinkfloyd.gr/Dow
  http://www.bizarrevideogame
  http://www.buzzhumor.com/vi
  http://www.youtube.com/watc
  http://cooltech.iafrica.com
  http://networks.silicon.com
  http://www.kaya-optics.com/
  http://www.advanced-intelli
  http://www.space.com/busine
  http://www.metacafe.com/wat

 3. [30] Je gedachten kronkel is weer heerlijk onnavolgbaar. Doet me denken aan "Mensen moeten niet vliegen, want geen vleugels". Hasta la pasta

 4. [8]

  Wetgeving lijkt mij in dit geval overbodig. De markt lost het vanzelf op. Immers, als er brillen op de markt komen die door kleding heen kunnen kijken, zal er ook kleding worden gemaakt die dat weer tegengaat.

  Het is zelfs denkbaar dat zowel kleding als brillen met unieke codes werken, zodat het voor vrouwen mogelijk wordt om alleen die mannen die ze een glimp willen laten zien (‘flashing’) van wat zich onder de kleding bevindt hier via het korte tijd gelijkschakelen van kleding en bril een blik op kunnen laten werpen.

  Opkomst van een geheel nieuwe straatcultuur, lijkt me. 😉

  http://www.halfbakery.com/i

 5. Mooi, lekker op mijn ouwe dag nog even koekeloeren. Maar dan eerst wel even codes kraken![35]

 6. [33]
  Peter de Jong,

  Dat vond ik nou juist één van Cincinnatus’ leukere eigenschappen. Hij was (is, mag ik hopen?) een beetje als zo’n cynische, maar intelligente en grappige oude oom op een verjaardagsfeest. Je bent het lang niet altijd met hem eens, maar het geeft een verfrissend alternatief voor al die over koetjes en kalfjes kakelende tantes, of die linkse (eveneens sympathieke maar minder slimme) familieleden die nog in de jaren 60 lijken te leven. Ook al lijkt hij zelf dan soms weer uit 1900 te komen. 😉

 7. [25]
  Fred,

  Het "grappige" is, dat bij dit soort onderwerpen, als ik ze op eerste oogopslag bekijk, heel even het beklemmende gevoel me bekruipt dat het misschien wel géén humor is… Ook al denk je dat de overheid en "het volk" tot hun dieptepunt van stupiditeit, absurditeit of bemoeizucht zijn gezonken, lijken ze toch bijna altijd weer in staat je onaangenaam te verassen.

 8. [39]
  Of verRassen, zo u wilt. Al kunnen ze het ook met één R, zoals wel is gebleken.

 9. Zonder tabak kan ook "de Vredespijp" niet meer gerookt worden..!
  Staat u daar maar eens bij stil;
  het is het laatste wat ik wil…

 10. [36] [38]
  Okee, een dergelijk groot gemis wil ik niet op mijn geweten hebben. 😉

  Het spijt me zeer, dat ik hem indertijd (mede) heb bewogen zijn aanwezigheid op dit forum nog eens te overwegen.

  Cincinnatus come back ! We (they) love you ! 😉

  http://www.volkskrantblog.n

 11. [42]
  Nja, leuk plaatje. Speedy met "de" touwtje(s) in "het" hand?

  Kiespijn Peter, ook jij geeft in deze er blijk van niets meer te zijn dan kiespijn, in tegenstelling tot Mark (aka Cincinnatus).

  Pipo

 12. [43]
  Idd Jetze, Cincinnatus was als ‘beroepsdepri’ het zeurderige van kiespijn allang voorbij (vandaar mijn guillotine-plaatje 😉

  Het lijkt overigens of je zelf ook aspiraties hebt om zo’n nieuwe ‘Hans Dorrestijn’ te worden. Ik kijk er zeer naar uit om van jou ook eens een inspirerende bijdrage te lezen. Volgens mij kan je dat best !
  De Hemaworst – Hans Dorrestijn

  Ik mocht nooit naar de Hema, we waren thuis te sjiek
  M’n ouders lachten voor en na, om ’t armoedige publiek
  Het heeft me vaak gespeten dat ‘k niet naar de Hema mocht
  Maar al knaagde m’n geweten, ik deed ’t lekker toch

  Dan kocht ik bij de Hema dat hemelse gerecht
  Zo’n warm en sappig worstje, al vond moeder dat ook slecht

  Want, de worstjes van de Hema zijn niet te hard of slap
  De Hemaworst, hoera hoera, zit barstens vol met sap
  Baby’s die nu juichen aan de moederborst
  Zouden harder zuigen aan de Hemaworst

  ’t Is misschien geen thema voor een hoogstaand lied
  De worstjes van de Hema zijn dat waarschijnlijk niet
  Maar dat iemand anti-Hema is, is iets wat ik niet snap
  Want de worstjes van de Hema zitten barstensvol met sap

  Een stad met twintig slagers, is culinair heel kaal
  Als er geen plaats is ingeruimd voor een Hema filiaal
  Eens waren wij op Cuba, waar geen enk’le Hema stond
  Dus ’t communisme is heel erg ongezond

  We worden niet gesponserd door voornoemd bedrijf
  Maar de Hemaworstjes zijn geschreven op ons lijf

  Want, de worstjes van de Hema zijn niet te hard of slap
  De Hemaworst, hoera hoera, zit barstens vol met sap
  Baby’s die nu juichen aan de moederborst
  Zouden harder zuigen aan de Hemaworst

  http://www.nieuwsbank.nl/in

 13. In de Hemaworst ontbreken de ballen? Geef me een lekker soepje van Moes, die zitten tjokvol met heerlijk gecastreerde gehakballen.
  Hemaworst is natuurlijk lekker, maar meer dan een halve krijg ik niet weg! De krengen liggen behoorlijk zwaar op de maag.
  Wel fijn dat mijn ouders arm waren, want ik mocht me vroeger altijd héérlijk zat eten, ook in de vette Hemaworst.

 14. [44]
  Peter,

  Neem bijvoorbeeld 9/11, je weet net zo goed als ik dat de vrijpreker bol staat van de pseudo intellectueel schrijvende "rand" debielen welke zonder kennis van zaken optreden als ter zake kundig zijnde bouwkundig ingenieurs.
  Zodra iemand het op de vrijpreker in zijn hoofd haalt om daar met ter zake doende feiten tegen in te gaan wordt die persoon verweten een paladijn, een dwaallicht of een nitwit te zijn (of in jou geval een "leerling").

  Kiespijn Peter, retorisch gelul van deze en gene.

  Not my piece of cake ;-( .

  P.S.

  Dank voor het door jou in mij gestelde vertrouwen.

 15. Zwembandjes over de te strakke heupbroek en onder het te korte t-shirt uit, een ‘bos hout’ voor de deur waar je nachtmerries van krijgt of minstens pijn in de rug, een ‘moderne’ pieken bos met haar, een boulimia of anorexia figuur, veel te hoge hakken om op rond te strompelen, nagels waar een kat de griebels van krijgt, make up die met een plamuurmes wordt aangebracht en ook weer afgebikt moet worden.
  Mooi hoor, dat vrouwelijk ‘schoon’…
  Een kijkverbod? Je went vanzelf de ogen wel af op deze manier.
  Waar is de ‘natuurlijke’ vrouw gebleven?

  Jongens, denken jullie nu echt dat jullie alleen kijken? Jullie worden net zo goed bekeken!

Comments are closed.