Nou ik niet hoor.

Mijn koopkracht wordt verkracht.

Na ’t zuur komt ’t zoet. Echt waar hoor. Alleen het jaartal moet nog even bepaald worden.

2009 gaat iedereen er op vooruit. Ja hoor en de paus draagt nylons.

Solidariteit met de minder draagkrachtigen. Prima, maar dan wel de echte zielepoten. Gebeurt dat ook? Ik geloof er niets van.
Ik krijg echter wel de indruk dat er steeds meer ambtenaren komen. Let op… er gaan er 13 duizend uit. Geen gedwongen ontslagen. En…. er komen 17 duizend vacatures. In mijn simpele berekening komen er dus 4 duizend raamstaarders bij. Ben ik nou gek of alleen maar slecht geïnformeerd?
Ik weet ook wel dat ze niet allemaal uit het raam staren, maar de wetenschap heeft berekend dat minstens 13% zeker 2 uur per dag uit het raam zit te kijken. Moet ik eens bij de baas proberen…

Misschien moet ik ook maar ambtenaar worden. Lekker naar het grauw kijken, broodtrommel in de aktetas, klok vooruit kijken. Op de fiets, want milieu is belangrijk zegt de baas.
—————————————-
Ingezonden door S. de Jager

6 REACTIES

 1. Net als kerken, moskeen, synagogen en meer van dit soort clubjes de goed gelovige bevolking al eeuwen beloofd dat na de dood er iets moois is wordt je door machthebbers al eeuwen belazerd.
  Het woord zegt het al “machthebbers”. Zij hebben de macht om hun private leger op je af te sturen en je met geweld te dwingen om je iets te laten doen waarvan jij niet het nut van inziet. Verzet word gestraft men hondenbeten, knuppel klappen, opsluiting en in het ergste geval moord zoals in het geval van Pim Fortuin.
  Deze zelfde machthebbers stellen dan een, geheel onafhankelijk, onderzoek in waarvan op voor hand de uitslag al vast staat. Ons machthebbers valt niets te verwijten en het is de schuld van een enkeling die nog niet geheel murw is.
  Solidariteit is een uitvinding van zwakkelingen die niet zelf hun broek kunnen ophouden. Deze groep is al maar groeiend, met een geweldige aanzuigende werking buiten de landsgrenzen, en is gelijk een vlooienplaag. Meer en meer moet er gegeven worden om deze zuigers in stand te houden en te laten uitbreiden, al dan niet met fok premies.
  Ambtenaren zijn, over het algemeen, niet meer dan een soort slaven welke hun ziel, waar die ook mag zitten, hebben verpacht aan de machthebbers in ruil voor een stukje macht welke ze dan ook tot aan de grenzen, gesteld door de machthebbers, proberen door de strot te duwen van een horige bevolking.
  Het doet mij goed te zien dat er steeds meer echte Nederlanders Nederland verlaten en een bestaan opbouwen in landen als Canada en Australië. Dit zijn niet alleen hoog geschoolde maar ook goede ambachtslieden die er zeker van zijn dat ze kunnen leven zonder een juk van 4 mee-eters op hun schouders.
  De uitstroom van deze Nederlanders wordt ruimschoots gecompenseerd met familie hereniging en andere zielige Medelanders. Zo de bevolking blijft leuk groeien. Dit is goed, volgens onze machthebbers, heeft Nederland deze instroom hard nodig om de vergrijzing te bestrijden. Ik zou er niet op wedden, dit is verboden, maar als je 1 + 1 kan optellen is het beter je oude dag reserves buiten de klauwen van de machthebbers te parkeren. Alleen dan ben je zeker dat het geen je met hard werken heb opgebouwd niet kan worden afgenomen.
  Al werk je nog zo goed, de machthebbers zorgen dat je bloed…..

 2. Nederland beleeft jaar na jaar de grootste uittrek ooit! Goh, hoe zou dat nu toch kunnen? Zouden die Asielzoekers het toch niet zo leuk vinden in Nederland…dàt zal het zijn…

  "This is the captain speaking. The ship is sinking, please abbandon the ship!"

  En de overheid maar door blijven spelen.

 3. 7 miljard wordt er totaal bij elkaar gegraaid door de belastingmaatregelen van dit kabinet. Daarvan gaat 1 miljard naar gemeenten en 4 miljard op aan de ruwweg 3,5% loonsverhoging per jaar voor 3 jaar lang die rijksambtenaren kregen.

  Zie ook

  http://www.elsevier.nl/nieu

 4. [3] Terwijl er 1,5 miljard aan sigaren uit eigen doos (niet-geïnde subsidies uit eerder afgedragen gelden) in Brussel blijft liggen…

  Zum Kotzen.

 5. [4] Ik vraag me serieus af of het wel terugkrijgen van die subsidies niet slechter is dan het niet krijgen. Immers je moet allerlei papierwerk invullen om een specifieke subsidie te krijgen voor iets wat je normaal wellicht niet zou doen.

  Voor de individuele subsidieontvanger is nu het deel van de 1,5 miljard die hij of zo zelf aan de belasting afdraagt klein, terwijl het potentiele bedrag best groot is. De kans dat met die subsidie men iets gaat doen wat men anders ook gedaan zou hebben als men zijn bijdrage niet zou hoeven betalen is dus klein, aangezien de bedragen enorm verschillen.
  Ofwel men gaat geheid zijn gedrag aanpassen en wordt (deels) afhankelijk van die subsidie.

  Nu worden we geremd door de EU, dan ook gestuurd.

 6. [4] die zegt:
  "" … Terwijl er 1,5 miljard aan sigaren uit eigen doos (niet-geïnde subsidies uit eerder afgedragen gelden) in Brussel blijft liggen…""

  En waar door Nederland MINIMAAL … een 2,0 miljard is GESTORT …

  Om nog meeeer van te kotsen dus …

Comments are closed.