zaterdag, 6 oktober 2007
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Légion d’Honneur veur us Frenske!

Frans Timmermans uit Heerlen is onlangs door de president van de Franse Republiek onderscheiden met een Légion d’Honneur.
Op zijn site
www.nederlandineuropa.nl stelde ik hem de vraag waarom hij deze onderscheiding had gekregen en waarom juist op dit moment.

Hij reageerde daarop met de mededeling dat ik hier ten onrechte iets achter zocht, omdat hij daar al in april voor was voorgedragen en de toekenning in mei had plaatsgevonden.

Ik reageerde daarop door te stellen dat dit de zaak zo mogelijk nog verdachter maakte, aangezien de informele onderhandelingen over de “Herziene Grondwet” toen immers al druk aan de gang waren.

Daarop heb ik niets meer van Timmermans vernomen. Het gekke is dat ik in de pers nergens kritische noten ben tegengekomen over een en ander. Maar goed, ik heb er ook niet alle kranten op na gelezen.
—————————————-
Ingezonden door Nico Roos

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Peter de Jong schreef op : 1

  Link werkt niet, omdat de komma achter .nl er in zit (komt wel vaker voor 😉 Svp corrigeren.

 2. Peter de Jong schreef op : 2

  Volgens de Telegraaf van 26 sept 2007 (zie www.telegraaf.nl… ) zei zijn woordvoerder, dat Timmermans als 2e Kamerlid al was genomineerd. Dat klopt niet met april 2007, zoals hij zelf beweert, want Timmermans werd op 22 februari 2007 staatssecretaris.

  Zijn baas, PvdA-minister Koenders, kreeg de Franse onderscheiding overigens al in 2006 (van president Chirac)

  Timmermans schijnt deze franse willemsorde gekregen te hebben voor “zijn inspanningen voor de Europese samenwerking en de goede relaties tussen Frankrijk en Nederland”. WAT heeft hij nu precies gedaan om Frankrijk zo te plezieren ?
  PS
  EU promotie van Europese films is favoriet bij Timmermans:
  youtube.com…

 3. Peter de Jong schreef op : 3

  [2]
  Sorry, Koenders doet Ontwikkelingssamenwerking. Timmermans werkt onder CDAer Verhagen (Buitenlandse Zaken)

 4. Hub schreef op : 4
  Hub Jongen

  [1] Dank je wel,Peter.
  Komma weggehaald en bij mij werkte het.

 5. DVB schreef op : 5

  Je kan al die ingewikkelde database- e.d. URLs mooi inkorten via deze website:
  tinyurl.com

 6. IIS schreef op : 6

  Een onderscheiding is pas een echte onderscheiding als je het bijna letterlijk uit handen van het volk krijgt, maar niet uit handen van een vriendenclub. Kijk naar Rusland, China en laatst nog Vietnam, daar staan ze als een stel gedecoreerde apen en als trots grut , elkaar medailles op te spelden. Hoe hoog is de beloning die bij een dergelijke onderscheiding hoort?

 7. Karel de Grote schreef op : 7

  Frans Timmermans is gewoon een landverrader, niets meer en niets minder. Hij liegt dat het hem gedrukt staat met zijn ‘nieuw’ verdrag zoals Nice en Amsterdam, wat een onzin, het is gewoon de verkwanseling van onze soevereiniteit aan een vreemde mogendheid.

 8. IIS schreef op : 8

  Landverrader? De hel en de Politiek bestaan alleen maar uit verraders! Het gaat mijn verstand te boven, maar waarom is er überhaubt ooit een referendum gehouden?? Waarom nu nog een referendum? Dat is en was toch een wassenneus! Was balkenende ooit zo naïef dat hij geloofde, dat uit een volksstemming zou blijken, dat wij NL’ers massaal ‘ja’ zouden stemmen? Daaruit blijkt dan alleen maar hoe ver de politiek werkelijk verwijderd is van de burger. De EU grondwet, ook al pas je die aan, is als het leggen van een puzzel en die kan maar op één manier. [7] [7]