NL-regering (24 okt): Minister Ronald Plasterk (OCW)(PvdA) heeft de Onderwijsmeter 2007 naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Dit is een jaarlijks onderzoek naar de mening over het onderwijs van burgers en ouders van schoolgaande kinderen.

Ouders zijn over het algemeen tevreden. De cijfers van de burgers schommelen rond de 6. Volgens 95% van de ouders is lesuitval in het voortgezet onderwijs eerder regel dan uitzondering. [Lijkt op unanimiteit!]. De zorg over kwaliteit en tekort van leraren neemt toe.
LSR: Libertarische Schaduw Regering: Die “over het algemene tevredenheid” valt dus wel tegen. Er wordt alweer gesproken over allerhande nieuwe overheidsmaatregelen. Het onderwijs is echter te belangrijk om aan overheden over te laten. Daarom is privatiseren de oplossing!

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST


———————————