Hmmmm Tja. CO2 vergiftiging.

Schijnt niet goed te zijn voor dieren en planten.

Ik denk alleen dat iemand het is vergeten te vertellen aan de wilde zwijnen op de Veluwe.

Er wordt gezegd dat er ongeveer 6000 van die beesten ronddwalen. Zorgen voor overlast voor MENSEN.
Maar doodschieten mag niet van de MM. (MilieuMaffia).

Gelukkig zijn we nu een onderdeel van Europa en wordt er vast wel een boeiende wet in elkaar geknutseld in Brussel. Of zijn die ook al gegijzeld door de MM?
Hoe dan ook. Misschien gaat onze minister wel een kopje thee bij de zwijnen drinken. Dat gebeurt hier wel vaker moet u weten. ALS er ergens iets naars gebeurd is, gaat er een autoriteit een kopje thee drinken bij de familie van de dader. Schijnt mode te zijn.

Hebt u er al een? Een BOB sleutelhanger? Ik wel.
Ik mocht net even blazen. De P verscheen en ik kreeg een BOB hanger.
Braaf lulletje ben ik eigenlijk wel….
———————————–
Ingezonden door S de Jager

6 REACTIES

 1. Hadden ze niet die jachtpartij op het Loo kunnen verplaatsen naar de Veluwe hadden de hoge luitjes nog wat nuttigs gedaan.

  Het blazen van een P lukt ook als je behalve alcohol ook genoeg speed op hebt, dus of je zo’n braaf l*tje bent valt nog te bezien. 🙂

 2. [1] Nee ik kreeg ook geen speedticket :-). En kwa speed…. Ik zou niet weten waar ik het moet kopen. Ik ben echt een brave huisvader, ik drink alleen een wijntje of een biertje, hooguit een jointje, of een snuifje en ach, een pilletje zo nu en dan…. Maar voor de rest geen drugsen op mijn nachtkastje.

  Tja die hoge luitjes…. Kunnen we die geen zwijnenpakje aan laten trekken? 😉

 3. Wat zijn we weer lekker stoer anti-natuur. Maar als er een hek omheen gaat gaan we ook weer klagen dat we opeens niet meer mogen wandelen in grond waar we gen eigendom van hebben en dat het zo zielig is als die diertjes van de honger sterven. Diezelfde campinghouders klagen dan weer dat de natuur waarvoor hun klanten komen, maar waar ze geen eigenaar van zijn, opeens onbereikbaar is en hun klanten dus wegblijven …
  Als we alle dieren afschieten is geen 0 overlast maar ook minder toerisme. Dan klagen we ook weer. Momenteel is een deel natuur ook in privaat bezit, maar MAG men deze niet afsluiten op straffe van extra hoge belastingaanslagen.
  Meeste klachten komen overigens van boeren, die zwaar gesubsidieerd zijn en een vrijstelling hebben betreft het aansprakelijk zijn voor hun mestvervuiling.

  Mijn punt: lekker ‘rechts’ anti-natuur zijn, maakt het nog geen doordacht verhaal in liberaal oogpunt.

 4. [4] Het gaat hier niet om rechts antinatuur gebrul. Bij gebrek aan wolven en andere roofdieren kunnen dieren als zwijnen en herten zich bijna ongeremd voortplanten. De mens is in Nederland het enige roofdier dat die populatiegroei kan controleren. Daar lijkt mij niets mis mee. Allerlei milieubewegingen en dierenbeschermers willen dat maar niet onder ogen zien. Enkelen zeggen dat overpopulatie vanzelf tot honger zal leiden. Daar zit wat in, maar waarom het jagen op overschot slechter is dan het laten uithongeren, is mij een groot raadsel. En als er door de jacht een smakelijk zwijn (of zoals in een ander geval wilde gans) is, waarom dat niet via slager of poelier verkopen? Het levert het ultieme scharrelvlees op; dieren met de grootst mogelijke ‘vrije uitloop’ en heel gezond vlees (geen hormonen en antibiotica toegevoegd).
  De middenstanders verdienen er iets aan en een deel van de opbrengst kan naar het beheer van de Veluwe en andere natuurgebieden. En dat scheelt ook weer belastinggeld. Een win-win situatie lijkt mij.

 5. [5] In realiteit is de voortplanting niet gexplodeerd door gebrek aan roofdieren. Verreweg de meeste herbivoren en omnivoren worden qua aantal gelimiteerd door voedseltekort. Voor herten geldt bijvoorbeeld hetzelfde.

  Het uitzetten van wolven zou het zwijnenprobleem niet oplossen.

  Gelijkw ordt daarmee duidelijk dat d ehongerdood van de Oostvaardersplassen een natuurlijk fenomeen is. Tenzij je de hekken zou weghalen en de dieren elders voedsel mogen gaan zoeken. In dat geval zou de populatie doorgroeien tot het nieuwe oppervlakte dat ze kunnen bestrijken.

  Maar ja, dan krijgen we overlast. Zie hier het probleem met de zwijnen.

  Mijn bezwaar tegen deze post (en soortgelijke) is niet het schieten. Ik heb daar niets tegen, maar het is niet een vanzelfsprekend iets. Je zou ook kunnen claimen dat de overlast van de zwijnen maar iets is waar men mee moet leren leven wil men daar wonen. Of dat er een hek omheen moet.

  Ik gaf al enkele overwegingen die aangeven dat een keuze voor de ene niet zondermeer logischer is dan een andere vanuit liberaal oogpunt.

  Het bovenstaande stuk is echter enkel ondoordacht geblaat over de milieumaffia, die hier weinig mee te maken heeft. Organisaties als milieudefensie bemoeien zich normaal weinig tot niets met de natuur, maar meer met zaken als belasting op vliegtockets. Natuurorganisaties zijn doorgaans helemaal niet tegen schieten. Dat laatste zal vast een verassing zijn voor velen, maar dat illustreerd mijn punt dat velen blaten zonder kennis van zaken.

  Jouw post is bijvoorbeeld wel doordacht en brengt een mening naar boven. Het artikel is wat vaag gemopper.

Comments are closed.