Net als de rest van Europa besteden we ongeveer 1 uur per dag aan reizen.
Dat zal de laatste tijd wat zijn toegenomen vanwege files en treinvertragingen, maar toch interessant.

Vooral als blijkt dat gemiddeld 32 van die 60 minuten per dag, besteed worden aan ontspanning, hoofdzakelijk sport.

Dus de helft van onze reistijd (volgens Eurostat, het Europese CBS) gaat op aan sport.
Ook wordt er gesteld dat reizen met auto , maar ook met bus en trein een hoge mate van CO2 en milieubelasting met zich meebrengt, hetgeen ongezond schijnt te zijn voor de mens.
Wanneer we nu eens de helft van onze reistijd afschaften, door niet meer naar onze sport te gaan, hebben we dus de helft van de auto etc vervuiling afgeschaft. Dat moet dan toch wel erg gezond zijn?!
Zeker als we dat op basis van de EUgrondwet gaan verordonneren!

2 REACTIES

  1. Ja, eerst gaan we allemaal machines uitvinden om het werken met de handen af te schaffen, als compensatie gaan we nog meer machines uitvinden om weer aan wat beweging te komen. Je blijft lachen, da’s dan wel weer het voordeel.

  2. En vergeet niet de nieuwerwetse trend/Ruimtelijke ordening om wonen, werken en recreatie strikt van elkaar te scheiden waardoor je wel gebruik moet maken van de auto. Hier in Den Haag worden de naoorloogsewijken vernieuwd oa door de sportterreinen die er waren vol te stampen met woningen. Vinex wijken zijn nog erger door gebrek aan mogelijkheden voor bedrijven/winkels, middelbare scholen en sportterreinen.

Comments are closed.