Getuigen in rechtszaken die omgebracht worden of onder verdachte omstandigheden overlijden , allochtone scholieren die hun gewelddadige neigingen tentoonspreiden en botvieren in een eens zo vreedzame stad: het zijn tekenen des tijds die niet veel goeds beloven.

Politie, justitie, de advocatuur en de clienten : het is alsof zij samen betrokken zijn in een dodelijk steekspel van Siciliaanse proporties. Hoe lang het nog zal duren tot een lid van de staande of zittende magistratuur het loodje legt, is een vraag die men zichzelf misschien liever niet voorlegt. Het is alsof men kijkt naar een langzaam draaiende film waarvan men het einde al weet.
Hugo van Reijen

16 REACTIES

 1. Hugo dit is allemaal niet erg zolang de misdaad statistieken maar naar beneden gaan en onze burgervaders kunnen zeggen dat de goede burgers zich dit jaar weer veiliger voelen.

 2. van mij mag er snel een lid van zowel de staande én de zittende magistratuur het loodje leggen. gaat bij mij de vlag uit.

 3. Het blijft toch een incident. Medeschuldig zijn waarschijnlijk de medewerkers van de IBS-kliniek. Iemand in een psychose is echt niet verantwoordelijk meer te noemen voor zijn daden. Als zo iemand de kans krijgt om te ontsnappen is dat een direct gevaar voor zichzelf en anderen.

 4. Nee Walt, het is geen incident meer als het een structureel karakter krijgt. Dit ene geval staat op zichzelf, maar kijk eens een stap verder. Neem de afgelopen pakweg tien jaar eens. Ben je het dan met me eens dat onze vredelievende maatschappij steeds meer verkankert?

 5. IBS en psychatrische klinieken voeren slecht(s) het beleid van onze overheid uit en onze overheid vindt het blijkbaar niet belangrijk om middels goede regels te zorgen voor de algemene veiligheid, dus deze incidenten zijn wel struktureel.

  Justitie en magistratuur gedragen zich ook steeds meer als criminelen door selectief (gebrekkig)bewijsmateriaal te gebruiken dus is het niet vreemd dat ze ook passende tegenstand krijgen.

 6. [4] Ja,dat klopt. En het beleid van de overheid geeft het voorbeeld. Zij betuttelen, bemoeien zich met elk onderdeel van het leven van iedereen en dwingen iedereen dan ook nog om er voor te betalen.
  Is het gek dat er (veel?) elementen in de maatschappij rondlopen die dit voorbeeld volgen?

 7. [4] [5] Ik denk niet dat de regelgeving het probleem is. De kliniek heeft deze man laten ontsnappen, ondanks de regels. Uiteindelijk is het falen van de kliniek door te voeren naar falen van de overheid, mee eens. Ik vraag me af of dit in een libertarische samenleving niet zou kunnen gebeuren?

  Ik denk dat ‘De jager’ met het verkankeren meer doelt op de rellen die hierop volgden? Ik ben het met je eens dat de samenleving steeds meer de kant van geweld en rellen opzoekt als reactie op incidenten. Die reactie lijkt struktureel van aard inderdaad.

 8. [7] Ik ben ook -nog- geen overtuigd libertarier maar ik geloof dat we het bestaande systeem wel moeten bijsturen, verbeteren en beperken om tot een redelijk leefbare samenleving te komen.

 9. Herb … een redelijk leefbare samenleving ? Hadden we zowat 30 à 40 jaar geleden nog ,nu is de boel verziekten gewoon reddeloos om zeep
  Allemaal dank zij "onze" geniale regenten .
  Al gehoord van de "Toren van Babel" ?
  Meer zeg ik niet,anders kom ik voor de rechter,in deze EUSSR

 10. [9] Onder het bijsturen, verbeteren en beperken versta ik ook het opknopen, resocialeseren en vrijheid ontnemen van crimi regenten.

 11. [7]
  "De kliniek heeft deze man laten ontsnappen, ondanks de regels"

  Ik heb begrepen, dat hij zich vrijwillig heeft gemeld. Dan mag je ook uit eigen beweging weer vertrekken.

  De kliniek houdt bij hoog en bij laag vol dat er geen enkele aanwijzing was dat de man volslagen krankjorem was en zo door het lint zou kunnen gaan.

  En als er bij de daaropvolgende relletjes ruiten sneuvelen en een auto in brand wordt gestoken worden er geen arrestaties verricht.

  Het zijn dus bepaald geen vakmensen waar je in NL op kunt vertrouwen. 🙁

  http://www.nos.nl/nosjourna

 12. [11] Niet helemaal correct volgens de kliniek had hij zich wel vrijwillig gemeld maar besloten ze de eerder vroegtijdig afgebroken rechterlijke plaatsing weer te herstellen en dan is het op z’n minst vreemd te noemen om hem na een paar dagen (onder begeleiding) alweer naar buiten te laten zeker indien klopt dat de eerdere rechterlijke plaatsing werdt afgebroken nadat hij verschillende keren was ontsnapt. Ook hun uitspraak dat het zo’n lieve aardige man was kan ik niet geheel rijmen met zijn strafrechterlijk geweldadig verleden.

  Dus klinkt meer als f*kmensen dan als vakmensen.

 13. Net in de Posthoorn(Haags weekblad) gelezen dat de mishandeling door drie ME’ers van een oudere man die op oudjaarsnacht met zijn kleinkinderen buiten liep niet vervolgd gaat worden ondanks dat de OvJ voldoende bewijzen heeft tegen 1 van de verdachten omdat de OvJ het een verkeerd signaal vind slechts 1 te vervolgen aangezien de overige wegens onvoldoende wettig bewijs niet vervolgd kunnen worden.

  Blijkbaar gelden voor ambtenaren andere wetten dan voor burgers het zou juist een goed signaal zijn voor de collega’s als ze merken dat ze niet boven de wet staan.
  Het lijkt mij ook dat ‘goeie’ agenten zich schamen voor dit beleid, hun reputatie wordt door het slijk gehaald.

 14. Hogo, wie komen er op je kalender te staan?

  Heb je suggesties van de Vrijspreker overgenomen?

 15. [14] De kalender is voor 2009, niet voor 2008. Ik zal nakijken wie er op komen en het hier schrijven.

 16. Ik ben ook wel eens door een agent bedreigt met het Riagg, omdat ik opgepakt werd bij een demonstratie.

  Veel dissidenten verdwijnen in de Psychiatrie in Nederland. Die psychiaters zijn kwakzalvers, ga hun genezingen maar tellen. Veel mensen die in de psychiatrie terecht komen, komen er nooit meer uit, zitten hun leven lang onder pillen waarvan ze zelf de werking niet begrijpen.

  Castratie van Pedofielen lijkt mij normaal, evenals het recht op Sharia voor Moslims. De kwakzalverij der psyciatrie ligt er nogal dik boven op, dus aangezien rechters conclusies van dergelijke kwakzalvers geloven, zijn rechters ook kwakzalvers.

  Het systeem van Justici is niet te repareren, als de ergste criminelen van het land die justici in handen hebben. Dat dit zo is, kan ik zelf enkel bewijzen aan de hand van het Plakkaat van Verlatinge, de enige legale Grondwet die Nederland kent. Met andere woorden, de heden gehanteerde wetten zijn gebaseerd op de sabotage van deze grondwet, en dat is de enige beschouwing inzake die ik toelaatbaar acht.

Comments are closed.