De EU-opperhoofden hebben zich (namens u) in Lissabon akkoord verklaard met de Hernoemde Grondwet. Ondanks dat de inhoud door het Nederlandse volk was verworpen in het referendum.

Wat zijn nu de consequenties? En wat doen we nu?

De consequenties heeft bijna niemand zich gerealiseerd. Ik ken geen enkele politicus die het stuk heeft gelezen! Al hebben ze het ook goedgekeurd! Ziet u meteen hoe er met uw belangen wordt omgesprongen.

Een aardig idee van de consequenties noemt Jens Peter Bonde, Deens Europarlementariër, *) in zijn nieuwe boek. Daarin toont hij duidelijk de feiten van het geritsel aan. U kunt het boek downloaden **)

Jens Peter: “De Hernoemde Grondwet draagt 105 bevoegdheden van de afzonderlijke staten over aan de EU en bepaalt 68 nieuwe gebieden voor meerderheidsbesluiten waarvoor de lidstaten geen vetorecht meer hebben. Het is het verstreikende verdrag dat we ooit gehad hebben.

En daar komt dan nog bovenop dat in het verdrag is opgenomen een zelfgenererend mechanisme voor volgende besluiten met meerderheidsbevoegdheid. Het nieuwe artikel 33 TEU kan gebruikt worden om “unanimiteit” om te zetten in “meerderheidsbesluit” zonder dat er aan het Europese volk of een Tweede Kamer maar iets wordt gevraagd.”

Daarom is dit HET verdrag dat alle toekomstige verdragen overbodig maakt. De opperhoofden ritselen alles wel zelf in Brussel!. Het einde aan de democratie is in zicht. Zie ook “Democratie? Neen dank u” ***) waarin o.a. de opmerking van Plato dat “democratie over gaat in despotisme”. Een voorspelling die zich hier weer aan het verwezenlijken is.

Onze hoop kan nog zijn dat Ierland het geheel afkeurt in zijn referendum. Veiliger nog zou zijn als er in veel meer of alle landen referenda er over zouden komen. Des te groter de kans dat we van deze toekomstige ellende worden gered.
Help tot het verkrijgen van een referendum in Nederland en Vlaanderen.
———————————————–

*) ZIE: www.bonde.com/index.phtml?s…
*) New book on the constitution: New name – same content
Jens-Peter Bonde has written a new book on the revised constitution. Feel free to download it from the link below. After the summit we will prepare a printed version as well.

The title is: “New name – same content”. This is the conclusion after a detailed comparison between the rejected constitution and the new draft treaty.
Also below you will find a detailed legal analysis by Klaus Heeger, article by article. Jens-Peter Bonde goes through the same content under the headlines from the medias and the general interest in major topics in the book.
PDF Document: Appendix: Klaus Heeger’s comparison
Appendix: Proposal for a cooperation agreement
On-line book: BOOK: New name – same content

***) www.vrijspreker.nl/vs/item/…

7 REACTIES

 1. En onz epolitiek blijft maar praten over de kloof tussen politiek en burger en de desinteresse in de EU …

  Overigens zijn er nog evene lichtpuntjes. Het ‘verdrag’ en oude grondwet zijn niet helemaal gelijk.

  1) Het Verenigd Koninkrijk heeft bedongen dat de bepalingen voro justitie en die enge grondrechten (Ik voorspel dat deze héél veel ellende gaan geven) niet voor hen gelden. Nederland heeft uiteraard geen uitzonderingen bedongen.

  2) Polen heeft geregeld dat er in ieder geval een extra vertragingsmogelijkheid komt bij EU wetgeving. Dat is mager, maar Nederland heeft bij een ‘nee’ op een soortgelijke verzoek gewoon niet dooronderhandeld.

  Wie lastig is, wint blijkt wederom, wat het verdrag moest er koste wat koste door. Nederland had dus ook best net als het VK uitzonderingen kunnen bedingen zonder dat er een haan naar gekraaid had.

  3) Maar hulde aan Tjechie. Zij hebben bedongen dat lidstaten niet alleen de EC kunnen dwingen regels in te voeren, maar nu ook doen aafschaffen. Of we er gebruik van maken is een tweede, maar er is in ieder geval een noodrem aangebracht die er eerst niet was.

  Helaas zijn er ook verslecheringen. Frankrijk heeft enkele vrijhandelsbepalingen laten afzwakken.

  Onder de streep denk ik wel dat dit ‘verdrag’ beter is dan de oude grondwet,maar dan heb je het over zeer slecht vs iets minder zeer slecht …

 2. [1] Armin, is "Onder de streep denk ik wel dat dit ‘verdrag’ beter is dan de oude grondwet,"

  niet een reactie op:
  _wil je opgehangen worden met een gewoon touw of een met een strop van zijde?

 3. We blijven hier op Vrijspreker precies hetzelfde doen als in de afgelopen periode;Klagen,lullen en ouwehoeren over deze grondwet alias verdrag.
  Duizenden "reacties" hébben tot niets geleidt en zullen dat nu dus ook niet.

 4. [4] OK, Rycardo.
  Wat nu?
  De Vrijspreker is er op gericht om zoveel mogelijk mensen op de realiteit, en op hun eigen recht op hun eigen leven en eigendom te wijzen.

  Ik kan zeggen dat dat aardig lukt. Al kan alles altijd beter.

  Ik neem aan uit je opmerking dat jij nog andere concrete acties overweegt?
  Of niet?
  Laat die dan weten, dan kunnen we die aan de lezers voorleggen.

 5. "De Hernoemde Grondwet draagt 105 bevoegdheden van de afzonderlijke staten over aan de EU en bepaalt 68 nieuwe gebieden voor meerderheidsbesluiten".

  Nu dat allemaal door Europa wordt geregeld , kunnen we in ieder geval onze regering drastisch inperken.

 6. [4] En als we niks meer laten horen kunnen ze dadelijk terecht zeggen: wie zwijgt stemt in.

Comments are closed.