Het doel van overheidspropaganda is niet zozeer om individuen een bepaalde door de staat gewenste schijnwerkelijkheid op te dringen maar meer om mensen te doen geloven dat de complete rest van het volk onvoorwaardelijk in die schijnwerkelijkheid gelooft.

Het valt mij steeds meer op dat ik eigenlijk niemand ken of redelijk recent heb gesproken die in het broeikaseffect gelooft.

Ik ga regelmatig met enige tientallen mensen om en spreek en ontmoet jaarlijks nog wel een paar honderd buiten die vaste kring en het is uiterst zelden (eigenlijk nooit dus) dat ik iemand tegenkom die achter de heersende milieuwaanzin staat: werkelijk iedereen vindt het kwatsch. Mijn familie-, vrienden- en kennissenkring bestaat uit mensen met een baan en van allerlei niveaus, van LBO tot universitair toe, een mooie open gemiddelde mix van non-tokkie Europeanen, dus aan eenzijdigheid zal het niet liggen.

Als je afgaat op de enorme hoeveelheid milieutaliban propaganda die dagelijks over ons wordt gestort dan zou je een fors percentage gelovigen moeten verwachten maar ik zie dat niet gebeuren.

Ik vermoed dat de gemiddelde Nederlander toch niet zo lichtgelovig en beïnvloedbaar is als de heersende junta hier denkt.

42 REACTIES

 1. Wladímir: Volgens Henk Tennekens in "Katholiek Nieuwsblad" heb je helemaal gelijk. Binnen 10 jaar wordt het zelfs KOUDER!
  Goodgoan: Huuskesgait

 2. Het broeikaseffect zal de zelfde dood sterven als de zure regen.
  Allemaal hypes om geld uit je zak te kloppen.

 3. Ik kan me herinneren dat rond 2000 de hele wereld, o.i.v. de film Armageddon bang was voor een meteoorinslag. Er verschenen toen overal berichten over rondvliegende meteoren. De vraag was niet ‘of’, maar ‘wanneer’.

  En vijf jaar later met de kippengriep; niet ‘of’, maar ‘wanneer’. Toen volgde de resistente TBC al snel.

  En nu zijn we erg bang voor een maximale zeespiegelstijging van 20 à 50 cm in 100 jaar, die of een gevolg is van de 0,5-2% menselijke CO2 uitstoot of van een grotere zonne-intensiteit. Of niet.

 4. [3]

  Ja ik heb wel een idee: Omdat het goed is voor het milieu !
  Uhh… sorry, mijn vrouw herinnert me er net aan dat ik mijn pilletje nog moet innemen.

 5. Het zelfde geld voor het Koninklijk tehuis! De mooiste uitpraak die ik laatst las (ik meen op de site van Trouw) was: "Iedereen die ik spreek of ontmoet heeft niks op met het Koninklijk huis..maar volgens de media moeten er miljoenen zijn die het Koninklijk huis geweldig vinden!"

 6. [6] dat is wat ik bedoel: volgens de media gelooft iedereen er heilig in maar in de echte wereld kom ik ze bijna niet tegen.

 7. [4] Misschien een leuke volgende: Door de toenemende elektromagnetische velden trekken we de maan naar ons toe zodat we uiteraard zullen botsen met catastrofale gevolgen en mooi vuurwerk.

 8. Misschien moet je een groot internetonderzoek houden o.i.d. Want voor het koninklijk huis staan wel altijd veel mensen met vlaggetjes te zwaaien. Dus dan is het gemakkelijk te denken voor mensen dat al die mensen ook echt fan van het koningshuis zijn (i.p.v. gewoon op de festiviteiten afkomen)

 9. [9]

  DAT ZIJN HOOGSTENS HONDERDEN (VAN DIE MONGOLEN!!) ZONIET: EEN KLEINE DUIZEND!)!? die tijdens Vlaggetjes-dag lopen te zwaaien met Oranje vlaggen!! ..tijdens de Derde Dinsdag in September!!

  Neo-veertiende-eeuwse Imbecielen!! De rest (overgroten meerdernheid) van deze Bevolckerung SCHIJT inmiddels 23 hopen op deze Neo-Middeleeuwse machts ethiek!! maar HOE vreemd ook: ze zijn nog steeds VOLLOP an de macht!!

 10. [4] Zo zijn er nog wel wat van dergelijke hypes.
  Denk aan DDT waar nog nooit iemand aan is overleden maar waardoor miljoenen mensen zijn gered. Of het hiv=aids sprookje. Door de zware medicijnen krijg je er in elk geval wel de symptomen van. Echte tests bestaan er echter niet. H5N1 ook nog nooit geisoleerd net zo min als Hepatitus C. Het gat in de ozonlaag. Moet u ook nog de groeten van hebben.
  De "groene" oplossing van bio-diesel. Al met al is er voor de produktie van 1 liter ongeveer 1 liter brandstof nodig. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
  Alles is groen en duurzaam. Vooral de belastingheffing is erg duurzaam.

 11. Op vk.nl staat nog steeds ergens een poll. Daar staat dat 50% er wel in gelooft, en zelfs dat ze het terecht vinden dat Al Gore een Nobelprijs gewonnen heeft. Ook zie je veel reacties, waarin verteld wordt dat hij hun ogen heeft open gemaakt. Sad.

 12. Ik ken er genoeg. Vrijwel zonder uitzondering van socialistische huize en alles wat de overheid doet en roept prachtig, en vinden eigenlijk dat de overheid veel meer moet doen. Ze geloven in de EU grondwet, dat afluisteren door de overheid OK is, de overheid zorgt voor het milieu, de overheid zorgt voor subsidie voor hun hobby, de overheid is de nieuwe god. Ik heb het regelmatig met ze aan de stok, want argumenten hebben ze zelden, het is een soort geloof, en wiens brood men eet… En de enkele keer dat ik serieus met ze in debat ga (laatst nog over privacy en zogenaamde anti terrorisme wetgeving) dan gaan ze in ontkennings-modus.

 13. Global Dimming, zonnesterkte gedaald met gemiddeld 20%.
  Global Warming, temperaturen stijgen niet alleen door de natuur.
  Zure Regen, er zijn/waren genoeg bossen verwoest door de zure regen.
  als je goed zoekt zie je genoeg bewijzen…, alleen maakt de mens er weer commercieel misbruik van!

 14. [8] Een nog veel leukere: sinds 1900 is het aardmagnetisme met 20% in sterkte afgenomen. Het kan zijn doordat er binnenkort een omkering van het magnetisme zal plaatsvinden (noordpool wordt zuidpool) of dat de vloeibare schil die net om de aardkern heen zit binnenkort stolt, waardoor het hele magnetisme verdwijnt en we allemaal gekookt worden door de zon. Ben benieuwd of er ergens een Gore of Diederik Samsom opstaat die daar ook een slaatje weet uit te slaan.

 15. Lomborg meent ook dat het klimaat warmer wordt en dat de mens daarin een oorzaak zou kunnen zijn. Hij stelt alleen dat beleid om die opwarming te stoppen schadelijker is dan gewoon de boel de boel te laten. Ik neig er toe om het met Lomborg eens te zijn. Hij is namelijk een scepiticus die al meermalen heeft laten merken dat hij zich niet door politieke vooringenomenheid laat beinvloeden. Niet van de milieulobby, maar ook niet van degenen die uit politieke motieven In Denial zijn.

  Het is onzin dat een leek kan aangeven of het klimaat warmer dan wel kouder wordt. Mensen "geloven" wat ze graag *willen* geloven. Niet wetenschappelijk inzicht bepaalt in welk model iemand gelooft, maar de politieke voorkeur is daarvoor bepalend voor waar men in gelooft.

  [14]

  Die zure regen, of eigenlijk verzuring, was wel degelijk een probleem in de jaren ’80. Het probleem is sterk verminderd omdat de zware Sovjet industrie het loodje legde. Die industrie stootte namelijk veel zwavel ongefilterd uit. Ook het mestoverschot is sterk verminderd. Mede ook omdat allerlei subsidies zijn verminderd waardoor veehouders hun productie sterk hebben verminderd. Er zijn nu geen melkplassen en boterbergen meer.

 16. [15] Daar heb ik ook inderdaad van gehoord, die van mij had ik helemaal zelf bedacht zonder onderzoek en binnen 5 minuten.

 17. [8]

  Als we ooit op waterstof gaan rijden leidt de vermeerderde uitstoot van water er voor dat het meer gaat regenen, hetgeen natuurlijk voor een zeespiegelstijging zorgt met alle gevolgen van dien.
  Maar we kunnen het nog oplossen, anders valt er immers geen cent aan te verrdienen.

 18. Laten we beginnen met het tegengaan van de enorme overbevolking in Nederland en de rest van de Wereld.

 19. [19] dat valt nog wel mee, Nederland is voor zo’n 10% bebouwd de rest is helemaal leeg. Zonder tuintjes is dat overigens 4%. De aarde als geheel is nog een stuk leger en zou met gemak iets van 50 miljard mensen kunnen hebben(Blomberg) dus 10 keer zoveel als er nu rondlopen.

  Overbevolking vormt dus geen enkel probeelem.

 20. [20]
  Behalve wonen en zich verplaatsen moeten mensen ook eten. voor ieder mens is dus een zekere hoeveelheid landbouwgrond nodig. Deze landbouwgrond neemt meer ruimte in beslag dan de woningen, werkplekken en wegen die nodig zijn.

 21. [20] 50 miljard?
  Dat is ongeveer 1 hectare per mens; zee meegerekend.
  Gaat niet lukken, er moeten ook nog voedsel geproduceerd & gedistribueerd worden. En gewoond, gereisd en geconsumeerd worden.

  De huidige Nederlander heeft al gauw 2 hectare nodig.
  Vergeet het maar; met 10 miljard exemplaren begint het biotoop al aardig uitgewoond te raken.

 22. [21] iedereen die een familielid met een volkstuintje heeft gehad weet dat zo iemand met wat enthousiasme en intensieve tuinbouw uit een perceel van 5 bij 5 voldoende sperciebonen, sla, prei, radijsjes en de rest kan persen om het 5 slachtoffergezinnen uit de oren te laten komen. De complete Sovjet Unie heeft 70 jaar het op volkstuintjes overleefd.
  Wat aardappelen betreft is Nederland de grootste exporteur ter wereld en daar wordt heel weinig landbouwgrond voor gebruikt.

  In regenwoudgebieden bijvoorbeeld kun je soms drie keer per jaar oogsten. Israel schijnt een van de grootste producent van landbouwprodcten (en wapens) in de wereld te zijn en dat in een droog klimaat en op zandgrond.

  Je hebt dus heel weinig oppervlak nodig om enorme hoeveelheden voedsel te produceren, de enige reden dat er hongersnood heerst in bepalde gebieden is het gebrek aan organisatie en de corruptie uiteraard.

 23. [22] Ukraine, Rusland, Polen, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Zweden Finland, Roemenie om maar wat te noemen zijn helemaal leeg. En wat dacht je van Australie, Zuid Afrika en Canada ?

 24. [24]
  Het blijft 1 hectare oppervlakte per mens als nummertje 50 miljard geboren wordt. Zee meegerekend.

 25. [26] Oppervlakte aarde: 4 Pi R^2.
  (~500 miljoen km^2)
  Deel door 50 miljard. Reken om naar m^2. 10000 vierkante meter.

 26. Er zijn wel veel gelovigen, alleen meestal zijn je vrienden om je heen, mensen met hetzelfde denkniveau, dezelfde soort achetrgrond.

  Op andere fora waar ik wel eens wat discussieer zie ik genoeg aanhangers van de milieuhoax.

  Twee vrienden van mij waren na de film van Gore besmet geraakt met het milieuvirus (hoogopgeleid). Eentje is genezen, de andere is nu neutraal (weet niet welke kant hij moet kiezen).

  Ze bestaan dus zeker wel. Helaas.

 27. [28]
  Zowel mensen die aannemen dat Gore gelijk heeft als degenen die aannemen dat hij ongelijk heeft zijn gelovigen. Alleen zij het gelovigen van twee verschillende kerken.

  Het heeft te maken met de politieke voorkeur van de gelovige tot welke kerk hij zich bekent. op wetenschappelijk inzicht baseert eigenlijk geen enkele gelovige zijn keuze voor een kerk, ze kiezen gewoon die wetenschappers uit wiens bevindingen het meest overeenkomen met hun geloof en hun kerk. De wetenschappers van de andere kerk worden als ketters gezien.
  De vriend die neutraal is is dus genezen, want die gelooft namelijk geen van beide kerken meer.

 28. [29] de twee broeikasgelovige personen uit mijn kringen die ik na veel nadenken heb kunnen vinden blijken allebei het volledige politekcorrecte productenpakket te hebben afgenomen.

  Het is kennelijk alles of niets wat dat betreft.

Comments are closed.