In de Haagse troep speelt Rita nu een opvallende rol. De een vindt dat leuk, de ander vreselijk, maar de meesten worden toch beïnvloed door de operette, of beter drama. Hebt u een eigen mening?!++68++!

15 REACTIES

 1. Laat haar maar groot worden in de tweede kamer, en vervolgens het laatste beetje vertrouwen dat mensen in de politiek hebben verspelen.

 2. Alhoewel, ik een ieder een kans wil geven, denk ik ook dat Rita geen zegen zal blijken voor libertariërs.

  Rita zal waarschijnlijk een Fortuyn-koers gaan varen. Ik denk dat Rita uiteindelijk niets zal veranderen in Nederland, behalve de sfeer dan.

  Over Rita’s toekomstige programma ben ik ook sceptisch: het zal een hoop van verboden en herverdelen kennen.

 3. soosjalisties verleden, rechts gebral, slecht debater, beperkte vermogens in abstract denken en zwaar beïnvloedbaar. Ze zaal vast en zeker een goede gevangenisdirecteur geweest zijn.

 4. Ik ben maar libertariër. Ik geloof in niks en ben effectief een nihilist (hehe). Anyhow, als Rita Verdonk gewoon no-nonsense beleid gaat voorstellen tav. onderwijs, zorg, mobiliteit en inkrimping staatsapparaat dan sta ik inhoudelijk gewoon achter haar, zelfs als met de huidige verzorginsstaat in het achterhoofd) immigratie en veiligheid non-libertarische elementen gaat bevatten.

 5. [5] Laten we hopen dat haar dat lukt, want hoe groter de chaos wordt, hoe beter het voor ons is.

 6. [5] Idd, volgens mij is een van de grootste problemen in de NL-politiek de macht van de 3 grote parijen. Nieuwe partijen, danwel bewegingen, krijgen sowieso een andere (Wilders) en misschien wel een betere basis.

 7. [6] "als Rita Verdonk gewoon no-nonsense beleid gaat voorstellen tav. onderwijs, zorg, mobiliteit "

  Wat is dat dan? Het enige goede beleid zou zijn "gen beleid" en de zaak vrij laten.

 8. [9] Inderdaad, deze takken van economie kunnen evenals de rest het beste aan de vrije markt worden overgelaten, dus:
  -sluiting van het ministerie van onderwijs
  -sluiting van het ministerie van gezondheidszorg
  ( afschaffing van van ALLE diplomavereisten in deze branche)
  – sluiting van het ministerie van vervoer
  PLUS
  sluiting van het ministerie van immigratie

 9. Meer chaos is natuurlijk altijd goed. Als er stemmen van de heersers (CDA/PVDA/VVD) naar Rita gaan, dan is dat al in ons voordeel.

  Maar het belangrijkste onderwerp is nog steeds het opheffen van Nederland in het onzalige EU-project. Ze heeft hierin altijd de VVD-lijn gevolgd, dus er is niets bekend over haar opstelling tegenover de EUSSR.
  Mocht ze nu zo onwetend blijken dat ze in haar programma hier geen aandacht aan besteed, dan is het een ramp dat ze stemmen bij de PVV (en een beetje bij de SP) weghaalt.

  Ik denk dat het het beste zou zijn als ze alsnog voor het VVD voorzitterschap gaat. Gewoon weer lid worden dus en dan Wiegel erbij nemen. Dan is het centrum wat opengebroken, neem je de VVD-achterban mee op een meer rellende koers en blijven er meer stemmen bij Geert (en dus anti-EU) over. Maar dat zal wel niet gebeuren.

 10. Rita Verdonk is helemaal niks.
  Een wandelende buikspreekpop die zegt wat haar spindocters haar voorzeggen/opdragen.
  Heel eng allemaal.
  Is het idealisme, machtswellust of politieke maffia of veel erger, die/dat achter haar staat? Zou(den) ze echt geen programma hebben? Ik zou hopen van niet!
  Als je een breekijzer zoekt krijg ik alleen maar Wilders in beeld.
  Maar stem nietnietniet op Rita.

  Maakt mij niet echt veel uit want ik zit al lang in Spanje.
  En waarschijnlijk heeft ook de EU mijn meeste aandacht wel gehad.

 11. Eigenlijk had ik op alle 4 de keuzes kunnen stemmen,of niet!

  Ik ben echter van mening, en daarmee voor Rita, omdat ik vind dat bij verkiezingen 150 vertegenwordigers behoren te worden gekozen.

  Het Partijen stelsel zoals dat vandaag de dag wordt gehanteert en door de partijen zelf hoog in het vaandel, maakt dat de keuze is beperkt tot een 12 a 13 tal. de rest wordt vanuit de partij gekozen. Met het bekende partijdictaat: je stemt zoals de partij het wil.

  Helaas begint daar het verkiezingsbedrog al. Kiezers denken dat het zo hoort, partijen willen dit graag zo houden, en maken de kiesdrempel voor individuelen onhaalbaar hoog.

  Wat mij betreft mag er aan partijen een einde komen of een maximum gesteld worden van 15 zetels. Dan valt er weer echt iets te kiezen en staan de parlementsleden weer voor hun eigen mening.

 12. [9] De overgang van het huidige bestel en beleid naar geen beleid is nogal lang vrees ik. No-nonsense beleid daar bedoel ik deregulering mee, oftewel een scherp dalende financiële input uit belastinggeld naar die sectoren (dat ook echt terugvloeit als verlagng belastingdruk naar de burger) en een privatisering van diensten (burgers gaan geleidelijk zelf betalen voor de diensten).

  Geleidelijk maar snel dus, binnen ene decennium moet het lukken.

Comments are closed.