Paarden. Behalve mooie beesten, zijn ze ook handelswaar. Jawel, ook in Paarden wordt gehandeld. En waar handel is, daar is de overheid. Om als het even kan 19% BTW af te pakken.

Maar goed, soms, in al haar goedheid, besluit de overheid dat 19% wat veel van het goede is. Aangezien paarden ook eetbaar zijn (dit tot verdriet van Marianne Thieme), heeft men besloten ‘slechts’ 6% BTW te heffen over de verkoop van een paard.

Schandelijk! Dit kan natuurlijk niet door de beugel. Althans, dat is de mening van Brusselse ambtenaren. In een door de EU aangespannen procedure heeft het Europees hof besloten, in al haar wijsheid, dat de Nederlandse overheid voortaan ‘gewoon’ het hoge BTW-tarief MOET ‘vragen’ (lees: afdwingen).

Paarden staan namelijk niet op de Europese lijst van goederen waarop landen het lage tarief moeten heffen.

U leest het goed: De Nederlandse overheid heeft, zelfs zonder de vermaledijde nieuwe grondwet, niet eens meer de mogelijkheid om belastingen te verlagen.
De simpele conclusies van zo’n klein berichtje in de kantlijn van het nieuws?

A) Zelfs zonder de EU-grondwet heeft Nederland niets meer te zeggen over haar eigen beleid.
B) De EU is een belastingkartel
C) EU-ambtenaren zijn, zoals alle ambtenaren, extreem bemoeizuchtig
D) Paarden moet je niet verhandelen, maar opeten.

5 REACTIES

 1. Kim, nou heb ik ettelijke uren gespendeerd aan het weer operationeel krijgen van die poll en nu gebruik je ‘m niet???

  Doet overigens niks af aan je artikel, wordt er ’n beetje triest van, van die EU…

 2. Off topic…
  EU wil blog’s en websites knevelen:

  "The Levi-Prodi law and the end of the Internet
  Ricardo Franco Levi, Prodi’s right hand man, undersecretary to the President of the Council, has written the text to put a stopper in the mouth of the Internet. The draft law was approved by the Council of Ministers on 12 October. No Minister dissociated themselves from it. On gagging information, very quietly, these are all in agreement.
  The Levi-Prodi law lays out that anyone with a blog or a website has to register it with the ROC, a register of the Communications Authority, produce certificates, pay a tax, even if they provide information without any intention to make money.[..]"

  http://www.beppegrillo.it/e

 3. [2] In tegenstelling tot de titel van mijn vorige bericht gaat het hier waarschijnlijk om een Italiaanse wet; ik ben misleid door het gebruik van de term ‘Councel of Ministers’.

 4. Reken maar, dat de Raad van Ministers van de EU (en die niet alleen) het wetsontwerp LEVI-PRODI met argusogen volgt.

 5. Geneuzel als je bedenkt dat de EU en in haar kielzog de EFTA ten behoeve van een optimale allocatie van de produktiemiddelen aanstuurt op 1 (en mitsdien hoog) BTW-tarief. Alva had z’n Tiende Penning. De EU scheept ons op met de Vijfde Penning. Het afschaffen van het lage tarief voor o.m. paardenhandel, kappers en schoenmakers is daarbij een stap in de beoogde richting.

Comments are closed.