Noteert u maar vast in uw agenda: donderdag 13 december. Die dag bezegelt Balkenende het einde van het Nederland zoals we dat kennen door het verdrag van Lissabon te ondertekenen. Plechtig nog wel. De ijdeltuit uit Capelle aan de IJssel droomt van een job als president van Europa en slachtoffert zijn eigen volk om dat doel te bereiken.

‘Geschiedenis is een hoer en wij allen zijn haar pooiers’ zei Nelleke Noordervliet tijdens ‘De nacht van de geschiedenis’. Balkenende is de grootste pooier. Slechts denkend aan zijn eigen carrière leidt hij Nederland naar de grootste catastrofe uit haar geschiedenis: over 25 jaar woedt er in Europa een grote anti-federalistische oorlog.

Vrijdag zei Balkenende in Lissabon trots dat hij had geknokt voor een goed resultaat. Onze Zeeuwse Hansworst deed me denken aan Neville Chamberlain die wapperend met Hitler’s handtekening riep dat hij Europa voor een debacle had behoed. We weten allemaal hoe deze grenzeloze naiviteit door de keiharde feiten werd achterhaald.

Nu zit het Nederlandse volk gevangen in de Europese sneltrein die op topsnelheid voortdendert. Een noodrem is er niet, uitstappen is geen optie. De passagiers willen vergeten dat ze op ramkoers liggen en geven zich over aan platvoers amusement. Het is een teken aan de wand dat ‘Op zoek naar Evita’ gisteravond 2,4 miljoen kijkers trok.

Het symboliseert de kloof tussen burgers en politiek.

Geschreven door Willem Kleijn
willemzwijgtnietmeer.web-lo…

11 REACTIES

 1. Als Balkenende zo overtuigt is dat dit belangrijk is voor Nederland staat niets maar dan ook niets een referendum in de weg.Dus alleen eigen belang en leugens kunnen de andere redenen zijn.

 2. Maar het doorsnee volk is niet bezig met de matte overheidskliek. Het volk wil verneukt worden en verneukt zichzelf. Wij, het volk willen plezier en feest, we willen de Joker uithangen! De realiteit is niet leuk, vervelend en eng. Het volk wil een stadion vol met duur betaalde prutsers, de Koninging en aanhang. Hoezé!

  En inderdaad de politiek bestaat uit pooiers oftewel, kwartjepooiers. Vroeger herkende je een pooier aan zijn uiterlijk. Nette pakken, prachtige felgekleurde dassen, gepoetste schoenen, grote auto’s.
  Tegenwoordig zie je deze uiterlijkheden bij de kantoorslaven, CEO’s, Harry-Mens-achtige-figuren en de politiek. Dat zijn de hedendaagse pooiers.

 3. Prima dat het volk de politiek negeert. Dat is een goede stap op weg naar een vrije samenleving. Bewust of onbewust, dat maakt niet uit.

 4. Ja, en dat de interesse niet slechts uitgaat naar een musical, maar uitgerekend naar een over die manipuleuse Peroniste, zegt veel.
  Adolf en Eva vergruizen, maar Juan en Evita verheerlijken, lekker consequent.

 5. Mooie vergelijking. Misschien wordt het tijd voor een romantische musical over Hitler en Eva. Da’s weer xbrood op de plank voor Ende en Mol! En waarom ook niet?

  Ohne Moos nichts los![4]

 6. Het ABN-Amro scenario voor NL wordt dan van kracht. NL als wingewest voor de grote europeese landen en verrader Balkenende als de binnenlopende Rijkman Groenink. Ik ben er van overtuigd dat hij als beloning voor dit verraad een zeer hoge funktie binnen de EU gaat krijgen.
  Het nederlandse bevolking ziet haar pensioenen en belastinggeld verdwijnen naar maffiastaten zoals Italie. Maar het grootste deel verdient inderdaad niet beter.

 7. En terwijl iedereen naar Balkenende en Evita staart, is eergisteren in hun schaduw de zuidelijke flank van de EU
  geopend: de Mediterrane Alliantie komt eraan! (vervanging voor Turkije en uitbreiding van Eurabie):
  http://www.businessweek.com

 8. [4]
  .M,

  Is dat "vergruizen" een eerbetoon aan Freudiaans neologisme á la Lampje, of bedoelde je soms "verguizen"? Al mogen Hitler en Peron wat mij betreft ook best vergruisd worden hoor. Wat Eva en Evita voor bloed aan de handen kleeft weet ik wat minder. 😉

 9. Antipathie tegen politici en het politiek systeem is erg begrijpelijk. Wij worden op elk denkbaar gebied gepiepeld en genaaid. Het is naief om te denken dat dat ooit anders is geweest of zal worden.

  Een politicus liegt met iedere ademhaling, dat is de aard van het beestje. Dat aan zijn woorden of beloften nog steeds enig belang wordt gehecht, zegt meer over het volk dan over de pluchebewoner in kwestie.

  Het welzijn van burgers is van geen enkel belang voor machthebbers, ongeacht hun politieke kleur.

 10. Ik wil graag tegen stemmen, waarom mag ik dat niet!!!!!!
  We zijn zo bang dat er misschien een nee komt dat men het referendum maar niet houd.
  Is dat niet het zelfde als een dictatuur.

  Ik hoop dat er voor het derde rijk van Balkenende wel een exit strategy is!!!!

Comments are closed.