Dat politici liegen, is door verschillende schrijvers hier al vaker aangetoond. ‘PvdA-parlementariërs bedriegen hun kiezers’ is inmiddels een pleonasme geworden, schreef een lezer. Maar dat openlijk in dagbladen berichten staan dat Jaap de Hoop Scheffer liegt, niet eerlijk is, komt buiten verkiezingsperiodes niet zo vaak voor.

Jaap is Secretaris-generaal van de NAVO en bestuurt als zodanig ook de Nederlandse “wederopbouwmissie” in Afghanistan. Daarbij is er lang getracht om te verdoezelen dat het wederopbouwen zwaar tegenvalt en het vechten de boventoon voert.

Nu het er naar uitziet dat de verlenging van deze missie na augustus 2008 niet met laaiend enthousiasme door gaat, en de politici in Den Haag zich in allerlei bochten trachten te wringen om excuses en smoezen te vinden, wil Jaap hen komen helpen. Uiteraard ook in zijn eigen belang.
Jaap kwam vertellen dat de alliantie in Afghanistan “aan de winnende hand ” is.
BN/deSTEM citeert daarover o.a. Dick Leurdijk, conflictdeskundige van Instituut Clingendael: “De Hoop Scheffer moet voor het Parlement en de publieke opinie een eerlijk beeld geven en geen peptalk. Het beeld dat hij schept, kun je gemakkelijk doorprikken.”
Ook de oppositiepartijen in de Tweede Kamer vinden dat Jaap een onjuist beeld schept. Als je daar nog aan toevoegt de uitspraken van verschillende Amerikaanse generaals, dan blijft er helemaal niets meer over van de sprookjes van Jaap de Hoop Scheffer.

En toch kan Jaap gewoon doorgaan.
En toch leurt de Minister van oorlog, Eimert van Middelkoop (CU) over de hele wereld om landen te vinden die ook wat soldaten willen sturen om “Nederland te helpen” zodat er wat minder Nederlandse troepen nodig zijn om de missie te verlengen. En verlengen willen de politici; dat is duidelijk. Ze moeten alleen een goede smoes hebben om aan het volk te vertellen.
De kreet dat je de lokale mensen niet in de steek kunt laten, doet het al erg goed!
Nu nog wat hulptroepen, en alles kan gewoon doorgaan. Iets wat we bij de aanvang van de missie al voorspelden.

15 REACTIES

 1. Ja, vrede in Afghanistan is in het belang van de EU, en het Westen, en ook voor Nederland! Jawel, dit Noord-West-Europese landje staat bovenaan de lijst van de protocollen van de wijzen van Mekka. Als we daar weg gaan, komen ze naar hier! Tenminste, volgens Jaap de HS, Rob Van Wijk, AJ Boekestijn, Balkenende en meer van die lui. Right..

  De slagzin: ‘we kunnen de lokale mensen niet in de steek laten’, gaat er in als suiker. Nog even en we kunnen ook de lokale Iraniërs niet in de steek laten, de komende 20 jaar. Tenminste als ze niet genuked worden, dat zou dan weer tijd schelen.

  Een volk dat zoveel poep met zo weinig tegenstand slikt, verdient niet beter dan belogen te worden.

 2. [1]
  Terwijl de machthebbers in Afghanistan hersenloos achter oorlogsmisdadiger Bush aanhobbelen, laten dezelfde machthebbers in Amsterdam de lokale mensen in de steek. Onder deze in de steek gelaten mensen zitten ongetwijfeld luitjes die inderdaad zonder tegenstand de onzin van Balkenbende en consorten slikken. Politiek correct altruisme straft zichzelf af, jammer dat de mensen die het doorzien aan het kortste eind trekken..

 3. Jaap wordt geinspireerd door oorlogsmisdadiger Bush, wiens vazallen ons ook regelmatig willen doen voorkomen als zou het in Irak ‘steeds beter’ gaan. DHS heeft blijkbaar goed geluisterd toen hij samen met Bush op zijn ranch in Crawford, TX in de pickup rondhobbelde..

 4. Sinds wanneer worden politici ontslagen wegens het verstrekken van onjuiste gegevens ? Is dat niet juist een ‘goed kenmerk’ van een politicus ?

 5. [2]

  Weet je nog hoe DHS aan zijn NAVO-baantje is gekomen?

  Nederland gaf ‘politieke steun’ aan de Irak-oorlog en, asjemenou!, ineens kreeg de buitenlandminister een nieuwe kans in zijn leven, of was het Jaap’s grote, diplomatieke talent? Feit is dat hij zijn weldoeners sinds zijn aantreden nooit meer tegenspreekt. I.t.t. zijn eigen regering: ‘we blijven’.

  In het Amerikaans hebben ze daar een mooi woord voor: tool

 6. kunnen we ons op het gelijkheidsbeginsel met J de Hoop Schepper, beroepen, wanneer we ons belastingformulier invullen?

 7. wat is pleonasme ????????????????
  Heb geen zin om het op te zoeken.Zeg het maar gewoon.

 8. wat is pleonasme ????????????????
  Heb geen zin om het op te zoeken.Zeg het maar gewoon.

 9. @arnold parlementariërs bedriegen hun kiezers’ is dat en de vandale zegt: ple·o·nas·me (het ~, ~n)
  1 uitdrukking waarin eenzelfde begrip dubbel is uitgedrukt, bv. in ‘oude grijsaard’

  PVDAers liegen. Nou, ik hoef maar twee namen te noemen van uiterst "sympathieke" PVDA kamerzitters, waarbij echt bij iedere normaal zinnige een belletje zou moeten gaan rinkelen: Guusje ter Horst (koningin dubbele moraal) en Diederick Samson (koning heimelijkheid)

 10. Beetje vage argumenten, vooral beschuldigingen; "je mag die mening niet hebben" is niet echt een goede manier om polemiek te bedrijven.

 11. Walgelijk hoe we ons toch bij elke verkiezing weer laten inpakken door ‘onze’ partijen! het zijn elke keer weer dié politieke partijen die dit soort gasten blijven steunen terwijl ze tegen beter weten in handelen….Ik moet elke keer weer kotsen van dit soort figuren als DHS die zulke uitspraken doen en gewoon op hun post blijven zitten. En maar ahter die Bush aanhollen….Blehh

 12. je moet niet denken dat je kan vechten voor vrede. Het grootste misverstand imho.

 13. "Wat is pleonasme?"
  Arnold (Karskens?)

  Ja, dat typeert net mensen die geen zin hebben iets op te zoeken. Die blijven dom

Comments are closed.