zondag, 14 oktober 2007
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Wie schrijft, die blijft. Het begin van een revolutie.

Is een veelvuldig gebezigd gezegde dat zijn oorsprong in het bijhouden van de stand bij spelletjes heeft.
Inmiddels is het serieuze business geworden.
De overheid vraagt steeds meer data op, niet alleen bij haar eigen organen, daarover straks meer, maar ook bij bedrijven en particulieren.

Kon u vroeger nog zelf uw belastingaangifte invullen, nu is dat bijna onmogelijk geworden vanwege de uitgebreide detaillistische en ingewikkelde vragen.
De opsporingsdiensten, vragen steeds meer, ongestructureerd, ongecoördineerd en vaak dubbel allerlei informatie bij banken, internet en telefoonbedrijven ( hoe zouden ze aan de gegevens voor dat onderzoek zijn gekomen?)
Voor de banken wordt in Nederland geschat dat de informatiehonger van de overheid, alleen voor de veiligheidssector, ¤ 320 miljoen bedragen. Nederland telt meer dan veertig opsporingsdiensten die infohonger hebben.
Als voorbeeld nemen we de wet Melding Ongebruikelijke Transacties, dat waren in 2001 76.000 meldingen en dat liep op in 2006 tot 182.000. En al die honderdduizenden meldingen hebben in 130 gevallen tot meldingen tot vervolging geleid; laat staan hoeveel veroordelingen daar uit zijn voortgekomen.
De ambtenaren staan bekend om hun veelvratige informatiehonger. Mijn inschatting is dat wanneer je maar genoeg vragenlijsten, enquêtes etc uitstuurt, er voldoende aanknopingspunten te vinden zijn door de statistieken op de juiste manier te kraken, dat je je zin toch wel kunt doorvoeren, een soort legitimiteit er aan ontleent en, niet onbelangrijk, kunt zeggen dat je ingedekt bent door de uitkomsten.
Maar er dreigt gelukkig verandering te komen.
227 Amsterdamse basis schooldirecteuren zijn het zat. Ze weigeren sinds kort gegevens te verstrekken aan de overheid en om de onderwijsinspectie toe te laten. Ook tientallen schooldirecteuren in het land doen mee aan deze boycot. Ze weigeren nog langer aan beleidsplannen, veiligheidsplannen, gezondheidsonderzoek op school, vragen over ouderparticipatie etc. etc. mee te doen.
Misschien is het voor u ook handig om eens kritisch te bekijken aan welke informatie vragen u ook geen medewerking meer wilt geven zodat u meer tijd overhoudt om dat te melden op de Vrijspreker.nl

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Goed Geregeld
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Forecoast schreef op : 1

  Ik ben toch bang dat de actie van die directeuren maar beperkt houdbaar is. Als de scholen niet van standpunt veranderen en het een keer in het middelpunt van de aandacht komt, zal er weer een minister opstaan met een goed idee voor een wet. Dan worden scholen weer verplicht alles in te vullen, en na een week geeft niemand er nog aandacht aan. Zo gaat het helaas wel vaker

 2. Bep schreef op : 2

  De Staatskanker zal simpelweg doorwoekeren tot het lichaam het begeeft.

 3. Overnight (auteur van dit artikel) schreef op : 3
  Overnight

  [2] maar in het laboratorium van de Vrijspreker wordt er hard gewerkt om een virus tegen die kanker te ontwikkelen.
  En als je al met leugens een Nobelprijs (voor de vrede) kunt krijgen, zal het ons met de waarheid toch zeker gaan lukken!

 4. Herb schreef op : 4

  [3] Vergeet niet dat de waarheid niet ontworpen is om een bepaald doel te bereiken de leugen wel en zolang de regering zich niets aantrekt van de waarheid en de media blijft helpen met het vervormen van de werkelijkheid het nog een lange weg te gaan is.

  Maar beter vechtend ten onder dan als slaaf voortbestaan.

 5. Overnight (auteur van dit artikel) schreef op : 5
  Overnight

  [4] eerlijk duurt het langst,

  maar het kost wel verd. veel tijd.

 6. Cornoo schreef op : 6

  Goede actie van die schooldirecteuren. Mijn school heeft laatst in een overheidsonderzoek (eentje die heel veel lijkt op die van elsevier, maar door ambtenareen wordt gedaan) een excellente beoordeling gekregen, maar toch was er veel kritiek van de schoolinspectie en moesten er dingen dringend anders. Aangezien de mensen in de schoolleiding niet zoveel lef hebben, zitten ze nu alle leerlingen en leraren achter de broek zodra je ook maar 1 uurtje afwezig bent o.i.d.

 7. Andre schreef op : 7
  Andre

  Elke zichzelf respecterende ondernemer dient enquetes van de KvK, CBS, EVD, etc. etc. te negeren. Pure tijdverspilling.