Fantastisch interessant (NOS) bericht! “Wij” is de Nederlandse regering onder leiding van Jet Bussemaker (PvdA), de staatssecretaris voor sport. Als belastingbetaler deel ik gedwongen mee in de eer. Immers als meer topsporters internationale prijzen winnen, stijgt onze achting in de wereld. Op de eerste plaats natuurlijk die van de politici die ons bij die feesten vertegenwoordigen.

Natuurlijk worden daar weer een groot aantal miljoenen euro’s belastinggeld voor geïnd. Onmiddellijk dit jaar 2,5 miljoen en die worden daarna verdubbeld
Maar er is mij nog niet duidelijk hoe ze dat kweken nu gaan doen.
Natuurlijk beginnen ze bij het begin. Dat is dan bij het selecteren van welke kinderen we gaan kweken die straks topsporters kunnen worden. Welk sperma moet welk eitje gaan bevruchten. Dit zal neerkomen op welke sportman moet met welke sportvrouw naar bed. Ter meerdere eer en glorie van de natie!

Hoe ga je dan die nieuwe kinderen opleiden? In speciale kindersportinstituten? Met nu direct al 10 overheids-sporttalentcoaches!
Ik herinner me dat al vele jaren geleden op internationale wedstrijden veel winnaars kwamen uit communistisch Rusland. Die hadden toen kennelijk al topsporters gekweekt. Misschien heeft Jet daar nog wel een paar handboeken van kunnen bemachtigen? Het voorbeeld van communistisch Rusland wordt door politici steeds meer gevolgd.

Ik ben zeer benieuwd naar de volgende stap van deze afschuwelijke overheidsbemoeienis.
En laat ondertussen weten ook hier een felle tegenstander van te zijn.
De overheid moet zich helemaal niet met sport bemoeien.

7 REACTIES

 1. Had ik eindelijk een beetje hoop gekregen met Vogelaar die stelde dat de nederlandse identiteit niet bestond!

  Eindelijk iemand die zou gaan pleiten voor afschaffing van een nederlandse staatsomroep, afschaffing van belastinggeld naar doelen met een nederlands karakter, immers dat bestaat toch niet? Dus ook geen geld meer naar songfestivals, EK’s en WK’s, etc.

  Maar daar komt het volgende licht van het kabinet al om de hoek kijken en gooit weer met miljoenen naar doelen met een nederlands-nationalistisch karkater.

  Ik hoop dat Vogelaar luid zal protesteren tegen dit schaamteloos uitdragen van de nederlandse identiteit.

 2. Komt den ouderwetschen kweekschool weer terug? Welk een zegen voor ’t Nederlandsche onderwijsch

 3. Bussemaker wilde eerder ook al het schelden op sportvelden aanpakken. Zo zou er laagdunkend over homo’s en vrouwen worden gesproken. Met de sterke arm van de overheid, dat spreekt voor zich. (Het SCP had dat namelijk onderzocht.)
  http://hetvrijevolk.com/?pa

  Oh, volgende week gaan ze de seizoenen regelen. Het is tegenwoordig zelfs nog zonnig in half oktober, dat kan natuurlijk niet. De wintersport middenstand staat anders in de kou.

 4. > Natuurlijk beginnen ze bij het begin. Dat is dan bij het selecteren van welke kinderen we gaan kweken die straks topsporters kunnen worden. <

  En dat kan de overheid met die Rouvoet-rapportjes in de hand perfect gaan oefene bij de huidige jeugd.

 5. Nu de DDR niet meer bestaat moest in die vacature hoognodig worden voorzien. Dit had al veel eerder kunnen gebeuren, door Paars bijvoorbeeld.

 6. Volledig off topic, maar lees dit en huiver:
  http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/lifestyle/articleview/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/10_oktober/16/vrijetijd_lifestyle/1016_2130_nieuwe_vlaginstructie.xml

Comments are closed.