De belastingdienst heeft iets nieuws voor u.
Met de inzet van de splinternieuwe digitale inspecteur
gaat de fiscus het internet afschuimen naar ontdoken
belastinggeld en illegale goederen.
Xenon, zoals het speciaal door de Belastingdienst
ontworpen computerprogramma heet, draait al op volle toeren.
Gezocht wordt naar bijvoorbeeld huisvrouwen die
eigengemaakte spulletjes te koop aanbieden zonder
belasting te betalen maar ook naar grotere bedrijven
die zich tot dusver aan de fiscus onttrekken door uitsluitend
via internet te werken.

De menselijke inspecteurs stuiten bij controles steeds vaker op puur digitale ondernemingen. Vandaar het idee om een superzoekprogramma te ontwikkelen dat continu het internet afstruint op zoek naar nieuwe ondernemers en economische activiteiten.

Het systeem is zelflerend, en kan zoeken op duizenden kenmerken tegelijk. In een zoekactie kwamen 20 tot 30 ondernemers boven water, met gezamenlijk 2 tot 3 miljoen aan bedrijfsvoorraden. Ondernemers waren erg verrast toen de belastingdienst hen op het spoor kwam. Eentje was pas twee dagen online. De bedoeling is dat Xenon grote én kleine ondernemers opspoort die zich, door puur digitaal te ondernemen, aan het zicht van de fiscus onttrekken. Met een ander programma wordt vervolgens gezocht naar de rechtspersoon van wie de website is, om te checken of die persoon bekend is bij de fiscus. En of hij bijvoorbeeld alleen auto’s verkoopt zoals opgegeven, of ook de motoren die de digitale inspecteur op het spoor kwam.

De speurrobot Xenon van de belastingdienst werkt ook voor het Fiod/Ecd en de douane, op zoek naar illegale goederen zoals medicijnen, vuurwerk en nepmerkkleding.

U ziet het, de belastingdienst is werkelijk geen moeite teveel om mogelijke (bij-)verdiensten op te sporen.

19 REACTIES

 1. precies wat ik zeg in http://www.vrijspreker.nl/v… , de staat laat de mensen hun zaakjes opzetten en uitvoeren (=werken) en houdt zich verder alleen bezig met het speuren naar het geld dat door die inspanningen is verdiend om daar vervolgens het grootste deel van af te persen.

  Crimineel tot op het bot.

 2. Beangstigend. Kortweg misdadig ook. U werkt en probeert de kop boven water te krijgen, of te houden. Probeert een paar euor’s extra te maken om kleding of studie voor je kids te betalen. Om NIET naar de voedselbank te moeten. En dus wat doet vadertje staat? Die schakelt de blauwe enveloppen maffia in om u pro actief op te sporen en uit te knijpen. En dan vraagt de staatsecretaris van EZ (!) zich af waarom er geen ondernemers meer in Nederland opstaan? Waarom zou het toch zijn dat de beter opgeleiden in ons land geen ondernemer willen worden? Ooit eens bij stilgestaan?

 3. Inderdaad crimineel tot op het bod. Mocht je nog iets overhouden bij je dood wordt dit via successierecht afgeroomd. Regelrechte slavernij. Het beroerde is dat vrijwel iedereen dit zonder mokken accepteert. Een heilig vertrouwen in Vadertje Staat. In mijn ogen zwakkelingen die een soort beschermingsmantel nodig hebben tegen de boze buitenwereld. Sinds de invoering van geografische staten is de wereldbevolking verzesvoudigd. Elke idioot kan zich voortplanten, andere nuttelozen hebben hierdoor een broodwinning. Zie kredietverstrekkers versus schuldsanering. Eigen verantwoordelijkheid is not done tegenwoordig. Samen met democratie is dit onuitroeibaar op korte termijn.

 4. [3]
  Ik begrijp ook niet, dat mensen die misstanden zo gelaten over zich heen laten komen.

  Die successierechten zijn gigantisch, dat kan je geen ‘afromen’ meer noemen !

  Voorbeeldje uit de Consumentengids van nov 2007: stel je hebt een hypotheekvrij huis van 300.000 euro en 80.000 euro op de bank. Je wil het nalaten aan je lievelingsneef. Die erft dan de 380.000 euro, maar na belasting houdt hij slechts 171.348 euro over. De staat pikt dus 55% in!

  Als die neef toevallig kinderen heeft is, als schrale troost, nog een kleine besparing mogelijk. In je testament benoem je de neef als erfgenaam onder voorwaarde dat hij zijn kinderen een bepaald bedrag schuldig erkent. De kinderen kunnen echter pas over dit geld beschikken als de neef (en diens eventuele partner) zijn overleden. Tot die tijd kan hij doen met het geld wat hij wil.

  Daar komt bij dat de schuld die de neef aan zijn kinderen heeft door de jaarlijkse rente steeds hoger wordt. Als hij overlijdt mag eerst die hoge schuld van zijn vermogen worden afgetrokken. Zijn kinderen betalen dan slechts successierechten over wat nog overblijft.

  Met deze constructie houdt de neef van de 380.000 euro netto 197.747 euro over. Dat is ruim 26.000 euro meer. De staat pikt dan 48% in ipv 55%.

 5. Wij worden nu kaalgeplukt doordat Al Gore een mooi verhaal verzonnen had, en politici geld roken. Dat was met de euro ook al zo en ik was de klos. Redenen, na 50 jaar hard werken was mijn droom vervuld ,en bezat een miljoen gulden , was dus miljonair.Voor dat geld kon ik vier huizen kopen, maar helaas niet gedaan. Toen kwam de Euro en mijn droom lag in flarden, gewoon mijn status kwijt. Nog erger was dat ik voor het geld wat aan Euro’s overbleef ik nu nog maar een huis kan kopen. Daarnaast werd mijn salaris omgezet in Euro’s maar de inkopen welke ik wekelijks doe, en uiteraard ook alle kosten, zijn gewoon het zelfde bedrag als in het in Guldens ook was.Dus alweer de helft ingeleverd , en nu komt dat van Milieu heffingen ook op mijn conto, en alles is straks ingeleverd en moet ik mij als arme sloeber maar zien te redden van mijn AOW, gelukkig is de voedselbank er nog.Daar heb je dus 50 jaar hard voor gewerkt,!!

 6. [5] jouw geld is keurig omgezet in ambtenarensalarissen en het prive fortuin van politici.

 7. [5] En u heeft een HSL gekregen zodat u naar Parijs kunt met de trein in plaats van met Easyjet.
  Uw jongens beschermen van dat geld de papaverteelt in Afghanistan (ook niet onbelangrijk), een groot aantal zeer zielige Afrikaanse stamhoofden hebben van uw geld hun Zwitserse bankrekening kunnen vullen dankzij ontwikkelingshulp, en niet te vergeten, straks krijgen schoolkinderen gratis propaganda, in plaats van dat ze voor die boeken moeten betalen.
  En met wat geluk woont u ook nog vlak bij de enorme culturele verrijking van al die asielzoekers, die overigens ook op uw kosten mogen wonen, eten en drinken.

  Vergeet ook niet te vermelden de enorme geneugten die mensen hebben van de kinderbijslag, zeker in landen rondom de Middellandse zee is dat bedrag een fortuin waard. En on top of that krijgt u ook nog eens de glorieuze oprichting van de superstaat Europa, waar men op uw kosten graag pendelt tussen Straatsburg en Brussel, om in de tussentijd, uiteraard voor uw eigen bestwil, hier en daar uw vrijheden wat in te perken. U moet er toch niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren als u voortaan voordelige Chinese schoenen zou kunnen kopen, of, och hemeltjelief, u zou zomaar een banaan kunnen kopen die niet aan de krommings-norm van de EU voldoet.
  Al dat leed is u nu bespaard, u boft.

  En dat alles dankzij uw bescheiden bijdragen. U zult wel blij zijn dat u in een vrij land leeft?

 8. ik ben pas 69 jaar en ga maar weer aan het werk om al die arme mensen te helpen,nu begrijp ik waar ik het voor doe.Gelukkig mag ik graag werken en ben gezond, dus wat let mij ,ik leef inderdaad in een vrij land ,voor "anderen" in iedergeval.

 9. Sorry ik reageerde even te vlug,want ik zat mij te bedenken dat het werk wat ik doe slecht is voor het mileu doordat ik dan ongeveer 60.000 km per jaar met mijn auto moet rijden.Ik speculeer in grond, ontwikkel en bouwprojecten en dat is bar slecht voor natuur en milieu.Nu vraag ik mij af moet ik de natuur vernielen,milieu belasten,meer ambtenaren aan het werk zetten, en dat voor al die "andere" mensen, en gewoon om het zelf wat beter te willen hebben, dan ben een egoist vermoed ik.

 10. [6] Dat roept bij mij een andere vraag op. Ik kom regelmatig in een bekend villadorp en dan vraag ik mij soms af hoeveel van die villa’s zijn bekostigd met belastinggeld. De betreffende gemeente is al een aantal keren in het nieuws gekomen doordat ambtenaren voor een symbolisch bedrag een lap grond in de natuur konden kopen, toevallig met een gunstig bestemmingsplan er op.

 11. DVB;Als er een bestemmingplan op lag moet het bedrag van aankoop gelijk zijn als omliggende kavelprijzen.Als dat niet het geval is dan kan men stappen ondernemen.Meestal verkoopt men de grond eerst en later geeft men het de bestemming wonen, en dan nog riekt het naar voorkennis of voorkeurs behandeling.Soms kun je Ministerie VROM inschakelen om dat te onderzoeken. Simpelweg een bericht sturen naar Minister Vrom en die verwijst het door naar Regionale VROM.deze stelt dan een vaak onderzoek in.

 12. [4] Het is iedereen toegestaan een BV op te richten en de eis tot het storten van kapitaal zal waarschijnlijk vervallen.Je kunt je bezittingen in de bv onderbrengen,en testament maken om het op deze wijze door te schuiven. Gewoon even een heel "goede" Notaris zoeken, dan krijg je de juiste informatie. Let wel iedere Notaris is niet altijd wat je er van mag verwachten,is mijn ervaring !!!

 13. [2] Wij maken vaak een denk fout als het over belastigambtenaren gaat.Dat zit zo,onze overheid maakt regels, de ambtenaar moet ze uitvoeren.Deze Ambtenaar krijgt zoveel over zich heen en dan wordt het gewoon standaard afgewikkeld.Maar u zult begrijpen dat ons systeem zo in elkaar zit dat uiteindelijk de belastingambtenaar die jouw boeken behandeld een gewoon mens is en als je problemmen hebt moet je dat persoonlijk met hem gaan bespreken.
  Als je het hem uitlegd zal hij best mee willen werken aan de juiste oplossing, maar je bent afhankelijk van een ambtenaar.Los problemen zelf rechtstreek in een gesprek op, dan ben je beter uit dan dat je het laat doen door derden.

 14. [13] Reiny, ik weet ook dat je met rechtstreeks praten met ambtenaren best tot een goed vergelijk kan komen. Wat ik hier aan de orde stel is een algeheel gevoel dat ik in ondernemersland verneem. Ik geef (gechargeerd) uiting aan mijn gevoelens ten aanzien van de ambtenarij in zijn geheel.

 15. Je kan het ook anders doen. Huis verkopen, al je centen van de bank halen en het verdelen onder degene die je lief zijn. Hasta la vista blauwe enveloppen likkers! [10] [4]

 16. [14] Daar heb je volledig gelijk aan en het is ook begrijpelijk, want hje wordt inderdaad gewoon gefild door de regering.

 17. Nog even en je kunt je euro’s omwisselen voor dollars en ben je weer miljonair! Nog mooier zou zijn dat daarna de Amerikaanse kredietcrisis een Europese crisis blijkt te zijn. Dollar gaat waar stijgen en kun je de dollars omwisselen voor euro’s. En wahla, je bent multi-miljonair! Och, was het maar werkelijk zo éénvoudig in het leven. Maar goed, die ruftige euro heeft ons veel moois gebracht! Wat weet ik nog niet, maar daar komen we misschien nog wel eens achter? En gij gelooft het?

  IEDERE VERJAARDAG DES ARBEIDER IS WEER EEN JAAR DICHTER BIJ DE KIST. MIJN HARTELIJKE GELUKWENSEN!

  [5]

 18. Is een goed idee om geld en goederen aan de armen te geven.

  "verzamelt u geen schatten op aarde waar mot en roest ze aantasten en ontoonbaar maken maar verzamel u schatten in de Hemel."

 19. [18] Beter is het om een HSBC bank rekening te nemen. Elke cent die je heb hierop storten. Chinese bank met HK hoofdkantoor. Vestigingen in vele landen en geen overdracht gegevens aan overheid in EU/USA/JPN. Geld opnemen en storten via de meeste ATM machines.
  Overzichten, overschrijvingen en wat al meer je bij een bank doet gaat via het internet. Iets duurder dan b.v. ABN-AMRO maar 100% meer service en geen achterdeur politiek met de belastingen.

Comments are closed.