De dag waarop Jan Peter Balkenende de Nederlandse soevereiniteit verkwanselde.

Op 18 oktober is in Lissabon een vergadering van de EU-opperhoofden waarop zij hun afzonderlijke landen uitleveren en ondergeschikt maken aan de superstaat “Europese Unie” door de Hernoemde Grondwet goed te keuren.

De verschillende landen moeten dat dan weliswaar nog ratificeren, maar politici die nu (zonder het te lezen) vertellen dat de Hernoemde Grondwet verschillend is van de EU-grondwet, zullen niet gemakkelijk op die leugen terugkomen. Wat niet wegneemt dat de burgers zich zouden moeten blijven verzetten. Om te beginnen door te onderzoeken wat de feiten zijn, en die aan zoveel mogelijk mensen vertellen.

De instelling van de superstaat EU wordt benadrukt doordat er een eigen President, een eigen Minister van Buitenlandse Zaken komen die ook Nederland naar het buitenland vertegenwoordigen. (Zelfs al gaat dit onder een andere titel) Ook het Europese Parlement krijgt meer bevoegdheden en allerlei vetorechten van Nederland (en andere landen) worden opgeheven.

Er zijn nog wat hoopgevende moeilijkheden voor de politici.
In Ierland zal er wel een referendum over de acceptatie worden gehouden. Dat moet daar bij elke soevereiniteitsoverdracht in tegenstelling tot de meeste andere landen waar de politici dat gewoon doen.
In Engeland wordt ook nog aangedrongen op een referendum. Vooral nu gisteren een rapport van een commissie van het Lagerhuis ook tot de conclusie komt dat alle vernieuwingen die in de “EU-grondwet” werden aangekondigd, ook in de Hernoemde Grondwet zijn gehandhaafd. (met uitzondering van het vlaggetje en het liedje die niet meer expliciet worden genoemd maar wel gewoon in stand worden gehouden.)
Op de Vrijspreker staan ook heel veel uitspraken van politieke topmensen die al eerder verklaard hebben dat er niets essentieels is veranderd. Onder andere van Vaclav Klaus (President Tsjechië), Giscard d’Estaing (vader van de grondwet), Astrid Thors (Deens minister Europa), Romano Prodi (Ex Commissie hoofd, nu premier Italië), José Zapatero (Premier Spanje), William Hague (Brits Schaduwkabinet), Angela Merkel (Duits Kanselier). Stuk voor stuk zeggen ze dat er eigenlijk niets is veranderd.
De uitzondering is Jan Peter Balkenende die het volk voorhoudt dat het om principiële wijzigingen gaat. Hoe kan een mens dat zo keihard beweren, en er mee weg komen?

In Denemarken heeft de oppositieleider, de sociaaldemocraat Helle Thorning-Schmidt gezegd dat er niet alleen een legaal maar ook een politiek debat moet komen omdat het er naar uitziet dat de Hernoemde Grondwet ook politieke consequenties heeft. Een feit waar hier op de Vrijspreker al constant op wordt gewezen.
Vandaag komt daar nog bij dat José Barroso, de baas van de Europese Commissie in een interview met de Standaard (België) zijn zorgen heeft bekend dat bij invoering van die Hernoemde Grondwet er wel eens moeilijkheden kunnen ontstaan.
Aan de top met de nieuwe President, Minister van Buitenlandse Zaken en de Commissie-voorzitter kunnen best machtsstrijden ontstaan omdat ze alle drie in zekere mate de EU naar het buitenland vertegenwoordigen.

En Nederland? Die staat erbij en kijkt er naar.

Dit alles kan niet anders dan tot ellende leiden. Daarom zal 18 oktober in onze herinnering blijven hangen als Zwarte Donderdag, de dag dat Nederland verraden werd.


http://tbn0.google.com/images?q=tbn:2vd_YRL7dQTBaM:http://www.theronin.co.uk/blog

31 REACTIES

 1. Waarom Zwarte donderdag?
  Wat is mis met Zwart?
  Wil jij soms beweer dat Zwart is slecht?
  Die Balkende is wel een witte meneer, toch?
  Noem zijn veraad dan WITTE donderdag!
  Of ben jij daar te laf voor?
  Eerst doen jullie zelf iets doms en dan noemen jullie mekaar Zwart.
  Stelletje rasistiese bleekscheten!

 2. [1] Jezus, wat ben jij gefrustreerd.
  Kun je zwart als kleur van rouw niet eens een keertje los zien van zwart als huidskleur?

  Wouter Bos is zo rood als een kreeft, en dat is niet omdat-ie te lang in de zon heeft gestaan met boter op zijn hoofd.

  Kom eens los van je slachtofferisme en ga wat nuttigs doen. Er zijn weinig dingen erger dan zelfbenoemde slachtoffers die de hele dag niks anders doen dan ‘discriminatie’ en ‘rasist’ (sic) roepen.

  Als jij zezelf graag als minderwaardig wilt zien zul je op deze site weinig gehoor vinden. Get a life.

 3. [2] "Jezus, wat ben jij gefrustreerd.
  Kun je zwart als kleur van rouw niet eens een keertje los zien van zwart als huidskleur?"

  Nee, dat ken ik nie want waarom is de kleur van de rouw Zwart? Das toch hetzelfde of nog erger want door dat zo te zien is zwart geinstitusionaliseert als slecht. Jullie zeggen Zwart=rouw=slecht.

  Dus tuurlijk dat wij daarvan gefrustreerd worden. Hoe zouden jullie bleekscheten je voelen als we wit altijd zouden gebruiken voor slechte dingen?

  Wit is de kleur van veraad. Want een witte vlag is die van overgave. Dus van lafheid omdat je niet verder wil vechten.

  Dus als Belkende zich overgeeft is het een witte dag.
  Wit is ook de kleur van een luier en Belkende is maar een baby als ie niet wil vechten.
  Dus moet hij zijn witte vlag op 18 october maar van luier maken.

  "Als jij zezelf graag als minderwaardig wilt zien zul je op deze site weinig gehoor vinden"
  Neen, zo willen bleekscheten ons zien, maar wij ons niet. Jullie zijn juist minderwaardig want jullie smoel heb de kleur van onze voetsolen.

 4. [3] Ik vind het helemaal niet erg om in jou ogen minderwaardig te zijn. Advies: amputeer je voeten, want je kan met zo’n mening toch geen gebruik maken van dat minderwaardige witte velletje?

 5. [3] want jullie smoel heb de kleur van onze voetsolen
  Goh vanwaar dit zuid-afrikaans, ben je soms een blanke grappenmaker ?

 6. Wat me zo verbaast, is dat er blijkbaar geen enkele criticus in nederland de moeite neemt om het (meer of mindere) verschil in de twee verdragen duidelijk neer te zetten. Is er nou werkelijk geen hoogleraar die de moeite neemt om het verschil helder te formuleren zonder vooringenomenheid? Het grootste gedeelte van de bevolking heeft geen flauw idee waar het om gaat, en "geen kennis van zaken" betekend bij veel mensen vanzelfsprekend "geen mening."

 7. [4] Alleen als jij je kop eerst amputeert want daar kan je duidelijk ook niks mee met zon mening. En kom niet aan met dat je em wel eerst effe zal zwartshilderen want dat is toch alleen maar "artificiel inteligence" zoals een blondje die der haar verf.

 8. [7] Hou nou eens op met dat belachelijke roepen van "discriminatie".

  Oh, en nog bedankt dat de negerzoenen nu anders heten.

 9. [6] "Is er nou werkelijk geen hoogleraar die de moeite neemt om het verschil helder te formuleren zonder vooringenomenheid?"

  Daarover 2 dingen:
  1) studenten die wel wat waard zijn, blijven niet aan de universiteit rondhangen en worden dus geen hoogleraar en
  2) hoogleraren zijn ambtenaren. Wiens brood men eet, …

  [3] Over luiers gesproken: de witte zijn de schone. Eenmaal volgescheten, zijn ze zwart. Got my point?
  Neen? Wel dan hier een verduidelijking voor iemand met een (te amputeren minderwaardige) kop als een zwart gat: als Balkenende bang is voor zijn bazen in de EU, dan schijt hij zijn luier vol. Zodoende kan ie met een zwarte vlag zich gaan overgeven. Dus toch een zwarte dag, lijkt me.

 10. [1] Zwart is een kleur, nu ja, eigenlijk is het een gebrek aan kleuren door gebrek aan reflectie van licht op oppervlakken. Zwarte donderdag moet je dan ook in dat licht zien. Het gebrek aan licht, het gebrek aan verstand, leven, toekomst etc. Als je het al letterlijk wilt nemen, dan zo.

  Waarom jij je daardoor aangesproken moet voelen is me een raadsel. Zo ver ik weet gaan huidskleuren niet donkerder dan een soort van zeer donkerbruin teerkleur, dat is geen zwart.
  Dit nog even afgezien van de mogelijkheid dat je hier gewoon komt trollen.

  Zolang de donderdag zelf niet komt protesteren dat we hem zwart noemen, is wat mij betreft de kous af.

  PS: door welke bijvoegelijk naamwoorden voel je je nog meer aangesproken/onderdrukt. Kunnen we misschien eens wat geld bij elkaar leggen voor een professioneel consult.

 11. Heren meneren, wilt U a.u.b. niet de trollen voeren? Persoonlijk gok ik er op dat gevalletje ‘no life’ hierboven een raamambtenaar van het meldpunt discriminatie is. En dat is nog triester dan ‘no life’ hebben.

 12. [2] Niets aan toe te voegen Hartman. Echt iemand met een te kort lontje waar we er eigenlijk al teveel van hebben in Nederland, gekleurd of niet.

 13. [1] Vergissing, Zwarten zijn heel donkerbruin. Er zijn ook mensen die Zwart heten en een lichte huidskleur hebben, witte mensen ben ik nog nooit tegengekomen, tenzij ze wat onstuimig aan het schilderen zijn geweest dan kan dat gebeuren. DUs wat nuance is wel op zijn plaats, wat ook op zijn plaats is, is reageren op de essentie van de inhoud van het stuk, dat is namelijk een heel belangrijke inhoud!

 14. JP Balkenende lijkt mij net zo’n marionet als GW Bush, misschien iets meer onderlegd, maar dan nog steeds eenzijdig.
  Het zou Nederland sieren als het weer een voortrekkersrol zou gaan spelen op het wereldtoneel, in het verleden hebben we dat gedaan op vele (waaronder ook minder fraaie, onze VOC mentaliteit, als je daar nou tegen ageert, heb je wat mij betreft een argument) gebieden, zoals milieumaatregelen, handel, dijken- en bruggenbouw, noem maar op.
  Blijkbaar is de ooit door JPB benoemde kenniseconomie buiten beeld geraakt?

 15. [11] U vergeet de dames (blond, rood, bruin, zwart, dat dan weel wel: zwart haar , uit een flesje)

 16. Hub, heb je een link naar het plaatje? Kan ik het groot afdrukkne en voor het raam hangen, om een vlag te laten maken is het nu te laat. Ik hang donderag de 18 oktober de Nationale driekleur wel aan de mast, halfstok dan, net als mijn broek die weer eens afgezakt is.

 17. Ik lach me rot. Lig hier met 45 graden koorts de reacties te lezen van een frustie zwarte. Zielepoot.

 18. [14] "…milieumaatregelen, handel, dijken- en bruggenbouw…"
  Waarom zet je hier nu milieumaatregelen tussen? De milieuterreur in NL is nou net iets waar we niet trots op hoeven te zijn. Heeft namelijk niets (meer) met het milieu te maken. Er is alleen nog een politieke agenda, om de subsidiestromen veilig te stellen. Zie ook Patrick Moore, mede-orichter van GreenPeace, die deze club om die reden de rug heeft toegekeerd.

 19. [16] Zie direct onder het artikel.
  Ik heb daar een groter plaatje met link gezet. Meer weet ik niet.
  Ik hoop dat je daar verder mee komt

 20. [19] Ik had het iets genuanceerder moeten stellen, er is een tijdje geweest dat NL voorp liep en het best aardig deed, zoals klagen bij O.A. Bayer, of ze wat minder gif in de Rijn wilden lozen, nu zijn de vissies weer terug. Ik ben het helemaal met je eens dat ze er volkomen shit van bakken met de manier waarop bedrijven gepest worden met milieumaatregelen, het gaat dan nog vaak niet eens om de maatregelen op zich, er is niets mis met het voorkomen van vervuiling, maar de uitvoering door nitwits en bureaucraten. Alsof het milieu er baat bij heeft als je uren zit boek te houden voor jan lul de ambtenaar die jou geschrijf ergens in een archief opbergt. (zo goed ;-?)

 21. Ach mensen. Het wordt nog veel zwarter. De geest is uit de fles en de macht staat stevig in hun schoenen en het is toch allemaal een verloren zaak.
  Kijk bijv. naar Project L.U.C.I.D — het 666 universeel controle systeem van het beest.http://www.vrijspreker.nl/v
  Voor je het weet zitten we in de totale slavernij met al die quantum computers die hun tijd ver vooruit zijn en die werkelijk alles opslaan over de burgers. Die stakkers in Den Haag denken dat zij het zijn die regeren.

 22. [23] Nou, ik denk dat ze denken dat wij dat geloven. Desalniettemin gaan ze hoe dan ook hun gang, en dat is 1 van de aspecten die je exact zo in de USA ziet, hetgeen er naar mijn idee op wijst dat ze allemaal als kip zonder kop voor dezelfde macht buigen.

 23. [15] Als je deze lijn voortzet krijg je uiteindelijk als opener: Lieve Regenboog-Wereld-Wezens… (je mag slimme beesten als apen en dolfijnen dan ook niet uitsluiten nietwaar?). In november kun je vast voorproeven in (Amsterdam) Zuidoost met de Zwarte Pieten.

 24. [1] FF los van de frustie retoriek. Witte Donderdag bestaat al. Dat is de dag voor goede vrijdag. De dag van het laatse avondmaal uit de bijbel.

  [26]
  Oepsiewoepsie….. dan zie ik toch liever deze…
  http://www.dumpert.nl/media

 25. [28] Ja echt leuk, voor de leukste TV moet je tegenwoordig bij sommige commercials zijn, zoals die.

 26. [1]’Wil jij soms beweer dat Zwart is slecht?’

  LOL

  Zoals al zeer scherp opgemerkt hierboven:
  Zwart zijn is het resultaat van een gebrek aan reflectie 😛

Comments are closed.