Dat is het goedbedoelde? streven van elke overheid. Het levert steeds meer overheidswerk op en dus een baangarantie voor de ambtenaar; en wie kan er nu toch tegen zijn als je mensen behoedt voor welk kwaad dan ook?
Wel ik ben er tegen. Ik wil zelf bepalen of ik ga bungeejumpen, chocolade eten, of auto rijden.
Zeker nu ‘onze’ overheid steeds verder haar machts grenzen opzoekt in het kader ons te beschermen.

De EU wil een verbod op het oproepen tot terreur, Nederland wil een verbod op reclame voor snoep, in navolging op reclameverbod roken en alcohol en ga zo maar door.

Dat zodoende op een enorme manier de vrijheid van meningsuiting bij het groot vuil wordt weggezet realiseren zich nog maar weinigen. Maar denk ook eens aan het gemene en de kans op misbruik door een overheid wanneer oproepen tot terreur niet meer mag.
Want waar ligt de strafbare grens? Bij alle gemeentehuizen moeten platgebombardeerd worden, of bij weg met de overheid?
U begrijpt het wel, deze blog komt al meteen in de gevarenzone zodra het Staat Commissariaat van de Media de nieuwe anti terreur wetgeving moet gaan toetsen; a raison van tientallen extra commissarissen en een alleen maar groeiend budget.

9 REACTIES

 1. "gemeentehuizen moeten platgebombardeerd"?
  Neen, gemeentebesturen staan dicht bij de onder-daan.
  Het zijn paslementsgebouwen, ministeries en "onze" ambassades die dienen platgebombardeerd.

 2. Het is misschien voldoende om het ministerie van belastingen plat te bombarderen.
  Dan wordt geen belastingparasiet meer betaald en kwijnt de Vijand vanzelf weg.
  Probleem wordt dan: hoe verhinderen dat de Vijand het ministerie van belastingen heropbouwt?
  Dus toch beter alles bombarderen.
  Zeker het ministerie van oorlog.

 3. Een artikel naar mijn hart!

  Ik word zo langzamerhand kotsmisselijk van al die regeltjes die je het dagelijkse funktioneren en werken onmogelijk maakt.

  LEVEN = RISICO’S NEMEN

 4. En als die ‘bescherming’ dan ook nog eens op drijfzand en leugens blijkt te zijn gebaseerd, dan doet mij dat weer de gordijnen op een kier openschuiven om te kijken of de revolutie al is uitgebroken of dat we nog een nachtje geduld moeten hebben…

  http://www.vrijheidsstrijde

 5. Dit doet me toch wel denken aan zo’n jaren 60 SF film waarin iedereen dezelfde kleding draagt heel langzaam beweegt met roltrappen en rolvoetpaden om maar geen risico te lopen.

  Natuurlijk wel iedereen gechipt, om direct als mogelijk risico gescant, herkent en gemeten/gewogen te worden
  Weet wat je eet/drinkt/rookt uit je AH bonuspas gegevens.
  Heb je een wintersport vakantie geboekt met je pinpas? Uit je bankgegevens blijkt dat je een risico bent etc.etc.

 6. toch is het mooi.. je moet verplicht en tegen betaling de wijsheden uit het spookjesboek van de staat geloven, anders ben je ziek. want wie zoiets moois afwijst, moet wel ziek zijn toch?

 7. De EU wil een verbod op het oproepen tot terreur. Dat is grappig. Nederland komt voort uit een Opstnd. In de ogen van het toenmalige wettelijke gezag, belichaamd in Filips II, was onze Vader des Vaderlands een terrorist.
  Frankrijk is gebaseerd op revolutie. Voor Lodewijk XVI waren liberalen en democraten terroristen, die het in heel Europa trouwens rond 1830, 1848 en 1870 nog eens dunnetjes overdeden.
  Kortom onze hele westerse cultuur is gebaseerd op de daden en gedachten van mensen die opriepen tot ’terrorisme’. Voortaan dus opletten bij het zingen van de vele volksliederen in Europa, de teksten daarvan zullen niet door de EU-beugel kunnen.

Comments are closed.