Het is nu 50 jaar geleden dat dit wereldberoemde boek van Ayn Rand voor het eerst gepubliceerd werd.

Sindsdien zijn er miljoenen exemplaren van verkocht en heeft het het leven van duizenden positief beïnvloed. Vandaar dat het belangrijk is dat het boek ook in het Nederlands is vertaald in “ATLAS in STAKING”.*)Onmiddellijk na de publicatie kwamen er veel recensies die probeerden het boek af te kraken. Net als men nu nog altijd iets afkraakt dat anders is dan men gewend is.
De verkoop trok echter snel aan en tot nu toe worden er jaarlijks duizenden exemplaren gekocht.
Het is een boek dat in romanvorm de verklaringen geeft voor de deplorabele toestand waarin de wereld nu verkeert en dat zelfs de oplossing voor een betere maatschappij.
Die oplossingen zijn te vinden in de objectivistische filosofie van Ayn Rand en in de praktische toepassing door het Libertarisme.

Degenen die het niet gelezen hebben, doen zichzelf tekort. Zij missen een belangrijke roman die meer inzicht in hun leven en in de maatschappij kan verstrekken.

Ter gelegenheid van de 50-ste verjaardag van het verschijnen van ATLAS SHRUGGED publiceert “TV Liberty” een kort filmpje van een toespraak van Barbara Branden. Barbara heeft persoonlijk de periode van het schrijver, publiceren en alles wat daarna gebeurd is, meegemaakt. Aardig om te zien/beluisteren. (In 2 delen, 16 minuten)
Zie tvliberty.blogspot.com/2007…

Aan de productie van een film naar Atlas Shrugged wordt nog intensief gewerkt en het wordt steeds waarschijnlijker dat we die binnen afzienbare tijd kunnen zien.
Een artikel van Robert Bidinotto met uitgebreide gegevens over de productie en de vorderingen vindt u in:
bidinotto.journalspace.com/…

De Nederlandse vertaling “ATLAS in STAKING” is nu in iedere boekenzaak in Nederland en Vlaanderen te koop.