Minister Eurlings, één van de weinige ministers die ik een warm hart toedraag komt met een plan.

Om kijkfiles te voorkomen wil hij autohoezen over veronglukte auto’s doen om zo de aandacht van de bestuurders bij de weg te houden. Het is een proef, en we moeten het een kans geven. Maar jongens en meisjes, AUTOHOEZEN? Hoelang duurt het voor de gemiddelde hulpverleningsdienst met aan autohoes aan boord aanwezig is de plaats van het ongeval? In die zelfde tijd ontstaat de kijkfile. Dus waarom in vredesnaam een autohoes gebruikt? Lijkt mij een zaak van snel vergeten voor je er serieus geld in gaat steken….

12 REACTIES

 1. Dit is…. een losse flodder.

  Hub, veeg je stoep es schoon!

  O nee, daar doen we natuurlijk niet an in libertarië ;-P

 2. ’t Zal wel niet lang duren of we worden allemaal verplicht een autohoes in ons koffer te hebben (naast zo’n fluorescerend vestje). Mark my words.

 3. [1] "Hub, veeg je stoep es schoon!"

  Hoe kun je dat nu zeggen terwiijl we elke dag ons stoepje schoonvegen van nu afvallende bladeren?

  Waar heb je het eigenlijk over?

 4. [2] Dat zat ik net te bedenken. Slachtoffer moet zelf auto gaan afdekken. Zo niet, dan boete gelijk aan de economische schade.

  Jongens waar zijn ze mee bezig. Jaren geleden al was er het idee om een scherm in de middenberm te plaatsen als er een ongeluk op de andere baan gebeurd was. Nooit gezien en nooit meer iets van gehoord.

 5. Zolang deze flodder niet uit je boxer komt! Hoeft de bezem wat mij betrefd er niet door!

  Er worden volgens mij, vooral bij ernstige ongelukken, reeds schermen geplaatst. Het zijn volgens mij de zwaailichten en de felle kleuren die mensen attanderen op een ongeluk. Of een hoes over een kapotte auto iets veranderd? Ramptoerist in de file! Soms ben je tegen wil en dank een ramptoerist, maar ik blijf liever mijn aandacht richten op heetgeen voor me gebeurd.

  Ooit ging een vriend van mij als ramptoerist een ommetje maken richting Bijlmer om een doorboorde flat van dichtbij te bekijken. Tja, ik was even met stomheid geslagen. Maar goed, onze Koningin was destijds ook één van de ramptoeristen. Zou me niet verbazen als ze iets zocht! Maar wat? Had de El AL Boeing iets bijzonders aan boord? Ein Graph von Lippe-Biesterfeld Dackel vielleicht? Is namelijk een zeer ongehoorzaam ras! [1]

 6. [5] Dat laatste vind ik dan wèl weer een interessant ongelukje. Sarin en geo-politiek nogantoe, wat was er toch allemaal aan de hand? Achter de schermen,moehaha.

 7. Die minister roept steeds wat anders om de aandacht van zijn echte probleem af te wenden.
  Helaas is dit kabinet nu een jaar verder, en minister Eurlings heeft alleen oude koeien uit de sloot gehaald en nog niets (behoorlijk) nieuws geintroduceerd.
  Geld ook voor vele andere ministers

 8. Ik heb de afgelopen jaren al diverse "nieuwtjes" gehoord, over het plaatsen van een scherm. Diverse keren werd dat "idee" als nieuwsitem gebracht, maar iets doen, ho maar…

 9. Ik heb files zien ontstaan doordat er aan de andere kant gewoon een auto met pecht stond, daar voorbij kon iedereen weer doorrijden.
  Ook traag inhalende vrachtwagens veroorzaken files, evenals knipperende matrixborden boven de weg, of een dode hond in de berm.
  Op een overvol wegennet kan ELKE vertraging een file veroorzaken. Want regelmatig rijden als in een computermodel, dat zit er gewoon niet in.
  Meer asfalt is de echte oplossing, de rest is cosmetica.

 10. [10]
  Absoluut ! Nu is er zelfs zo’n onzalig plan van de overheid om informatieve/opvoedkundige filmpjes op de DRIPs panelen boven de weg te vertonen als daar een file staat. Zo staat die file er nog veel langer, terwijl men dat geld beter aan de weg had kunnen besteden.

 11. Toch moet het helpen. Want die hinderlijke nieuwgierigheid maakt meer kapot dan je lief is. Die autohoezen worden ook al gebruikt om auto’s te maskeren waar niets aan mankeert. Gewoon een kwestie van afschermen voor de ogen van nieuwsgierige poolse airbag dieven. De Arnhemse leverancier die eerst alleen aan liefhebbrs van klassieke auto’s leverde is er blij mere

Comments are closed.