Topmodellen kunnen, net als voetballers, waanzinnige bedragen verdienen. De 27-jarige Braziliaanse Gisele Bundchen die voor meer dan 20 wereldmerken showt, heeft een vermogen van meer dan $ 150 miljoen. Nu eist ze voor volgende contracten betaling in euro’s!!

Behalve dat ze “showt” voor veel geld, begrijpt ze kennelijk ook dat het niet best gaat met de dollar. Zij heeft zich de waarschuwingen van mensen als de miljardair Warren Buffet en bankier Bill Gross aangetrokken en verwacht dat het nog slechter zal gaan met de dollar. Vandaar betaling in euro’s.

Dit lijkt ons erg verstandig. Maar omdat ook de euro onderhevig is aan een continue waardedaling, (ten opzichte van goederen) zou Gisele er verstandig aan doen om ook een deel betaling in goud te eisen!

Als dit voorbeeld van Gisele meer bekend wordt, dan kan dat snel navolging krijgen en dan kan het wel eens heel hard met de dollar gaan. Mogelijk niet zo snel als de Zimbabwaanse dollar, maar toch!
————————————-
Gegevens uit The Independent:
http://news.independent.co.uk/world/americas/article3132484.ece

6 REACTIES

 1. "zou Gisele er verstandig aan doen om ook een deel betaling in goud te eisen!"

  Nog beter is een divers pakket aan beleggingen, om zo onnodig risico uit te sluiten.

 2. Kijk even naar de foto’s van Gisele en val niet onmiddellijk in katzwijm! Maar goed, ik ben geen expert op het gebied van Mannequins. Ze zal wel iets hebben wat menig vrouw mist!? Toen ik dit artikel las op teletext moest ik wel even glimlachen, dat deze meiden zich met de dollar/euro bezig houden vind ik lekker puh voor Bush en de FED. Misschien kinderachtige gedachte? Maar kon er niets aan doen!

  Heeft ze echt al 150 miljoen gescoord!?
  Dat is echt geweldig! Hoop alleen dat ze geen verwaande trut is, anders valt mijn lekker puh beeld weer in duigen.
  Beter een meid met haar op de kiezen dan haar op de tepels, jakkes!

 3. Er klopt iets niet met dat goud.
  Naar analogie met zilver, vrees ik voor de zgn. zilverklep (goudklep dus).
  de zilverklep gaat open wanneer de zilverprijs grote toppen scheert. In India investeert men massaal in edelmetaal, vooral zilver.
  In de jaren 80 was er een coup op de zilvermarkt door concurrerende fotofirma`s. Die probeerden elkaar zo de loef af te steken. De zilverprijs steeg en steeg en steeg en plots verkocht half India al hun zilver. De prijs donderde in elkaar. Kan volgens mij met goud ook.

 4. Maar zo gaat het toch met alles? Aandelen, grondstoffen, opties, obligaties. Misschien is iemand slim als hij ziet aankomen wat de trend wordt en hier op anticipeert? Internethype, IT-hype, commodetie-hype? Ga je voor de Hit-and-run methode of lange termijn beleggen? Zoveel zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat beleggen.

  Ikzelf beleg niet, mede omdat er teveel gemanipuleerd en gelogen wordt. Misschien dat ik ooit de stap nog eens waag? Ga je wel beleggen dan volg de gezonde en onbhebzuchtige geest. Sprokkel overal je informatie vandaan en kijk of de informatie voldoet aan je gevoel en eisen. Geloof niemand, alleen jezelf. Open een rekening en begin klein met beleggen, om af te tasten. Laat een eerste verlies je niet ontmoedigen net zoals een eerste winst je niet hebzuchtig mag laten worden!

  En inderdaad zet geen oogkleppen (als je dat bedoelde) Goud is natuurlijk niet alles! Het is niet heilig, net als aandelen.

  Eigenlijk gaat de story ‘gold’ over hoe veilig is geld en is goud een alternatief voor geld, vooral in bange dagen? [3]

 5. [3] Ik denk dat het "Zilververhaal" wel iets anders lag.
  Dat was een poging van de "Hunt’s brothers" die de zilvermarkt wilden "corneren". Zij dachten zoveel van de markt te kunnen opkopen, dat ze daarna de markt konden beheersen. En dat is, zoals met de meeste monopolies, gewoon mislukt.
  De toename van de goudprijs is veel meer verspreid. Komt door valuta-geknoei dat nog niet beeindigd is.
  Doordat de centrale banken nog veel goud bezitten, kunnen die wel invloed uitoefenen door goud op de markt te gooien. Maar elk ons dat ze zo kwijt raken, kunnen ze niet nog eens gebruiken!

 6. [5] Hub, de enige reden waarom de Hunt’s niet in hun opzet sloegen is omdat de beursautoriteiten de spelregels veranderden. De verplichting tot physical delivery werd afgeschaft en vervangen door de mogelijkheid tot cash settlement. Daardoor was er dus geen schaarste meer want de shorts konden aan bijkomende cash komen door hun contracten door te rollen.
  Overigens is dat nog steeds de manier waarop de zilvermarkt ook vandaag nog gemanipuleerd wordt: de grootste shortpositie in om het even welke commodity uitgedrukt in aantal dagen supply.

Comments are closed.