De regering is van plan de komende jaren honderden miljoenen aan belasting te heffen door de verhoging van de accijns op alcoholhoudende dranken.
Het zou mooi zijn als deze heffing gedaan werd in het belang van de volksgezondheid, maar zoals met andere heffingen is deze belastingverhoging alleen bedoeld om de als maar stijgende uitgaven te financieren.

Zo wordt de opbrengst van deze belastingverhoging niet gebruikt om bewustwording over de gevaren van alcoholgebruik te vergroten. Ook wordt er met de opbrengsten uit deze heffing niets gedaan aan de verbetering van de handhaving van het verkoopverbod van alcohol aan minderjarigen. Het heffen van hogere belastingen op alcohol is een onnodige aantasting van het besteedbaar inkomen van miljoenen Nederlanders die beter zelf kunnen beslissen hoe zij hun geld uit willen geven, zoals bijvoorbeeld aan een betere en goedkopere ziektekostenverzekering en aan beter onderwijs.

Wil jij dit ook?
Via de niet-politieke community Belastinglobby.nl kan iedereen Belastinglobbyist worden en wekelijkse acties tekenen.
www.belastinglobby.nl

4 REACTIES

 1. http://www.vrijspreker.nl/v
  Zie mijn reactie daar, het is puur graaien over de ruggen van de financieel zwakkeren. Er was zelfs een verzekeringsagent die aanwezig was bij een voorstelling van Dolf Jansen die achter bekende dat rokers beter maar op tijd dood gaan, wat hun weer geld scheelt.

  Zo ook met mensen die drinken, eerst kaalplukken en dan als ze er ziek van worden, gewoon dood laten gaan. Dat is het sociale gezicht van de ‘christelijke ‘en socialistische regering van nu.

  Het accijns op roken wordt toch ook aangewend om de kansspelbelastingen stabiliseren?

 2. "Het zou mooi zijn als deze heffing gedaan werd in het belang van de volksgezondheid"

  Neen, ook dan zou het niet mooi zijn.
  Immers ook de beste bedoelingen kunnen diefstal nooit rechtvaardigen.

 3. NAAAAGH … het zet immers helemaal geen zoden aan de dijk … al verdubbelt men de accijnsen. Immers de ECHTE Nederlandse overheidstekorten belopen in feite al vele jaren veel meer dan een TIEN procent, wat op de vingers is naaaa te tellen.

  En DAT komt omdat de overheid MEER dan de helft van het BNP uitgeeft en daarnaast haar WEGGEPISTE (althans voor een goed deel)"bestedingen" nog eens als BNP bijtelt. De waaaare landsinkomsten zijn dus in feite veeel minder dan steeds wordt geclaimed. Maw de terigh is veel groter dan de neringh.

  Inmiddesls ook al opgemerkt hoe werkelijk geheimzinnig men tegenwoordig met de budget gegevens doet? Want een geconsolideerde en "bottom line" getal is nergens meer te vinden, en de beste schatting is nog die van de CIA …

Comments are closed.