Met dank aan www.dailypaul.com.

Les nr. 1: bemoei je niet met de interne aangelegenheden van een ander land. EN zorg er voor dat andere landen zich niet met jouw land bemoeien. Nederland uit de EU, en uit de VN !

3 REACTIES

 1. Erg naief verhaal weer; dus gezien ’t feit dat 90% van de bevolking van Iran moslim is, is ’t gerechtvaardigd een moslimdictatuur te installeren – de meerderheid heeft immers altijd gelijk.
  Er zijn betere argumenten te bedenken tegen foreign intervention.

  Ook ’t idee dat terroristische aanslagen puur een reactie op ‘onrecht door de VS’ is een waanbeeld. Ten tijde van de aanslagen van 11 Sept zat er nog geen Amerikaan in Irak en er zijn een groot aantal aanslagen in andere landen geweest die hoegenaamd geen aggressie van die landen vooraf hadden.

  Kortom ’t is allemaal weer kort door de bocht en voegt niks toe. ’t zal wel komen omdat Ron Paul in de video zit die hier als een god vereerd lijkt te worden.

 2. [1]
  Onder Khomeiny’s dictatuur werden ook veel moslim(a)s slachtoffer. Dat is vaak de kern van een dictatuur: ook de eigen bevolking lijdt eronder en is rechteloos geworden.
  Onder Khomeiny werden zelfs tieners ge-executeerd, zonder proces, of met een proces dat bestond uit het mededelen van de veroordeling.
  Onder Khomeiny kon men veroordeeld worden wegens de vage aanklacht ‘vijand van de islam’ (vergelijk ‘vijand van het volk’).
  En dan waren haren die onder de chador uitkwamen al voldoende om in elkaar geslagen te worden door leden van de Revolutionaire Garde of Hezbollah.
  Dit terreurregime ligt aan de basis van allerlei hedendaagse jihadistische terreurgroepen.

 3. [1] RP komt anders weinig aan bod in de rest van de media, mag het op een onafhankelijk forum?

  De blowback theorie is niet alomvattend, maar in het geval van realpoltik, zit er een consistentie in.

  Theo Van Gogh is bvb niet vermoord uit naam van ‘blowback’. De situatie rondom Musharraf kan over 10 jaar wel leiden tot ‘blowback’.

  Of luister eens naar Pat Buchanan;

  "(…) We hail the fall of Czar Nicholas and get Lenin. We go to war to hang the Prussian Kaiser and get an Austrian corporal named Hitler. We cut off aid to the "corrupt" regime of Chiang Kai-shek and get Mao Zedong. We denounce Lon Nol and get Pol Pot. We destabilize the Shah and get the Ayatollah. How many times must we relearn the lesson?

  The road to hell is paved with good intentions, and the fruits of Wilsonian idealism are rarely ideal."

  Dat is allemaal blowback. Blowback verklaart het sudden-jihad-syndrome niet, maar wel een hele hoop andere politieke fenomenen.

Comments are closed.