Over het klimaat verschijnen nog altijd veel publicaties. Daarbij zijn de “brainwash-artikelen” die domweg achter de massa aanlopen, en de meer “objectieve” die nuchter proberen tot de feiten te komen.

Aan te bevelen zijn:

De Klimatosoof met een aantal nieuwe stukjes,

En op TCS een beschouwing over de toestand in Europa betreffende de sceptici in de verschillende landen.

De Klimatosoof meldt onder andere:
1. Russische wetenschapper: ‘Het wordt kouder, koop maar een paar goede viltlaarzen’.
2. Het hotel waar in plaats van de bijbel An Inconvenient Truth op het nachtkastje ligt
3. Oproep om ClimateAudit te verkiezen tot het beste wetenschapsblog.
4. Een indianenverhaal en diverse links naar interessante artikelen over het klimaat in de internationale media:
‘Nostradamus-wetenschap in een Sinterklaas-economie’,
‘China geeft communisten de schuld van droogte’
‘ Nog geen sneeuw in Lapland, maar wel zes weken te vroeg in Oostenrijk’ ,
Er is olie zat’ en nog veel meer vindt U op de Klimatosoof
(altijd het zonnetje in huis): www.klimatosoof.nl

Op TCS , Hans Labohm met: “Proliferation of Climate Scepticism in Europe”www.tcsdaily.com/article.as…

Steeds duidelijker blijkt dat het klimaat geen kwestie meer is voor wetenschappers, maar voor politici.

6 REACTIES

 1. Merk overigens op dat betreft punt 3, ClimateAudit géén sceptici betreft! Het is zoals de naam zegt een site die een ‘audit’ doet op klimaatzaken. En dan specifiek op het gebied van statistiek vanm paleontologie/dendrologie en correcties van temperatuurmeestations.

  Dat het niet-scpetische kant de grootste bagger produceert en daarom de meeste kritiek krijgt en dat veel sceptici daar op forum posten doet daar niets aan af. Ze hebben ook een aantal scpetische artikelen afgebroken en Steve McIntyre moderate ook actief in off-topic postings ook als die sceptisch zijn. (Die verplaatst hij naar het ‘Unthreaded’ forum, want hij delete niets tenzij het spam of gescheld is). Tenslotte blijft hij expliciet roepen dat hij niet beweert dat de aarde niet opwarmt door menselijk toedoen. Enkel dat op zijn werkterrein daar geen bewijs voor is.

  Ofwel, hij is juist een toonbeeld voor de wetenschap. Niet sceptisch in de zin niet gelovig, maar sceptisch in de zin dat hij kritisch naar alles is.

 2. Onderzoeken naar de invloed van CO2 op het klimaat kosten handenvol geld en dan niet te vergeten hoeveel tijd, geld, ergenissen en ENERGIE het kost om alle bedachte en verzonnen theorieën te weerleggen. We hoeven ons wat het milieu betreft niet te vervelen. Loop er sterk over na te denken om één of andere milieu toko te openen, met overheidssubsidie natuurlijk. Maar dat zal wel geen enkel probleem zijn met onze ongewassen linkse vetklepjes en de door de Here gezonden Gristenen!

  http://www.monlog.nl/logs/2

 3. De EU, kampioen klimatisme en CO2 reductie, laat ook zien dat het allemaal niet om feiten maar alleen om politiek gaat: De maandelijkse volksverhuizingen tussen Brussel en Straatsburg leveren zo’n 20.000 ton overbodige CO2 op, en volgende maand gaan de heren even per privé-jet naar Lissabon op en neer om de grondwet te tekenen. Dat kan niet in Brussel, want Portugal is EU voorzitter en zou zich beledigd kunnen voelen als het stukje hoogverraad niet in Portugal ondertekend wordt. Ook nog eens 10 à 15 ton CO2. Maar de vakantieganger moet bloeden…
  http://www.brusselsjournal….

 4. Het KNMI beweert dat Nederland in 50 jaar 2,2 graden is opgewarmd, en dat soort zaken. Misschien hebben jullie dat gelezen.

  Ik weet niet hoe jullie erover denken maar ik ben het zat om angst te hebben, ik geef toe dat het me beïnvloed.

  Ik zeg dan; kom maar op met de armageddon. Laat het maar gebeuren. Dat gemanipuleer.

  En het ironische ervan is, je weet niet meer wie de waarheid spreekt.

Comments are closed.