Methaangas is verantwoordelijk voor CO2. Dat staat wetenschappelijk onomstotelijk vast. Koeien laten scheten, ook dat is door wetenschappers vastgesteld.

Hou u vast…. Er is in Nederland een clubje dat zich heeft gericht op de uitstoot van CO2 door KOEIEN. Deze club wil dat de melkveehouders iets gaan doen aan de uitstoot van het methaan. Dit kan door het aan bieden van ander voer en meer onzinnigheid. Deze club wil de melkveehouder de KANS bieden om dit te gaan doen waardoor CO2 uitstoot afneemt. Een werkelijk onzalig plan (Nee ik ben geen melkveehouder). De waanzin wordt alleen maar erger als je weet dat gras(!) CO2 opneemt. Weet u wat koeien eten? Gras dus. Twee dingen jeukten mij toen ik het bericht hoorde.
De melkveehouderij wordt systematisch de nek omgedraaid. Een melkveehouder heeft al jaren de grootste moeite om de kop boven water te houden. Hoe zou het toch komen dat er steeds meer boeren de pijp aan Maarten geven?
Nederland… Alle koeien in Nederland die scheten laten moeten een katalysator ingebouwd krijgen, of een roetfilter, of ander voer. Ennuh…. de rest van de koeien in de wereld dan? India, US, UK, China? Om maar wat koeienrijke landen te noemen.
Nou kijk dat soort dingen dus jeuken mij.

22 REACTIES

 1. Methaan is een broeikasgas. Het wordt vooral geproduceerd door rijstvelden in Azië.
  Deze hele actie is ontzettend achterlijk. Maarja, mensen die heilig in het broeikaseffect geloven, zijn sowieso niet in staat fatsoenlijk na te denken.

 2. We moeten de vissen en andere oceaan bewoners ook maar eens een millieu belasting gaan opleggen.

  Oceanen dampen namelijk ook miljoenen tonnen CO2 en methaan uit

 3. De foto is verkeerd. CO2 komt met de uitademing en met scheten mee, maar koeien boeren methaangas op. Niet roken dus bij herkauwende koeien. Iets voor de arbodienst? Verder deze winter geen hachee, erwtensoep en andere bonengerechten.
  Maar laten we blij zijn met dit soort berichten. Vorige week nog de onzin over rood vlees en darmkanker. We moeten dit soort onzin juist stimuleren, des te eerder neemt niemand dit soort halvegaren nog serieus. En het is in de kroeg of op een feest altijd een onderwerp dat veel hilariteit veroorzaakt en daardoor – samen lachen, dat was dit kabinet vergeten mee te nemen in hun ‘missie’- creeert het ook nog eens de zo gewenste maatschappelijke en sociale verbondenheid en samenhang. Misschien is dit kabinet stiekum wel een goed kabinet. Al is het dan onbedoeld.

 4. Toch blijft het leuk dat Marianne Thieme
  de klucht verstoord, door hierop te wijzen.

 5. Wat een onzin, en minister klink spreekt zich ook tegen. Mensen moeten stoppen met roken, maar dan blijven ze langer leven en verbruiken dan toch meer? En ze kosten meer. Ik denk dat het kabinet niet lang meer heeft.
  Halsstarrig blijft men doorgaan met deze hype.

 6. Koeien gas en mest zijn eenvoudig op te lossen door grote koeienflats te bouwen.
  Daarin kun je lucht, afval, voer, aanvoer en afvoer eenvoudig beheersen.

 7. "De melkveehouderij wordt systematisch de nek omgedraaid. Een melkveehouder heeft al jaren de grootste moeite om de kop boven water te houden. Hoe zou het toch komen dat er steeds meer boeren de pijp aan Maarten geven?"

  Was het percentage zelfmoorden onder boeren ook al niet erg hoog?
  Natuurlijk verschrikkellijk dat er, ondanks ‘rijke’ boeren, ook veel boeren zijn die, om wat voor reden dan ook, het niet meer zien zitten!

 8. LS…

  Bullshit… Ik bedoel Koeienruft. Kan ik mijn Jaguar 12 cylinder goedkoop op laten rijden. Niets aan de hand en zo oud als de wereld !

 9. We lachen er hier om, maar weet u dat er MENSEN zijn die hier echt serieus mee bezig zijn. Eng hé?

 10. [6]
  Die koeienflats zijn DE oplossing Hub !

  Met zo’n gecontroleerde omgeving (incl. aanvoer van voer en afvoer van melk en mest dmv pijpleidingen) is er geen enkel milieuprobleem meer. En je krijgt ook nog eens een efficiëntere productie, dus lagere prijs. En betere kwaliteit !

  Voor groenteteelt kennen we al jaren de gesloten kas. Veel hogere opbrengst en veel minder milieuverontreiniging. En 30 jaar geleden hadden ze in Japan al complete groentefabrieken (zie http://findarticles.com/p/a… )

  In een modern land als NL hoort voedsel uit de fabriek te komen, vlees en melk inbegrepen.

 11. Geachte heer de Jong, ik stel voor dat wij deze fabriek op poten zetten. Echter zonder(!) staatsinmenging. Als we dan toch bezig zijn kunnen we direct de arme everzwijnen op de veluwe een veilige haven bieden. Dan maken we ze diervriendelijk af. Nekschot ofzo. (Voor het dier geen verschil… dood is dood toch?). Vervolgens maken we een opvangcentrum voor korenwolven, tjiftjaffen en een daarbij behorend leger verzorgers, managers en actievoerders. Als we dan toch bezig zijn, kunnen we net zo goed een werkgroep en een commissie oprichten ter bescherming van de rivier de Eem. Is daar iets mee dan? Geen idee, maar als je zoiets roept staat er in no time een onnozele hals op om daadwerkelijk een probleem met die rivier te bedenken waardoor er nog meer commissies kunnen worden opgezet. Sla ik door? So be it…

 12. [15]
  “Sla ik door?”

  Geenszins! Het probleem bestaat er IMHO uit dat er mensen zijn die denken dat er zoiets als ‘vrije natuur’ is in NL.

  Een ernstige misvatting ! Iedere centimeter van dit land is immers door mensen onder handen genomen. Elke rivier, bossage of heideveldje in dit land is kunstmatig.

  Die everzwijnen zijn uitsluitend in dat park met dennenbomen aanwezig als decoratie. Verzorg die beesten dus goed. En castreer ze zodat er geen overbevolking kan optreden. Dat doe je tenslotte ook met je hond of kat thuis.

  Wat de koeienflat betreft: die vormt natuurlijk een lelijke streep door de rekening van degenen die zo gehecht zijn aan het typische NL polderlandschap, eerlijk en puur, met draaiende molens en grazende koeien. Althans zo lijkt het. Maar dat hoeft helemaal niet.

  Er is geen enkele reden waarom er niet een paar boeren zouden zijn die hun molens en weiden in bedrijf willen houden, gewoon voor de show. Als daar betalende klanten voor zijn die van het mooie uitzicht houden is dat zo geregeld. Ook de koeien zullen dat kunnen waarderen, dat mooie uitzicht vanuit hun flat. 😉

 13. [16]
  De ruimtelijke ordening in NL is sowieso een kunstmatige zaak. Het CDA rules op het platteland, de PvdA in de grote steden en de VVD in de tuinsteden.

  Het CDA schijnt er alles aan te toen om dat vele platteland alleen voor die paar plattelanders te houden. De rest van de bevolking zit opgepropt in de Randstad (smerig, lelijk en druk).

  Alleen in de tuinsteden zie je hoe het ook zou kunnen: vrijstaande huizen met minimaal 1000 m2 tuin er om heen in rustige groene wijken.

  NL heeft pakweg 33.000 km2 grondoppervlak. Als we daar een derde van voor bewoning reserveren (nu ca. 11%) hebben we voor de ca. 7 miljoen huishoudens dus ruim 1500 m2 grond per huishouden ter beschikking.

  Heel NL 1 grote groene tuinstad á la Bergen, Blaricum of Wassenaar. Maar dan moeten die koeien wel verkassen naar hun flats ! 😉
  [17]
  Tja, dat slachtafval moet ergens blijven. Maar je hoort niets meer over ‘gekke koeien’ (BSE). Ook zo’n hype ?

 14. jullie zijn echt dom!

  wij moeten voor ak een opdracht hierover maken en jullie lullen maar wat… wij zijn toch slimmer, want wij zitten lekker op het gymnasium!
  En nogmaals; jullie zijn echt keiDOM
  gdgs

  *** Moderator ***
  Officiële waarschuwing: overtreding van de huisregels.
  Je overige reacties zijn om deze reden verwijderd.
  Gymnasium is kennelijk ook niet meer wat het geweest is…
  Bij herhaling volgt een ban.

  TerrierBram [25] reageerde op deze reactie.
  Kobus Kortmann [26] reageerde op deze reactie.

 15. Niet de koeien, maar de termieten zijn de grote CH4 producenten.
  Termieten die met vele miljarden soortgenoten de tropische regenwouden bevolken en daar dag en nacht scheten zitten te laten.
  Daarom is het zo goed voor het milieu als er regenwoud wordt gekapt om Soja te kweken.
  Door de afname van het aantal termieten zal de CH4 dalen en bovendien neemt de groei van de soja weer veel CO2 op. De opname van CO2 door regenwouden is immers minimaal omdat bijna al deze bomen volgroeid zijn.

 16. @gdgsdhjs [19]:
  Hmmm, wat gedraagt onze medemens van onder de grote rivieren zich toch weer typerend. Donkerbruin vermoeden dat je voorlopig ook nog wel even op school zal blijven zitten. Niet om het één of ander, maar zelfs mensen die op het gymnasium zitten worden geacht zinnen te maken. Dat zijn regels Latijnse letters, die beginnen met een hoofdletter en eindigen met een punt.

  Wij zijn toch slimmer … slimmer dan wat?

  Nee, dit was weer een vermakelijk robbertje aanstormend talent voor den samenleving.

Comments are closed.