Het kabinet wil de BTW verhogen van 19 % naar 20 %.

De BTW is de omzetbelasting die geheven wordt over alle producten en diensten. Deze 19 % belasting voelt de Nederlandse belastingbetaler dus bij iedere dagelijkse aanschaf in zijn of haar portemonnee.Het kabinetsplan om de BTW te verhogen naar 20 % is een grote en blijvende aantasting van de koopkracht van alle Nederlanders.
Van de 130,9 miljard euro aan belastingen die het kabinet in 2007 al ontvangt van de Nederlandse belastingbetalers, is maar liefst 42,4 miljard euro afkomstig van BTW-heffingen (bron: kabinetsplannen.nl).

Nu wil het kabinet de BTW zelfs verhogen met ruim 2 miljard euro. Deze belastingverhoging en koopkrachtdaling in een tijd van economische groei, is onaanvaardbaar.
Deze BTW-verhoging op de aanschaf van producten en diensten kan en moet direct en volledig afgeschaft worden.

Wil jij dit ook?
Op de niet-politieke community Belastinglobby.nl kan iedereen Belastinglobbyist worden en tekenen voor ACTIE:
http://www.belastinglobby.nl

6 REACTIES

 1. Es geht voran! Als het kan, dan doe ik simpel mijn inkopen in Deutschland, jawohl!
  Het leuke is dat Duitsland net zijn BTW verhoogd heeft naar 19% en NL ziet daarom kans om met zijn BTW daar iets boven te gaan zitten. Worden hier prijsafspraken gemaakt? Is dit ook kartelvorming?
  NL is altijd al net iets/veel duurder dan Duitsland! Erg vreemd allemaal?
  Vraag me af of NL dit extra geld werkelijk nodig heeft?

 2. [1] Klopt niet helemaal. NL kent nog een ‘laag’ BTW tarief van 6% op bepaalde levensmiddelen (en een paar niet-levensmiddelen) en sommige zaken in de horeca. In Moffrika is bij mijn weten alles in het 19% tarief. Dat kartel is overigens redelijk openhartig. Waar ik het las weet ik niet meer maar de EU streeft naar een EU-breed BTW tarief van 21%, naast diverse andere uniforme -hoge- belastingen. Het geld is zeker nodig, hoe moeten politici anders hun hobbies financieren?

 3. Tja, met de EU zitten we fijn in de maag! Mag hopen dat in NL een regering komt die er voor zorgt dat NL snel uit de EU stapt, wat mij betreft met alle gevolgen van dien!
  Loskomen van alle bemoei- en regelzucht! Maar ik vrees dat dit wensdenken niet uitkomt en dat de komende jaren nog zwaar worden voor de kaaskopjes. [2]

 4. [3]
  19-20-21% dat lijkt inderdaad een mooie tussenstap in de gedachtenlogica van het kartel. En dan als ze weer geld tekort komen desnoods op termijn weer door harmonizeren naar 22-23-24%…
  Waar ik me niet bij kan/wil neerleggen is dat ze niet is zeggen, "we gaan van 19% naar 18% naar 17% en lager dus we gaan is 1 keer of liefst altijd verlagen of afschaffen die heffingen".
  Ja hun hobbies worden duurder en duurder en ze worden er niet beter in. Laten ze toch eens wat andere hobbies nemen…

 5. De vis wordt duur betaald, anno 1900.
  De leep wordt duur betaald, anno 2000.

 6. nachtwaker

  Vlieg regelmatig voor mijn bedrijf , en
  vaak via vliegbasis eindhoven,daar waar 1000 banen NIET doorgaan , vanwege het
  weg jagen van ryanair !

  De overheid zal dan wel staatssubsidies geven ,om de schade te "herstellen".

  De overheid graaft een kuil , en dempt
  die weer ,..(verspilling)

Comments are closed.