NL-regering (21 nov): Jan Peter Balkenende: “Het kabinet wil tweehonderdduizend banen extra in deze kabinetsperiode. Ook moet de arbeidsparticipatie groeien van 70% nu naar 80% in 2016.”

LSR: Libertarische Schaduw Regering: En hoe gaat het kabinet dat bereiken? Op de beproefde methode van het benoemen van een commissie van deskundigen! Dat zal de burger nu echt moed geven. Zeker voor een doel dat 9 jaar ver weg ligt! De enige mogelijkheid om dit doel en hoger te bereiken, is minder overheidsbemoeienis!


*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST


———————————

3 REACTIES

  1. Een andere mogelijkheid is het scheppen van Melkertbaantjes, door bijvoorbeeld meer regels te maken en ‘kansloze’ werklozen, arbeidsongschikten etc. te dwingen deze te accepteren onder bedreiging van korting tot 100% van de uitkering. Zo vang je meerdere vliegen in één klap: de politici en ambtenaren hebben wat te regelen (dus vergaderen, ritselen, congressen etc., ofwel innovatief bezig zijn’), de werklozen etc. zijn geen werklozen meer, en de burger ontvangt meer ‘service’, en dat tegen ‘nauwelijks stijgende kosten’. Karl Marx zou er een spontane erectie van krijgen..

  2. [1] Een geweldige oplossing is ook om 100.000 mensen gaten te laten graven, en de andere 100.000 die gaten weer laten opvullen.:
    200.000 mensen aan het werk!

  3. je kan denk ik ook de inkomensgarantie vervangen door een werkgarantie en wie niet wil werken zal ook niet vreten. Wie niet kán werken, bijvoorbeeld door een zware lichamelijke handicap en dan heb ik het niet over simulanten, moet wel een uitkering op absoluut minimumniveau (plm 400 per maand of zo) krijgen. Of een basisinkomen voor iedereen van die grootte. De kosten zijn 76,8 miljard euro. In ruil daarvoor schaf je de belastingvrije voet, de huursubsidie en de hypotheekrenteaftrek af.
    http://basisinkomen.bij.7x.nl/

Comments are closed.