NL-regering ( 8 nov): Minister Guusje Ter Horst (BZK)(PvdA) heeft het Nationaal Adviescentrum Vitale Infrastructuur geopend. Dit centrum ondersteunt vitale sectoren, zoals energie en chemie, bij hun beveiliging.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Schei nou toch eens uit met steeds weer nieuwe advieslichamen te creëren. Er zijn er al meer dan genoeg. Deze taak voor beveiliging hoort al lang uitgevoerd worden door een van de vele organisaties die daarvoor al benoemd zijn. Ga liever eens uitzoeken of er daar niet een paar (of alle) van weg kunnen.

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST


———————————

8 REACTIES

 1. Ja, daar heb ik ook een hekel aan als ik zoiets lees.
  Advies orgaan over commissie zus en zo.

  Dan denk ik ook, hebben ze wel goed rondgekeken in de advies en commissie databank.
  (of bestaat die helemaal niet?)

 2. In het bedrijf hebben ze ook wel eens zo’n schreeuwend duur extern bureau ingehuurd.
  Je zou je als manager kapot moeten schamen als dit nodig is!!

  Het in de arm nemen van externe adviesbureau’s geeft in bijna alle gevallen aan dat het eigen management niet geschikt is of niet rechtstreeks verantwoordelijkheid durft te nemen.

  Een brevet van onvermogen, dus.

 3. GB: Wat een complete onzin, een extern bureau inhuren hoeft absoluut geen interne angst tot het nemen van verantwoordelijkheid bloot te leggen.

  In hoeveel gevallen heeft een bedrijf alle kennis over alles in huis?

  Precies; nooit!

  In een geval dat er (tijdelijk) extra kennis nodig is, kun je dat inhuren, ideaal dus!

  En ik werk niet eens voor een adviesbureau…

  Daarnaast, on topic, vind ik wel dat het onzin is om nieuwe organen in leven te roepen ALS dergelijke er al zijn kun je die beter herevalueren, want als er nieuwe nodig zijn, voldoen de oude blijkbaar niet aan de eisen.

 4. [4]

  GB: Wat een complete onzin, een extern bureau inhuren hoeft absoluut geen interne angst tot het nemen van verantwoordelijkheid bloot te leggen.

  In de gevallen die ik heb meegemaakt was dit wel het geval. De conclusie stond in grote lijnen vast en er moest alleen een legimiteit voor de veranderingen worden gecreeërd door "buitenstaanders" in te huren. Een manager die deze beslissingen niet zelf durft te nemen is niet geschikt!

  Ik schrijf trouwens in BIJNA alle gevallen! Ik blijf bij mijn standpunt dat in zeker 75% van de gevallen niet nodig en dus weggegooid geld is!
  Bij de overheid ligt dit percentage nog wel wat hoger.

  In hoeveel gevallen heeft een bedrijf alle kennis over alles in huis?

  Je geeft hiermee aan dat het een gebrek aan kennis is. Een goed bedrijf met de juiste structuren en de juiste mensen heeft dergelijke bureau’s over het algemeen dus niet nodig!
  Dat er bij de overheid een wildgroei aan dergelijke bureautjes is ontstaan geeft voor mij aan dat dit een heeeel slecht georganiseerd "bedrijf" is.
  Maar ja; het is lekker makkelijk om dit van de "grote hoop" (ons belastinggeld)te faciliteren.

 5. Ik kan me alleen wat voorstellen indien er in bedrijven gesaneert moet worden dat een bureau als Mckinzie onafhankelijk van de poppetjes de structuren in kaart brengt.

  Maar, om kennis (de ingeleende kennis staat bekend heel erg duur te zijn) in te huren, geeft mijn inziens ook een brevet van onvermogen aan.

  Je werkt als manager op een specifieke plek in het bedrijf om je eigen kennis inbreng. Daar wordt je voor betaald. Niet om het probleem extern te laten oplossen. Dan moet je de plek opgeven en overdragen aan een ter zake wel kundige man/vrouw.

  Dus wat dat betreft ben ik het eens met GB

 6. Het zijn lapmiddelen die hun eigen gebreken en onkunde moet verhullen, en je vraagt je af waarvoor ze dan eerst een dure studie gevolgd hebben, top salaris ontvangen, en hun eigen broek nog niet op kunnen trekken.Terwijl je met een gewoon boeren verstand het ook wel kunt afwikkelen,

 7. Tsja, dat hoort nu eenmaal bij het gedurende decennia lange rode regeeerkliekje opgebouwde Rode Regenten Netwerk, ook genoemd de Raad van Commissarissen van de Fa. Leugen en Bedrog b.v. te Den Haag. Je moet toch zorgen dat je beste "vrinden" een goede baan krijgen en het RRNW sterker en weerbaarder maken tegen die rechtse normen en fatsoenrakkers..??

Comments are closed.