NL-regering (12 okt): Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie)(CDA) schrijft aan de Tweede Kamer dat er een nieuw wetsvoorstel komt om de dubbele nationaliteit te beperken.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Overheden leggen veel te veel nadruk op “nationaliteit” en versterken daarmee verschillen tussen mensen. Laat iedereen dat toch zelf bepalen. Het hoort los te staan van “het zich aan de wet houden”.

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST


———————————

6 REACTIES

 1. ik woon in het buitenland mijn kind heeft twee paspoorten, een NL en Thai PP, dat mag dus niet?
  wat ik me af vraag is nu wat er echt tegen is , al heeft iemand er 10, big deal, het gaat er om hoe je je gedraagd in NL e.v.t., die je leuk mee, betaal je mee of ben je super negatief aan het proffiteren?
  Ik denk dat door de mensen hun 2de paspoort af te pakken en ze te dwingen alleen een NL paspoort te hebben je geen vrienden maakt.
  Rotsooi schoppers rond het voetballen, wekeloos tuig heeft dat allemaal 2 paspoorten ?
  En als dit zo is worden ze dan beter mensen door maar een paspoort te mogen hebben.
  Je reinste onzin vind ik dit paspoorten circus.
  (net zoas de ID kaart, heb ik niet, zal ik niet hebben en ik laat alleen mijn strippenkaart zien als ze er naar vragen)

 2. [2] of correctie: werkloos?

  Toelichting: Werkloos en werkeloos is namelijk niet hetzelfde. "De Brusselse agenten keken werkeloos toe hoe de Turkse jongeren auto’s in brand staken". Ambtenaren zijn niet werkloos, maar 90% is wel werkeloos.

  Overigens ben ik het geheel eens met je 1e bericht. [1]

 3. Een nationaliteit is een indicatie van aangeboren verwantschap. Zo ben ik onderdeel van de biologische stam die (na en door omzwervingen) in Nederland ontstaan is.
  Tegenwoordig is nationaliteit een term om de burgers (in casu onderdanen) van [staten op een zeker grondgebied] aan te duiden (zie de vreemde term ‘staatsnationalisme’). Dus zo’n eigenschap kun je dan met een papiertje uitdelen.

  Een vreemde werkelijkheid: Ik blijf de zoon van mijn Nederlandse ouders, maar die mensen van dat papiertje kunnen de boom in.

 4. Het gaat volgens mij meer om de sociale zekerheden.
  Als je meerdere paspoorten hebt en woonplaatsen, kun je mijn inziens ook 2x sociale uitkeringen halen of anderzins misbruik maken.

 5. Uiteraard dient de overheid zich niet te bemoeien met het antwoord op de vraag hoeveel nationaliteiten en paspoorten iemand wenst te bezitten.

Comments are closed.